Jump to content

Cinayet Romanı Hk. Fikir...


osmansertbasar
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar bir cinayet romanı yazmak istiyorum daha doğrusu kafamda oluşturacağım bir seri katil ve cinayetleri hakkında kitap yazmak istiyorum.Birçok forumda fikir arıyorum.Yazdıklarım çok uzun olduğu için ilk yazdığım forumdan kopyala yapıştır yolu ile buraya aktaracağım Lütfen ciddi cevaplar bekliyorum...
 
Merhaba arkadaşlar daha önce lise yıllarımda ufak tefek hikayeler yazdım ve beğenildi.Bu konuyu çok uzatmak istemiyorum.Hemen sadede geleceğim bir cinayet romanı yazmak istiyorum ve sizden fikir almak istiyorum aklımda aşağıda soracağım sorularla alakalı birkaç fikir var belki daha ilgi çekici fikirler gelebilir düşüncesi ile aşağıdaki sorulara ciddi cevaplar yazacak arkadaşlardan yardım bekliyorum.Sorulara geçmeden önce hayali seri katilimiz 2016 yılında cinayetlerine başlayacak.
 
Soru 1: .....seri katilin mesleği
Soru 2: .....seri katilin geçmişte aldığı eğitimler ve 1 ve 2. ci soruyu birleştirerek yada sadece mesleğinden dolayı yada geçmişte aldığı eğitimlerden dolayı çok sayıda cinayet işlemesine rağmen olay yerinde delil bırakmıyor.Yani çok sayıda cinayetler işlemesine rağmen yakalananamamasının sebebi mesleği yada geçmişte aldığı eğitimler.
Soru 3: .....profilindeki kurbanları seçiyor.
Soru 4: .....gibi psikopatik (şizofren v.s gibi) eğilimleri var ama bunu bilmiyor daha farklı psikopatik rahatsızlık da eklenebilir.
Soru 5: .....(sevdiği birisinin öldürülmesi vb. bir olay Soru 4 teki rahatsızlığını tetikliyor ve 2016 yılı itibari ile cinayetleri işlemeye başlıyor.
Soru 6: ..... (özellikle geçmişteki seri katillere ilgisi olanlara bu soru.Yabancı olabilir yada yerli olabilir ancak özellikle 1800 lü yıllardan ilgi çekici bir seri katil ismini yazabilir misiniz?
 
Yukarıdaki soruları cevaplamadan önce yazmak istediğim romanı özet geçeyim. Bu seri katil 2016 yılı itibari ile insanları öldürmeye başlıyor.Ancak yakalananamasının yada olay yerinde ipuçu bırakmamasının sebebi mesleği yada geçmişte aldığı eğitimler.Seri katilimiz 5 veya 6. cinayetinden sonra şunu farkediyor.Kurbanlarını öldürürken ona yardım eden gerçek olduğu konusunda emin olamadığı ama cinayetin şekline ritüellerine etki eden birisi var ancak bu hayali kişi seçilen kurbanların profillerine karışmıyor ancak cinayetin işleniş şeklini belirliyor.Ve cinayetleri inceleyen kişi seri katilin profilini oluşturuyor ve cinayetlerin işleniş biçimi dikkatini çekiyor bunun araştırmasına girişiyor.1. cinayetten sonuncu cinayetin işleniş şekillerini araştırırken (sizin soru 6 ya verdiğiniz cevaptaki 1800 lü yıllarda yaşamış seri katilin adı karşısına çıkıyor.Önce seri katilimizin 1800 lü yıllarda yaşamış olan seri katilin hayranı olduğunu ve kurbanlarını, cinayet şeklini ondan ilham aldığını düşünüyor ancak ortaya çok ilginç bir sonuç çıkacak.
 
Evet arkadaşlar sizlerden fikir alabilir miyim?
 
NOT: Cevaplar ciddi olsun.

