Jump to content

Logitech'den Carl Zeiss mercekli iki yeni internet kamerası


alperen_69

Recommended Posts

2000'li yıllar ile birlikte özellikle geniş bant internet'in yaygınlaşması hiç kuşkusuz iletişim ihtiyaçlarımızı en üst seviyede ve olabildiğince hızlı bir biçimde karşılayabilmemize olanak sağladı. Geleneksel ve pahalı telefon görüşmeleri, Internet ile yerini anlık mesajlaşma, VOIP gibi uygulamalara bırakırken ayrıca Internet üzerinden kullanıcılar en iyi iletişim şekillerinden biri olan video konferans üzerinden görüntülü görüşme yapabilme fırsatını da yakaladılar. Günümüzde sadece bilgisayar açıp-kapamayı bilen sıradan bir pc kullanıcısı dahi Microsoft Live Messenger, Yahoo Messenger gibi uygulamalar üzerinden basit ve hızlı bir şekilde sadece birkaç fare tıklaması ile Internet üzerinden ücretsiz olarak dünyanın herhangi bir yerinden herhangi bir kişi ile sesli ve görüntülü görüşme yapabiliyor.

Tabi sesli ve özellikle görüntülü görüşme yapabilmek için kullanıcıların bazı donanımlara sahip olmaları gerekmekte . Doğal olarak bir internet bağlantısı ile birlikte (tercihen geniş bant; ADSL, KabloNet vb...), sonrasında kameraya ve mikrofona (modern kameralar entegre mikrofona da sahipler) ihtiyacınız var. USB üzerinden PC ile haberleşen WEB kameraları işinizi en hızlı ve kolay şekilde halletmenizde yardımcı olacaklardır. Kaliteli bir görüntülü görüşme için mikrofon ve Internet bağlantısı hızı kadar kullandığınız kamera da büyük önem taşımakta, zira sizi karanlık gösteren veya net görüntü yakalayamayan bir kamera hem görüşme verimini düşürecek hemde görüşmenin ikili diyaloğa dayandığını düşündüğümüzde karşı tarafı açıkçası pekte memnun etmeyecektir. Hazırladığı yüksek kaliteli ve performanslı bilgisayar çevre birimleri ile sektöründe lider firmalardan biri olan Logitech, duyurduğu iki yeni ve iddialı internet kamerası ile kullanıcıları cezbetmeyi planlıyor.

quickcampro9000.jpg

Masaüstü bilgisayarlar için: QuickCam Pro 9000

Logitech'in duyurusunu yeni yaptığı iki yeni internet kamerası; QuickCam Pro 9000 ve QuickCam Pro for Notebooks (dizüstü bilgisayarlar için) iddialı özellikleri ile dikkat çekmekteler. Öncelikle firmanın yeni kameraları yüksek çözünürlükte resim ve video çekebilmekteler. Öyle ki her iki kamera da saniyede 30 kare (30fps) ile yüksek çözünürlüklü diyebileceğimiz standartta yani 960x720 çözünürlüğünde video kayıt yapabiliyorlar. Evet bu yeteneğe sahip Logitech'in daha önce duyurduğu bazı internet kameraları var olmasına varlar ama QuickCam Pro 9000 ve QuickCam Pro for Notebooks'un en önemli avantajları konusunda dünya lideri olan Carl Zeiss üretimi mercek kullanıyor olmaları gösterilebilir. Zira Logitech, kullandığı Carl Zeiss Tessar mercekler ile net ve yüksek detaylı görüntü konusunda hayli iddialı olduğunu firma olarak ta beyan etmekte.

Firmanın her iki kamerada da kullandığı bazı ortak detay ve teknolojiler bulunuyor. Logitech, kameraları ile birlikte sunduğu Premium Autofocus özelliği ile kullanıcılara ince ve keskin detayları da yakalayabilme imkanı sunarken, yüksek çözünürlüklü videonun yanı sıra sunulan gerçekn 2 megapiksellik sensör ile yüksek kalitede çekim yapılması sağlanıyor. Tabii interpolasyon ile çözünürlük 8 megapiksele kadar arttırılabiliyor. Yine kamarelar ile gelen RightLight adı verilen teknoloji ile farlı ışık ayarlarında olabilecek en iyi görüntünün alınabilmesi sağlanırken kameralara entegre dahili kamera ile gelen RightSound teknolojisiyle yankı ve dış seslerden bağımsız kristal netliğinde sesli görüşme yapılabileceği belirtilirken bu teknolojinin S/PDIF veya 7.1-kanal ses çıkışları ile uyumlu olmadığını da belirtmekte fayda var.

quickcamprofnotebooks.jpg

24-bit gerçek renk derinliğine de sahip olan kamerelar teknik özellikleri ile belki kulvarlarında ilk değiller ama özellikle sahip oldukları Carl Zeiss temelli mercekler ile farklılık arayanlara yeni ve iddialı alternatif olma konusunda dikkatleri çekeceğe benziyorlar. Tasarım konusunda da açıkçası yapılan yorumlar olumlu. Stilize bir tasarıma sahip olan QuickCam Pro 9000 ve QuickCam Pro for Notebooks kutu içeriğinde gerekli aparatları kullanıcılara sunarken özellikle yazılım açısından müşterilerini tatmin edecek gibi görünüyor. USB 2.0 üzerinden bilgisaayarlara bağlanan kameralar için üretici firma özellikle rahat bir kullanıma yönelik olarak minimum Pentium 4 2.4GHz olmak üzere 2.8GHz'lik Pentium 4 veya dengi bir işlemcinin güç verdiği sistemleri öneriyor.

Kameralar Windows XP'nin yanı sıra Windows Vista ile de uyumlu olarak çalışabilmekteler. Logitech'in gerek masaüstü kullanıcıları için hazırladığı QuickCam Pro 9000 gereksede dizüstü kullanıcıları için hazırladığı QuickCam Pro for Notebooks kameraları için tavsiye ettiği son kullanıcı fiyatı 99.9$ olarak belirlenmiş. Bu arada kameraların 2 yıllık garanti ile kullanıcılara sunulduğunu da belirtelim.

kaynak : donanımhaber

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...