Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Asus Dsl-N17U Modem Ağ Paylaşım Sorunu


ozgurece
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar Forumlarda araştırmalar sonucunda üstün performansı olduğu iddia edilen ASUS DSL-N17U Modem satın aldım , ama bazı sorunlar var, bağlantı hızım 16Mbs gayet iyi kopma sorunu da yok, Yanlızca USB ye 500.gb HDD bağladım ,Modem arayüzündeki program ile paylaşıma açtım , ağ üzerinden uydu cihazı ile wireless ağdan kablosuz paylaşım olarak bağlanıp  filmleri izleyebiliyorum orada şifre sormuyor ,Ama PC den ,LAptoptan veya telefondan (zenfone2 ) bağlanmaya çalıştığımda şifre soruyor, denemediğim şifre kalmadı neden bağlanamıyorum ?? Bu şifre hangi şifre ? Pcdeki Ağ paylaşım ? Denedim , Olmadı, modem kurulumundaki arayüz admin şifresi de olmuyor yok yok .. çözümü bilen varsa burada paylaşırsa benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımızda bilgi sahibi olacaklardır. Teşekkürler.

 
[url=http://hizliresim.com/bMaOGY]bMaOGY.jpg[/url]
[url=http://hizliresim.com/dZa6GZ]dZa6GZ.jpg[/url]
[url=http://hizliresim.com/5m3AQM]5m3AQM.jpg[/url]
[url=http://hizliresim.com/JkGEOB]JkGEOB.jpg[/url]
[url=http://hizliresim.com/0NaPBD]0NaPBD.jpg[/url]
[url=http://hizliresim.com/JkM5lq]JkM5lq.jpg[/url]
[url=http://hizliresim.com/G2gq0y]G2gq0y.jpg[/url]
[url=http://hizliresim.com/gVDNR5]gVDNR5.jpg[/url]
Edited by ozgurece
Link to comment
Share on other sites

DSL-AC68U model modem var bende, Arayüz nerede ise aynı zaten. Modem arayüz Kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapıyor her cihazdan. Ve net bağlantısı olan istediğin her yerden.

 

PC den ağdan baktığın zaman, Multimedia olarak değilde bende bir Bilgisayar bağlıymış gibi görünüyor. Ben multimedia özelliğini kapattığım için sanırım buda. Ama HDD ye giriş için Arayüz e belirlediğin Kullanıcı ve Şifre yi girerek ulaşıyorum.

Edited by KenanK
Link to comment
Share on other sites

Dostum ben Disk adını değiştirdim MULTIMEDIA  olarak değiştirdim acaba sorun ondan mı kaynaklanıyor,? birde misafir oturumunu ON konuma getirince o zaman hiç şifre sormuyor tüm bağlantı OK , ama Yerel ağdaki herhangi bir kullanıcı kimlik doğrulama olmadan dosyalarınıza erişebilir mesajı verdiği için  OFF konumuna getiriyorum. Senin dediğin gibi tekrar denedim modem arayüzüne şifre ile girebiliyorum ama  Laptoptan veya Cep telefonundan şifre istiyor , şifreyi kabul etmiyor...sorun aynı şekilde devam ediyor.

[url=http://hizliresim.com/r8DXbm]r8DXbm.jpg[/url]

[url=http://hizliresim.com/7XLWGY]7XLWGY.jpg[/url]

Edited by ozgurece
Link to comment
Share on other sites

Bende de ayarlar bu şekilde. Telefondan ulaşmak için dosyalara AiCloud programını kullanıyorum iOS için. Ayrı PC den ulaşmak içinde Ağ bulma açık konumda, Kendi hesabıma giriş yaprak içeriisndeki dosyalara ulaşabiliyorum sorunsuz bir şekilde.

 

Ekran_Al_nt_s.png

 

Ekran_Al_nt_s.png

 

Bir de ayrı bir Kullanıcı oluşturarak dene istersen.

Ayrıyetten, PC de Ağ Bulma ve Ağ Dosya ve Yazıcı Paylaşımı Açık, Paralolı Koruma Paylaşımı devre dışı şeklinde ayarlı.

Edited by KenanK
Link to comment
Share on other sites

Modeminizin ara yüzünden Genel -> USB Uygulaması -> Ağ Yeri (Samba) bölümünden paylaşımı etkinleştirin. Daha sonra aşağıdaki  (+) butonuna basarak yeni bir kullanıcı ekleyin. Kullanıcı ekleme işleminde size Kullanıcı adı ve parola sorulacak. Eklediğiniz kullanıcının erişim yetkilerini de bu panelden düzenleyebilir, istediğinizde bu kullanıcıyı silebilirsiniz. Bu Kullanıcı adı ve parola ile USB diskinize diğer aygıtlardan erişebilirsiniz. 

 

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Arkadaşlar  N17U  Modemde çözemediğim başka bir sorun var, Aşağıdaki resimde bağlı istemciler görünüyor ,en üstteki kullandığım ASUS Notebook OK Ad görünüyor diğerleride uydu alıcılarına takılı wireles Adaptörler ve Canon yazıcı , bunları NA görünen isimlerini nasıl değiştirebilirim.? Bu soruna çözüm getirecek uzman bir arkadaşımız var mı ?

[url=http://hizliresim.com/JApV6W]JApV6W.jpg[/url]

Edited by ozgurece
Link to comment
Share on other sites

bu sorun modemden değil tahminimce. bende de aynı modem var ve evdeki laptop ile paylaşım yapıyorum. bilgisayarlar arasında ev ağı kurun. ve ağ ve paylaşım merkezine girip gelişmiş paylaşım ayarlarından dosya paylaşımını aç, ağa bağlı cihazların otomatik kurulumunu etkinleştir, dosya ve yazıcı paylaşımını aç, windows un ev grubu bağlantılarını yönetmesine izin ver ve en önemlisi "parola korumalı paylaşımı kapat" seçeneklerini işaretleyip değişiklikleri kaydedin. bunları ÖZEL, KONUK VEYA ORTAK VE TÜM AĞLAR bölümlerinden hepsi için yapın. böyle ypınca muhtemelen sorununuz düzelir. modemden kaynaklı değil bence. bende ayarlar bu şekildedir.

Link to comment
Share on other sites

Değerli Forum Arkadaşım Teşekkür ederim, verdiğin bilgiler doğrultusunda yazınızda açıkladığınız gibi Denedim ama malesef sonuç Aynı, Aslında Tam olarak yapmak istediğim ağa bağlı cihazları isimlendirmekti, Modemin NA tanımlaması anlamsız. Ne yapalım artık böyle kullanmaya devam edeceğiz.

[url=http://hizliresim.com/QBAjrk]QBAjrk.jpg[/url]

[url=http://hizliresim.com/XkvZO7]XkvZO7.jpg[/url]

Link to comment
Share on other sites

Öneriniz için Teşekkür ederim Arkadaşım; Ama şu an mevcut 56 karekter şifreyi değiştirip tekrar iki ayrı uydu alıcısına kumandadan tek tek girmek oldukça zahmetli bir iş , Notebook veya zenfone2  gibi kopyala yapıştır uydu alıcılarında malesef olmuyor. 

[url=http://hizliresim.com/YkB16k]YkB16k.jpg[/url]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...