 

 
LeBroNJaMeS Nickli Kullanıcıdan Alıntı: 
1-mesleği doktor olabilir bu ona cinayet işleme konusunda yardımcı olcaktır.
2-eğer doktor yaparsan cinayet işlemek için eldiven,bistüri gibi şeyleri kolayca elde edebilir bu ona kolaylık sağlar aynı zamanda bi yıl kadar jiu-jitsu kurbanı kaçırırken işine yarar aynı zamanda ufakta psikoloji bilgisi insanlardan gizlenmesini sağlar.
3-kötü adamları seçmeyi çok klasik olur kendisi ile hiçbir bağlantısı olmayan rasgele kurbanlar seçmesi yakalanmaması konusunda işine yarayabilir.
4-sosyopati (psikopati)+şizofreni olmalı madem hayali arkadaşı var .
5-katile hipofiz bezinde tümör tanısı koyarsan iyi huylu şizofreniyi açıklamana yardımcı olur sosyopati zaten doğuştan kazanılan bi özelliktir sonradan gelişmesi pek kolay olmaz
6-seri katil olarak ted bundy çok ideal olabilir seri katil terimini belkide en hakeden kişi sayılır ve mesleği aldığı eğitim felanda benzer biraz onu örnek aldığı daha iyi anlaşılır
 
polis,psikolog,avukat,adli tıp uzmanı, bi arkadaş koymanı tavsiye ederim tabi katil olduğunu bilmeden bu ona bazı konularda bilgi alması için yardımcı olabilir 
 
BONUS-cinayetin işlendiği yerde çok önemlidir okuyucu için bu yüzden cinayeti belli bi yerde işleyip cesedi yoketmesi için bi yöntem bulursan iyi olur polisler cesedi kolay kolay bulmamalılar bence ayrıca karakter sosyopat yada psikopat olacağı için seninde cinayetleri kusursuz yazman lazım ki karaktere insanlar uyum sağlayabilisin
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.Cinayetleri araştıracağim hatta nasıl cinayet işler ve delil bırakmaz bunların hepsini araştıracağım.İşlenen her cinayette kusursuz ve çok zekice işler düşünüyorum.Şu konuya da da açıklık getireyim seri katilimiz mesela karındeşen Jack'ten yada ted bundy den ilham almayacak bizzat onun genlerini taşıyacak yani karındeşen Jack yada ted bundy nin torunu olacak diyebiliriz.Cinayetleri işlerken onu yönlendiren ruh karındeşen Jack yada ted bundy nin ruhu olacak.Ancak seri katilimiz bir seri katilin torunu olduğunu bilmeyecek.1800 yıllarda yaşamış bir seri katili düşünmemin sebebi de bu.Hem ölmüş olmalı gerçek bir seri katil hemde soyunu devam ettirecek çocukları olmalı.Seri katilimiz gerçeği en sonunda öğrenecek.Küçük bir ayrıntı da vermek isterim kurbanlar isimleri hazır  hepsi Türk olacaklar eski şirketimde çalışan insanlar.Kişiliksiz, çıkarcı, yalancı, yancı tipler.İçlerinde en nefret ettiğim kişiden en az nefret ettiğim kişiye doğru bir seri cinayet olacak.İsimleri de birebir kitapta yer alacak.Ve olurda baskı aşamasına geçerse herbirine bir kitap hediye edip hayali cinayetlerini okumalarını istiyorum.
 
ThutancamoN Nickli Kullanıcıdan Alıntı: 
Cinayeti işleyen kişi aslında olayı araştıran baş komiser olabilir ve yardımcılarından olayı gizlemeye çalışabilir. Kitabın sonlarına doğru ekip arkadaşları durumu farkeder vs vs.
Şimdi aklıma geldi.
 
