Jump to content

Bilgisayarda Donma


casira

Recommended Posts

s.a. arkadaşlar bilgisayarda çalışırken hangi program olursa olsun geçici 15-30 saniye arası donma oluyor ve sonra tekrar kaldığım yerden çalışmalarıma devam ediyorum.Bilgisayarda tarattım nod 32 ile virüs yok, ayrıca ram düşük değil 1 gb.

Yardım ederseniz sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

disk temizleme yap, arka planda çalışan programları ve kullanmadığın servisleri devre dışı bırak, pc test programları var 3dmark gibi onlarla bi test etmeyi dene registry kayıtlarını internet explorer dosyalarını vs... temizle, olmadı bas formatı rahat et...

Link to comment
Share on other sites

RAM leri kontrol et. 2X512 ise slotları değiştir yada sadece 512 olarak kullan. Yani 512 olarak ayrı ayrı tak eğer soru düzelirse demek ki Ram lerden birisi arızalı. RAM tek 1gb ise slotunu değiştir.

Link to comment
Share on other sites

Makinan Çalışırken Donma Yaptığında HDD'yi Kontrol Et Kafa Atıyor Olabilir, Yada Media'da Bad Sector Oluşmuştur.

Eğer Bunlardan Hiçbiri İse İşlemci'nde Sorun Olabilir.

Link to comment
Share on other sites

bana donanımsal sorun gibi geldi bence ghost ile su anki windowsunu bi yedekle sonra sil yeni windows kur eğer oda da donma yaparsa donanımsal.. sonra sorun baktın windowsta değil ghost ile geri yükleme yaparsn ramleri kontrol et.. VE ilk basta işlemcinin termal macunu kurumus bence havalarda sıcak anı isinma yapıyor sonra sogutucu onu dengeleyince düzeliyor.. (ısı ani yükseldiği için programın sıcaklık degerleri göstermiyor olaibir. birde bazı anakartların bazi bios surumlerinde ısı ölcümünü yanlıs yapıyor o yüzden soğuk gibi gözükebilir.... asus p5b gibi )

ramlerde genelde böle işler yapar.. ram işlemci bunları test ettin sorunu bulamadı isen internetten knoppiix gibi cdden calısan (yada tncXP portable) kur onda donma fln olmazsa bil ki hdd de sorun ama bence işlemci sıcaklıgı sorun.!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...