Jump to content

ELSA'dan Yeni Fizik Kartı: Phynite X100


alperen_69

Recommended Posts

e1c640x480co4.jpg

Aslına bakılırsa herşey AGEIA adlı firmanın oyunlara gerçeklik kazandırmak üzere çıkageldik demesiyle başlamıştı. Herkes firmanın ne yapacağınnı merak ederken AGEIA, PPU yani kendi tasarladığı fizik işlemci ile ortaya çıktı. Ekran kartı ve işlemciden ayrı olarak sisteme takılan fizik kartı sayesinde özellikle oyunlardaki fizik işlemlerinin ciddi şekilde hız kazanacağı iddia edildi. Fakat beklenen hiçte öyle olmadı. Gerek yazılım gereksede donanım tarafında AGEIA beklediğini bulamadı.

Üretici tarafında haberini yapmakta olduğumuz ELSA devereye girene kadar piyasada sadece BFG ve Asus olmak üzere iki büyük üreticinin hazırladığı fizik kartları bulunuyuyordu. Bulunabilirlik sorunlarının yanı sıra fizik kartı fiyatlarının da beklenenden çok daha yüksek olması AGEIA'nın fizik işlemcisi için geleceğin hiçte parlak olmadığının adeta bir göstergesi gibiydi. donanım yanı sıra yazılım/oyun kısmında da fizik kartları sorun yaşadı. Zira fizik kartlarının sağladığı hesaplama hızından yararlanabilmek için bu yönde optimize edilen oyunları kullanmak gerekiyordu ji stüdyolara açıkçası buna da pek olumlu yaklaşmadı ve piyasaya Cell Fcto Revolution ve GROW başta olmak üzere sayısı bir elin parmaklarından bile az miktarda olan fizik destekli oyun devreye girdi.

e3c640x480rg3.jpg

Bir süredir sesi soluğu çıkmayan AGIEA'nın ciddi çalışmalar yaptığı ve yeni çözümleri ile çok daha iddialı oacaklarına yönelik iddialar bir yana üretim konusunda Asus ve BFG'den sonra AGEIA'ya ELSA da katıldı. Zamanında ülkemiz TET elektronik tarafından getirilen ve özellikle GeForce ekran kartları ile popüler olan ELSA, Phynite X100 adını verdiği kartı ile fizik pazarına da giriş yapıyor. AGEIA'nıun fizik işlemcisnin kullanan kartın yanında ayrı bir fizik kartının oyunlarda yarattığı etkiyi görebilmek aıdna zaten ücretsiz olarak dağıtılan Cell Factor Revolution oyunu da gelmekte.

Fizik Kartının genel özellikleri,

- Fizik İşlemci Üzerinde: 125 milyon transistör

- 182 mm^2 PPU boyu

- PPU 130nm üretim teknolojisi ile üretiliyor.

- 20 watt'lık toplam güç tüketimi

- 128MB GDDR3 Bellek.

Bu arada AGEIA'nın daha gelişmiş üretim teknolojisi ile üretilen ve PCIe veri yolunu kullanan yeni fizik işlemcileri üzerindeki çalışmalarında da devam ediyor.

kaynak : donanımhaber

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...