Jump to content

Win 7 Acılıs Ekranında Resetliyor


FLaky
 Share

Recommended Posts

mrb arkadaşlar win 7 kurulu bilgisayar açılış ekranında noktalar donerken resetliyor acamıyorum. Yarına kadar açmam lazım içinde kurumnet kurulu.

 

yardımlarınızı bekliyorum.

Edited by FLaky
Link to comment
Share on other sites

Büyük ihtimalle sorunun anakart, yada power supply bu durumda yapabileceğin şey hdd'ni başka bilgisayara takıp yedeklerini alman lazım. Yada usbden çalışan bir işletim sistemiyle alabilirsin. Yada şunu da yapabilirsin, windows açılmadığı zaman windows'u normal başlat yerine başlangıç onarmayı seçip komut istemine notepad.exe yazıp not defteri üzerinden dosyalarını kurtarabilirsin. Yapacağın işlemler çok basit, not defterini komut istemiyle açıp farklı kaydet üzerinden dosya türleri adı altında tüm dosyaları seçip sistemdeki dosyalarını görebilir ve böylece dosyalar kurtulmuş olur, ve kurtardıktan sonra sende sisteme temiz bir format atarsın. Yalnız unutmadan, not defteriyle kurtarma işlemi yaparsan. Sadece dosyaları/klasörleri tek tek kopyala veya taşıyabilirsin. Aynı zamanda ilerleme durumunu göremiyorsun. İşlemler biraz uzun sürebilir. Umarım hdd'de bad sector yoktur. Asıl büyük sorunu öyle yaşarsın. Kolay gelsin. Yine aynı sorun devam ederse bil ki anakartında yada power supply'de sorun var demektir. Reset sorunlarına genelde bunlar sorun açabiliyor. Çok az ihtimalle ramlerde de sorun olup olmadığını da göz ardı etmemek gerekir. 

Edited by anilguleryuz
Link to comment
Share on other sites

İkinci bir bilgisayarın varsa dediğim gibi not defteri üzerinden programın klasörünü usbye kopyalayıp bir başka bilgisayarda dene. Usb'yi bilgisayar kapalıyken tak ki not defterinde de görsün. Ama biostan anakartının usb desteği varsa muhtemelen vardır, ve kapalı olabilir. Genelde biosta power management menüsünde usb 2.0/3.0 support yazar onu disabled yerine enabled yapıp biosu save edip denemen gerekir. Enabled ise save yapmana gerek yok. Eğer klasörü kopyalayınca program çalışırsa temiz format at hiç riske girme. Sıkıntılı bir durum söz konusu. Hadi kolay gelsin. Bir de f8 ile güvenli modda açmayı denedin mi? Açılıyor mu?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...