Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Recommended Posts

yakından takip ediyorum hala tam sürüme geçemediler gidişata bakılırsa daha çok 30 yıllar geçecek gibi. 

 

Windows programlarının kurulabilir olması güzel,geliştirilmeye açık bir sistem heralde projeyi durdular sistem neredeyse XP'İ çağrıştırıyor görünümü ile çok düşük donanımlı pc'lerde ve live olarak el altında bulundurulabilir her zaman.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Forjest merhaba, kurmadan live çalışan iso kalıbını indirdik, usb multiboottan çalışabilmesi için grub4dos kodu hakkında bilgin varsa yardımcı olurmusun? şimdiden teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dilerim.

Link to comment
Share on other sites

  • Editor

Forjest merhaba, kurmadan live çalışan iso kalıbını indirdik, usb multiboottan çalışabilmesi için grub4dos kodu hakkında bilgin varsa yardımcı olurmusun? şimdiden teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dilerim.

title ReactOS-LiveCD
set ISOFILE=/ReactOS-LiveCD.iso
set BOOTFILE=/LOADER/isoboot.bin
if exist %ISOFILE% || find --set-root --ignore-floppies %ISOFILE% || echo -> %ISOFILE% bulunamadi!
if exist %ISOFILE% && map %ISOFILE% (0xFF)
if exist %ISOFILE% && map --hook && root (0xFF) && chainloader (0xFF)%BOOTFILE% || chainloader () && boot
boot || echo -> Onyukleme basarisiz! && echo && pause --wait=5 <<< Klasik Menuye Don ...
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 senedir umutla takip ettigim bir proje. reactos bir linux degildir. amaci windowsun bir kopyasini yaparak windows icin uretilen programlarin kurulup calisabilecegi bedava bir sistem olusturmak. amaci windowsu kopyalamak oldugu icin windowsu sevmeyen linux camiasindan neredeyse hicbir yardim gelmez bu projeye. ufak bir grup idealist programci tarafindan gelistirilmektedir senelerce. her yeni surumde hangi programlara destegin eklendigini aciklarlar. ie,dx,wmp(hangi surumler bilmiyorum) bu sistemde calismakta. henuz gunluk kullanim icin uygun bir sistem degil, saglam bir destek almadiklari surece olacagini da sanmiyorum.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 10 ay sonra...
  • 3 ay sonra...

Ruslar geliştirmiş. Windows NT den kopyalamışlar. Windows NT'nin çakması diyebilirsiniz. Dolayısıyla programların yeni versiyonları çalışmıyor.

Mesela Firefox 46 falan çalışmaz. Firefox 2 yi çalıştırabilir.

Hepsi böyle programların antik sürümlerini çalıştırabilirsiniz.

Bu arada 1999 lardan kalma Counter Strike, Croc 2 gibi oyunlarda çalışabiliyor.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Adaş kolay gelsin, açıklamada " İlk açılışta sürücüleri otomatik olarak algılayıp yerine koyuyor sonuç olarka masaüstü ve geçiş hızları oldukça hızlı denenebilir bir sistem. " yazmışsın şimdi bunun kendi sürücü desteği var ise eski kartları tanırmı bu birinci sorum mesela (

Please register to see this content.
) ses kartı bayaa eski bunu veya benzeri TV kartları yada farklı donanımları destekliyormu ? birde elimizdeki herhangi bir kartı PC'ye taktığımızda kendimiz dışarıdan driver yükleyebiliyormuyuz ? örneğin bahsettiğim ses kartının Driverini yükliycez hangi Driveri yüklemek lazım XP için olan versiyonunumu ? yada farklı bir windows versiyonunumu ? son birşey daha bunda key girme crackleme gibi bişey yok dimi, indir kur eski PC'ye kullan bu şekilde çalışıyor 3-5 ay sonra key veya başka bişey sormaz sanırım ?

Link to comment
Share on other sites

EASMurat, Şimdi yazdı:

Adaş kolay gelsin, açıklamada " İlk açılışta sürücüleri otomatik olarak algılayıp yerine koyuyor sonuç olarka masaüstü ve geçiş hızları oldukça hızlı denenebilir bir sistem. " yazmışsın şimdi bunun kendi sürücü desteği var ise eski kartları tanırmı bu birinci sorum mesela ( ) ses kartı bayaa eski bunu veya benzeri TV kartları yada farklı donanımları destekliyormu ? birde elimizdeki herhangi bir kartı PC'ye taktığımızda kendimiz dışarıdan driver yükleyebiliyormuyuz ? örneğin bahsettiğim ses kartının Driverini yükliycez hangi Driveri yüklemek lazım XP için olan versiyonunumu ? yada farklı bir windows versiyonunumu ? son birşey daha bunda key girme crackleme gibi bişey yok dimi, indir kur eski PC'ye kullan bu şekilde çalışıyor 3-5 ay sonra key veya başka bişey sormaz sanırım ?