Aslında benimde aklımda bu tarz bir durum var olay yeri incelemede en üst düzey bir yönetici delilleri yok edebilecek yada bu işleri çok iyi derecede bildiği için geride iz bırakmayacak.Birazda otopsi benzeri v.s eğitimi almış birisi olmalı.Çünkü cinayetleri işlerken bu konuda bilgili olduğu belli edecek ayrıca tam bir avcı olmalı.Kurbanlarını tuzağa düşürürken ve cinayet kısmında çok usta ve zekice teknikler uygulamalı.Bu kısımları halletmem çok uzun sürmez ancak olayın birde patlama noktası olmalı.Öyle bir olay olmalıki katilimizin cinayetlere karar vermesine ve psikopat şizofrenik rahatsızlığını tetiklemeli ayrıca geçmişte yaşamış kan bağının olduğu seri katille irtibat kurmasına neden olacak bir patlamak noktası olmalı.Şu konuda kesin karar verdim seri katil psikolojik rahatsızlığından dolayı iki kişilikli olacak ve geçmişteki kan bağı olan cinayetlerde gördüğü gerçek olup olmadığını bilmediği kan bağı olan seri katille sadece bu şizofrenik kişilikli hali ile irtibata geçebilmeli.Hatta şu da olabilir 2 kişilikli olduğu için mesela geceleri cinayet işlemeli ancak diğer mesleği olay yeri olan kişiliği bunu sabah kalktığında hatırlamamalı.Hatta ve hatta sabah kalktığında kendisini çok yorgun bedeninde bir takım izlerle uyanmalı.Sadece olay yerini incelerken ufak tefek halüsilasyonlar görmeli hatta ve hatta kendisinin peşinde olduğunu mesleği yapan kişilik bilmemeli.Benim için en önemli durum.Geçmişte kan bağı olan seri katil ve cinayetlerine neden olan patlama olayı.Öncesi kolay çocukluk döneminde aile içi şiddet v.s sosyal yaşantısında dışlanmış birisi olacak.Çocukluk döneminde çok ciddi travmalar yaşayacak.
 
Seri katil adaylarım : 1-Ed Gein 2-Albert Fish 3- Ted Bundy 4-1861 Doğumlu Dr. H.H.Holmes 5-Karındeşen Jack.Hatta sonuncu olarak Kanlı Kontes isimli Elizabeth Bathory erkek versiyonuna uyarlamak mümkün olursa bu da düşünülebilir.Ed Gein ve Albert Fish in daha ilginç geldi hikayeleri.Acaba bunların isimleri kullanıldığında telif hakkı v.s işin içine girer mi yada kan bağı olan seri katilimizin benim nefret ettiğim eski iş yerimdeki kişilerin isimlerinin kullanılması yasal bir soruna neden olabilir mi?Çünkü kurbanları tanımlarken hiç hoş olmayan dünya için bir pislik gibi ifade ederken ölümleri de hiç hoş olmayacak kimisi tecavüze uğrayacak kimisi parçalara ayrılacak kimisi asılmış halde bedeninden kanlar boşalırken seri katilin gözlerinin içine baka baka acı çekerek ölecekler...
Edited by osmansertbasar
Link to comment
Share on other sites

 

  1. mesleği avukat olabilir. geceleride bilgisayar başında.
  2. Yukarıdakilerden dolayı pekte yakalanamaz gibi
  3. twitter
  4. psikoz bozukluğu var (burada)
  5. sevgilisinin öldürülmesi
  6. h.h.holmes

Aslında sevgilisini öldürende kendisi olsa iyi olur.

 

Öncelikle cevapların için teşekkür ederim.Ancak Mesleğinden dolayı yada aldığı eğitimden dolayı olay yeri inceleme şeklini biliyor olmalı avukat pek mantıklı gelmiyor bana.Öncelikle patlama noktası sevgilisinin öldürülmesi olsa dahi bu olay dışarıdan birisi tarafından gerçekleştirilmeli.Profil derkende mesela cinayetlere başlama sosyopat veya şizofrenik rahatsızlıklıklarının ortaya çıkma sebebi mesela senin dediğin gibi sevgilisinin öldürülmesi, o zaman kurbanların profillerini seçerken sevgilisine benzerliği olan yada yaş aralığındaki belli özelliklerinden dolayı kurban seçmeli gibi...

Edited by osmansertbasar
Link to comment
Share on other sites

 Profil şöyle olabilir: Arkadaşından, akrabasından, çevresinden borçistesin. Eğer ikilemeden borç veren olursa o kişiler olabilir. Ortada delil bırakmamak daha kolay olur.

