Jump to content

Google'ın Chrome Sözlük Eklentisini Türkçe Kullanı


Mertcan0725
 Share

Recommended Posts

google-dictionary-eklenti.png

 

Google Chrome’da kullanabileceğiniz en iyi sözlük eklentilerinden biri Google Dictionary (by Google), diğeri ise Tureng Dictionary. Tureng’in sözlük eklentisi sözcüğün seçilip, sağ tıklanarak Tureng sözlükte arama yapılması şeklinde işliyor. Google’ınkinde ise sözcüğün üzerine çift tıkladığınızda çeviri bir konuşma balonu içerisinde çıkıyor.

Ayrıca Google’ın eklentisinde sözcüğün telaffuzunu sesli olarak dinleme, sözcük çevirisi için farklı kombinasyonlar belirleme ve çevirdiğiniz sözcükleri depolayarak, daha sonra bunları bir dosya halinde indirme  imkanlarına da sahipsiniz.

Tecrübe edebileceğiniz üzere Google’ın sözlük eklentisi daha pratik ve işlevsel. Fakat bu eklentide Türkçe dil seçeneğinin, hatta Google Translate’te yer alan tüm dil seçeneklerinin, yer almaması büyük bir eksiklik. Bu nedenle direkt olarak yüklediğinizde İngilizce’den İngilizce’ye çeviri mantığıyla kullanabilirsiniz. Bu şekliyle de İngilizce kelimelerin diğer anlamlarının öğrenilmesi ve doğru telaffuzu açısından oldukça faydalı.

Yalnız, bu güzel eklentiyi İngilizce-Türkçe olarak kullanmak isterseniz, oldukça basit birkaç düzenlemeden sonra bu mümkün. Şimdi adım adım bunu nasıl yapacağınızı anlatacağım:

  1. Chrome Mağaza’dan Google Dictionary (by Google) eklentisini yükleyin.
  2. Ayarlar > Uzantılar menüsünü takip ederek eklentiyi etkinleştirin.
  3. Daha sonra eklentinin altında yer alan “Seçenekler” linkine tıklayın.
  4. Karşımıza eklentinin ayarlar sayfası gelecek. Burada “My Language” ibaresinin karşısındaki seçenekler kutucuğuna sağ tıklayıp “Öğeyi denetle” seçeneğini seçin.
  5. Karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi bir bölüm açılacak. Bu bölümde “<select id=”language-selector>…</select>” kısmını solundaki ok işaretine basarak genişletin.
  6. Şimdi ileride kullanmayı düşünmediğiniz herhangi bir dilin değerine (value) çift tıklayın ve bu değeri “tr” olarak değiştirin. (Örnek: value=”tr”)
  7. Son olarak bu bölümü kapatıp, “My Language” seçeneğini değerini değiştirdiğiniz dil olarak seçip, kaydedin. Böylece eklentiyi artık Türkçe dil seçeneği ile kullanabileceksiniz

google-dictionary-eklenti.png

 

ALINTIDIR

http://www.yyildiz.com/2014/07/googlein-chrome-sozluk-eklentisini-turkce-kullanin/#comment-7084

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...