Sistemi sabit diske ve eski bir pcye kurup denemedim sadece konuda da yer aldığı gibi,sanal olarak vmware emulator'den livecd iso dosyasından test etmek için inceledim son final versiyonunda türkçe ve çoklu dil gelmiş.Reactos açık kaynak sürücüler ve NT altında destekli olan yazılım ve diğer sürücüleri tanımakta ilk açılıştaki bilinen ve bilinmeyen sürücüleride aktif edecek şekilde search etmekte creative ses kartını büyük ihtimal tanıyacaktır ancak detay özelliklerini verirmi fikrim yok.NT çekirdek yapısını klonlayıp değiştirmişler yani mantık şu temel debian üzerine ubuntu yada pardus linux yapmış gibi düşünebiliriz buda aynı şekilde  Windows nt'deki yapıyı,açık kaynak ve windows ve  mac uygulamalarını çalıştıracak şekilde derlenmiş elbette bu kadar küçük boyutlu sistemde fazla iddalı çalışma beklenmez eski pc üzerinde çok etkili olacağı kesin Independent tamamen ücretsiz sistem denenerek ancak işlevselliği ve donanım farklılıkları gözetilerek sonuç etmek daha mantıklı olacağı kanaatindeyim. :)  Fazla detaylı bilgi için kendi sistesi forumları üzerinden farklı bilgiler edinelebilir. 

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By forjest
      Hangi linux dağıtımını kullanıyorsunuz nedenleri vs.. ?
      Hızlı bakış: Bildiğimiz üzere son yıllarda büyük atak yapan ve kullanıcıların windows 10 sistemleriyle yaşadıkları donanımsal vb. sorunlara ilişkin olarak ya da, 2. bir işletim sistemi olarak windows yanınadada kurdukları ya da kurmayı düşündükleri linux işletim sistemleri günümüzde artık bir kurtarıcı rolünü üstlenmekte olduğu başarılarıyla, çeşitli birden fazla özellikleri bulunan, bu dağıtımlarla kendini oldukça göstermeye başlamıştır. Bunun üzerine de, bende burada açık kaynak linux dağıtım tercihlerinde kim neye göre kurup kullanıyor? neleri arıyor nelerin olmasını ister? vs. gibi gereksinimlere binaen, linux işletim sistemleri tercihlerinin daha doğru yapılmasının anlayışı herkese göre,donanımlar göre vd. benzer genel durumlarıda kapsayan seçimleri anlamak ve bu gibi detaylara önem veren arkadaşlarımızın öngörülerini ve fikirlerini almak üzere sohbet çatısı altında buluşarak birşeyler yazıp çizelim bu gibi konulara ilişkin diyerek, bir konu açayım dedim. Belki bu şekilde linux işletim sistemleri kullanmak isteyenlere, ya da kullanırkende farklı doğru bir dağıtım arayışında olanlara da , bu sayede bir katkımız olur hepimizin.
      Örnek soru? + cevaplar:
      Soru? Linux kullanıyorum, ancak istediğim uygulamaları kuramıyorum? cvp : Bunun için muadil benzer uygulamalara yönelerek benzer uygulamaları kullanmak. Windows'u uzun yıllardır kullanıyorum silip linux sistemini kurdum ancak alışamadım silip tekrar windows kurdum.? cvp: Windows üzerinden disk alanı ayrırak, ayrılan disk alanına 2.sistem olarak linux kurulabilir her iki sistemde , aynı harddisk'ten rahat şekilde kullanılır bu sayede de iki sistemde aktif şekilde kullanmaya açık olur. Linux işletim sistemleri iş ofis vb. işlemler için uygun sistemlermidir ?  cvp: Internet, ofis , grafiksel işlemler için linux dağıtımları günümüzde artık kendini oldukça aşmış durumda donanımlara baskı yapmadan en rahat ve akıcı çalışan sistemlerdir. ram işlemci tüketimleride istikrarlı ve windows'a mantığına göre daha minimal şekilde kullanır. Hangi linux dağıtımlarını ve masaüstü arayüzlerini seçmeliyim bununla alakalı soru işaretlerim var? cvp: Öncelikle donanımsal mimari uyumluluklar tamamsa eğer,sisteme en uygun bir linux dağıtımını seçmek ve rahat çalışmasını sağlamak içinse,linux üzerinde gelen masaüstü çeşitliliğine göre gelen düşük donanımlarda en etkili olan Mate,xfce,openbox masaüstü arayüzlerini kullanmak mantıklı olacaktır. Donanımım ve cihazım son model yeni jenerasyon ben görsellik isterim windows gibi olsun? cvp: Bununla alakalı olarak çok zengin distrolara sahip linux eko sistemi mevcut aralarında birbirinden güzel çeşitli arayüzlerle gelen her işi rahat şekilde yapan linux sistemleri artık günümüzde mevcut. Benim önerim bu konuda DeepinOS,KdeNEON,UbuntuRemix,ZorinOS,LinuxMint Cinnamon dağıtımlarını önerileri olacaktır.  Şimdi Sözü Size Bırakıyorum ?  

      Linux dağıtımlarına gider! | Kaynak linkler:
      Forum içi Linux dağıtımları | DistroWatch
      Linuxleri kurmadan Online Test etmek için
      SourceForge Linux Dağıtımları Projelerim
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...