Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Recommended Posts

kilicmuhsin 

az önce kurdum denedim win2003 üzerine yapılan bir işletim sistemi dolayısıyla net fremwork 2.0 ile desteklenen uygulamaları yüklersin.Örn veriyorum şu an bilgisayarında 90 program varsa 85i çalışmaz.

Net fremwok 3,5 yada 4 yüklenirse iş değişir ama şöyle sisteme bakım yapılırsa on nömre olur.

Link to comment
Share on other sites

kilicmuhsin, 6 saat önce yazdı:

Ustam windowsta çalışan programlar bunda çalışırmı zahmetsiz bir şekilde

Yoğun windows bileşen bazlı olan program,oyun vb. içerikler çalışmaz.Wine play-on linux emulatorler kullanılarak kurulabilenleri listeleyen bir gui arayüzü çıkmakta aio gibi kurulabilen  uygulamalar mantığında gibi düşünülebilir.Ancak sınırlı sayıda olan uygulamalarla gelen bir arayüz sadece üzerinden seçilen win programları yada exe uzantılı olan dosyalara,sağ tıklama yolu izlenerek linux üzerinden kurulu yada daha evvel'den kurulmuş olan dosya'ya sağtıklanarak> " wine ile çalıştır" <yolu izlenip  kurulum yapılabilir 80'% kurulması mümkün ne varki,komplike büyük boyutlu olan bileşen bazlı gereksinimli olan bazı oyun yada herhangi bir uygulamanın kurulamamasıda ayrıca söz konusudur illa çalıştıracak ya da,kurulacak diye bir şey ne yazıkki yok hala.Muadil olan benzer uygulamalardan istifade edilebilir elbette buda sadece linux platformunda,yazılım merkezleri üzerinden kategorize edilen sekmeler üzerinden aranılan uygulama hangisiyse orn: Kategori Internet kurulacak muadil program AIMP player yerine Clementine ya da nero yerine,K3B veya brasero vb. gibi.Ofis için Msoffice yerine Libreoffice,wpsoffice gibi search edilerek bulunup muadil olan programların sisteme kurulması mümkün.

Windows yanına dualboot kurma yöntemleri ilede kurulum yapmak mümkün her iki sistemide aynı hdd_disk üzerinden kullanabilirsiniz bununla ilgili çeşitli makaleler mevcut.Ben yinede kısaca alta belirteyim.1.Windows üzerinden disk yöneticisinden mevcut C:\ diski olsun 100gb diyelim bunu,küçültme yolu ile 40 gb alanını ayırıp,iso kalıbının usbdisk/dvddisk'e yazdırılan_linux kurulumuna "herhangi bir dağıtımda olabilir farketmez" <boot yöntemi başlatıp> "ayrılmış olan disk alanını seçip" bu diske kurduğunuzda pc yeniden başlatıldığında <->  her iki sistemde açılışlarda" grub menu vasıtasıyla sistem seçim ekranı üzerinden" ilgili sisteme geçiş yapılabilmekte buda bir seçenek illa kullanılmak isteniyorsa eğer.+ yönden bakarsak windows üzerinden silinemeyen dosya,sızan bir virüs vb.zararlı  içerikleri silmek için vb. kurtarma yöntemi olarak dahi kurulabilecek bir seçenek olarak linux sistemi tercih edilebilir kullanılabilir ya da kurulumsuz live olarak dahi herşeyiyle bile kullanmak mümkün sistemler buda tercih meselesi tabiiki üstad.Saygılarımla.

Kolay gelsin.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

VMware Worksation Pro 15 üzerinde Linux için 4.x sürümlü sanal PC oluşturup (2 GB ram, 2 core vb) Zorin OS 15.2 Core kurmakta idim. 

Ayrıca WinXP-32, WinXP-64, Win7-64, Win ME, Win 98 SE, Win 95,  MS DOS 6.22, DR-DOS 7.03, Caldera DOS 8.01, Pardus, Debian, Kali, Slax, Manjaro,  WifiSlax,  Backbox ve Haiku da kuruludur sanal PC olarak. 

Zorin kurup VMware tool yükleyince (15 Pro, 4.x, 15.2) ekranı otomatik olarak ayarlıyordu. (grafik tabanlı tüm sistemler de VM pencere büyüklüğü sabit kalsın diye 2048x1536 pixele ayarlıdır)

VM 15 Pro altında ise Zorin 15.3 ayarlanamıyor. Bildiğim-bulduğum tüm olasılıkları denedim.  Her restartta bozuluyor.

Ayrıca VM 16 Pro altında ister 4.x veya 5.x çekirdek seçimi olsun, isterse Debian-Ubuntu vb isim seçimli olsun ne Zorin 15.2 nede 15.3 ekran ayarı olmıyur. 

VMwate tool başarısız oluyor ve VMware agent başlamıyor. Hata mesayına göre elle de başarılı olamadım. Kaynak da bulamadım. 

 

Bu konuda bilginiz var mıdır ? Yeni sürümden kaynaklı bir hata olabilir mi, ilerde düzelir mi ?

Yardımcı olabilecek her bilgi için teşekkürler. 

 

EK :  Win10 beni bezdirdi.  Win 7 desteği bittiği için geçtim. Hanım ve çocuk da (öğretmen-öğrenci) uzaktan eğitimde kullandığından olası Win7 açıklarıyla uğraşmak istemedim. (Zaten pek zaman kalmıyor) Halen Win 10 LTSC 1809 yüklü.

Şimdi olara eski parçalardan (FM2+ anakart, Athlon X4-860, 8 GB ram, 1 TB HDD ve HD-5670 ile) monitör+kasa alarak idarelik sistem kurdum. Zayıf ama uzaktan eğitime fazla bile geliyor. 

 

Artık Win ile uğraşmak istemediğimden Zorin'e geçmeyi düşünüyorum. Bunu için de Bitdefender, VMware, World Of Tanks ve bazı uygulamaları Zorin ile çalıştırabilmem lazım.  Denemek için de üstte bahsettiğim sorunu çözmek lazım. 

 

İkili kurulum (Win+Zorin) istemiyorum. Aynı anda genelde hem WOT, hem VM hem de Lazarus+GC (+biraz ıvır ıvır) açık olur. Biraz ona biraz buna takılırım. Bu yüzden ikili sistem olmuyor pek. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...
caprice77, 3 saat önce yazdı:

Zorin OS 15.3 Ultimate [64-bit] и Ultimate-Lite [32-bit, 64-bit] 3xDVD

Torrent dosyası. 12.6 gb

Not : 

Please register to see this content.
 ten alıntıdır.

ZorinOS'in ücretli satılan versiyonu içerisinde bir çok özellikler mevcut kullanacak olanlara öneririm. Sağlam bir geliştirici grubu var. Türkçe forum desteği yok ancak ubuntu linux mint forumlarıda yeterli gelir temeli zaten ubuntu'ya dayanmakta olan bir dağıtım. Teşekkür'ler paylaşım için değerli kardeşim heryerde bulunmayacak bir dosyayı paylaşmışsın.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • forjest changed the title to Zorinos 16 Beta Core-lite-education
  • forjest changed the title to Zorinos 16 Final Released!
  • forjest changed the title to Zorinos 16 + Lite, Core Final
  • forjest changed the title to Zorinos 16 + Lite, Core, Pro Final

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...