Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Usb Takınca Dosyalar Kayboluyor


TimeShift
 Share

Recommended Posts

Her zaman sorunsuz kullandığım USB bugün takınca sorun çıkardı.İlk taktığım an dosyalar gözüküyor ama ardından gizli bir klasör beliriyor ve teker teker hepsi kayboluyor daha sonra USB kısayol olarak gözüküyr ve içine giremiyorum.Telefona takınca sorun olmuyor ama PC'de oluyor nasıl çözebilirim ?

Link to comment
Share on other sites

Zaten antivirüs programın varsa senin bilgisayarın temiz olabilir. Virüs başka bir bilgisayardan bulaşmıştır. Senin bilgisayara takınca antivirüs programın klasör görünümlü exe dosyalarını silmiştir. Bu yüzden dosyaları kayıp zannediyorsun. Gizlenmiş bu  dosyalarını görmek için görünüm sekmesindeki klasör seçeneklerine tıklayıp sonra açılan pencerede tekrar görünüm sekmesine gelerek listeden gizli dosyaları göster'i seçip, korunan işletim sistemi dosyalarını gizleyi de deaktif etmen lazım.

 

Dosyaları kalıcı olarak görünür yapmak için de ya o bat dosyasını ya da Attribute Changer programını kullan. Programı yüklediğinde gizli bir klasöre sağ tıkla ve öznitelikleri değiştire bas. Açılan pencerede sistem ve gizlilik özelliklerini değiştir.

Link to comment
Share on other sites

Hocam normalde sağlam bir antivirüs(ESET vb.) programın olsa bilgisayarındaki virüsü bulup siler. Virüs temizlendikten sonra da flash'ında ki dosyaların bir daha gizlenmez. Bence format'tan önce en azından sistem geri yükleme falan dene. Problemle karşılaştığın ilk tarihten önceki bir tarihe varsa sistemini geri yükle. Ayrıca sistem geri yüklemeden önce flash diskini yine daha önce bahsettiğim şekilde gizli dosyaları görünür kılarak temizle ki bir daha virüsü bulaştırmasın bilgisayarına.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...