Mesleği bisiklet tamircisi :) Kendine güven verenleri seçiyor. Çünkü psikolojik rahatsızlığı bunu tetikliyordu gibi. Romanın konusuda temasıda zor. Kolay gelsin size

Edited by STAN
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Öncelikle bu uğraşından dolayı seni kutluyorum ve destekliyorum.

Yalnız isteklerinde hep bir kopya seziyorum. Başarı istiyorsan bence özgün olmalısın ve yapılmayanlara yönelmelisin. Bu anlattıklarının çoğu klişe romanların konusu. Bence özgün bir hikaye üretip karakter ve içerikleri ona göre şekillendirmelisin.

Mesela Türk romanı olacak diyorsun, çok iyi fikir ama o zaman karın deşen Jack, Holmes Ted Bundy falan unutmalısın. Bence okuyucularını anlattıklarının gerçek mi kurgu mu olduğu arasında gidip gelmesini sağlamalısın. Mesela Türk Seri Katiller dosyasından bir kaç tiyo alabilirsin. Onların dava dosyalarından ifadelerinden kurgular yapabilirsin. Onları anlayabilir ifadelerini, söylediklerini vs. inceleyebilirsen daha güzel şeyler ortaya çıkar diye düşünüyorum.

http://onedio.com/haber/turkiye-tarihinin-en-acimasiz-ve-kanli-suclarini-islemis-seri-katilleri-492193

http://onedio.com/haber/bebek-yuzlu-turk-seri-katilin-film-gibi-hikayesi-su-an-sokaginizda-olabilir--232341

İki örnek vereyim;

 

 

Yaşlı insanları öldürüyorsam da bunlar zaten zamanlarını doldurmuşlar. Onlar bizim yerimize fazladan yaşıyorlar. Belki de bizim kısmetimizi yiyorlar. Hem kendimi tatmin ediyordum, hem de onları öldürerek toplumu rahatlatıyordum.

 

Zaten avcıyım. Kurbanlarım av, avların üstünden çıkan para ve eşyalar da av ganimeti...

 

 

Yani gerçekleri okuyarak kendine fikirler edinirsen ve onların içinden bir şeyler çıkarırsan ve kendi kafanda kurgularsan daha yaratıcı ve inandırıcı bir eser çıkarır ve bu sayede tercih sebebi olabilirsin.

 

Tabiki senin yazdığın bazı durumlar da fena fikirler değil ancak benim dediklerimi de harmanlarsan özgün bir şey ortaya çıkarabilirsin.

 

Birebir bu gerçek hikayeleri kullan demiyorum ancak onları araştırırsan esinlenecek çok şey bulursun.

Son olarak bence 

* Seri Katilin Mesleği : Bilindik klişe bir şey olmasın. Mesela Yorgancı olsun, ya da takı tasarımcısı olsun. Ne bileyim Bulaşıkçı garson falan olsun.

* İz bırakmaması eğitim ve ya meslekten dolayı değil, aslında onun da bilmediği bir sebepten olsun. Mesela izlediği belgeseller, filmler flash back gibi olay anlarında aklına gelsin. Bu cinayetleri işlerken de olabilir. Yani ne bileyim yolda bir kaza görmüştür, şakağına bir çivi giren adam hiç kan damlatmadan anında ölmüş olsun. Onun da aklına bu tarz bir ölüm gelsin. (Bunlar tamamen senin yaratıcılığına bağlı, ışık tutmak bizden, gerisi senden)

* Romanlarda başta yaşanan kel alaka bir olayın aslında olayın tetikleyicisi olduğu hep ilgimi çekmiştir. İlla bir travma bir hastalıktan olmasın sebep. Mesela okuduğu bir kitaptan etkilensin. Ne bileyim yanlışlıkla başlayıp işler sarpa sardıkça zevk alsın. Ya da başkasının yaptığı bir hata yüzünden işin içine girsin. İşte olayların özgünlüğü de senin kafanda bir yerlerde...

* Kurbanları o seçmesin, kurbanlar onu seçsin. Onlar gelip belalarını bulsun.

 

Son olarak tekrar edeyim, sakın klişeye girme, özgün ol. Bittiğinde mutlaka ben de okumak isterim (taslaktan bile olsa)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...