Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Orta Boyutlarda Telefon önerisi


MostWanted
 Share

Recommended Posts

Yaklaşık 3 sene önce aldığım Samsung Galaxy 3 Mini artık ömrünü tamamlamak üzere (aslında tamamladı bile). Uzun zamandır telefon dünyasına göz atmadığım için, telefon seçme konusunda nerden başlayacağımı bile bilmiyorum. Aşağıdaki sayacağım özelliklere sahip telefon arıyorum:

  • Orta Boyutlarda (Koca koca büyük telefonları sevmiyorum ama artık küçüğe de tahammülüm yok. Tek elle kullanılabilsin yeter)
  • Dahili hafızası yüksek (mümkünse en az 32 gb)
  • Android
  • Kamerası falan önemli değil fakat kaliteli bir ekrana sahip olması öncelik
  • Üst sınır 1500 TL 

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Edited by MostWanted
Link to comment
Share on other sites

Eğer eylüle kadar beklerim derseniz Zenfone 3 Deluxe tam istediğiniz gibi bir telefon bekleyemem derseniz General Mobile 5 plus var bir kaç telefon daha vardıda aklıma gelmiyor

Edited by RaZoRWounD
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 dakika önce, MostWanted yazdı:

Herkese önerileri için teşekkürler hepsini araştıracağım, daha fazla önerisi olan varsa da çekinmesin.

Hocam benim önerim Zenfone 2 32 GB neden derseniz 1500 Lira civarı bir bütçeye alınabilecek en iyi telefon çünkü 

3000 mAh Batarya  4 GB RAM mevcut IPS LED Panel ve Gorilla Glass 3 Korumalı Ekran 5.5 inç 1920x1080 çözünürlüğünde  işlemci hızı ise 2.3 Quad Core

Selfie Kamerası 5MP Arka kamera 13 MP samsung almanızı tavsiye etmem bir süre sonra güncellemeyi kesiyor 4.5G desteğide mevcut. Arttırılabilir hafızasıda var.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

yaklaşık 1 ay önce LG G4  2 yıl Delta Garantili (gittigidiyor) idealsecim firmasından  aldım. Telefondan gayet memnunum ekran özellikleri çok yüksek olmasından dolayı yaklasık (518-530 ppi) batarya ömrü diğer telefonlara göre 1 saat daha az. Kamera özellikleri çok çok iyi 1.8 df 16 mp ois arka ve 8 mp ön kameraya sahip aynı zamanda 4k Video Çekim yapılabiliyor. Manuel Kamera ayarları ile de çok üstün fotoğraflar çekilebilir. Ayrıca Hızlı şarj teknolojisine değinecek olursam kimileri var diyor kimileri yok diyor emin değilim. yaklasık 90 Dakika da %3 ten %100 dolum yapyor. Gayet güzel bir arayüzü var ve 5,5 inc olmasına nazaran elde duruşu çok çok iyi Ekran çerceve oranı düşük olduğu için ekran daha ön planda . Tercih ettiğim renk Bordo Deri oldu. Yanında kullandığım kılıflardan önerecek olursam eğer. En iyisi şeffaf bir kılıf takmak diyebilirim. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Valla beklediğimden çok cevap alıyorum :) Benim de LG'deki tereddütüm telefonun büyük olması fakat bir arkadaşımda LG var, onu deneyip sınırlarımı biraz esnetip esnetemeyeceğime bakacağım. Diğer öneriler için de teşekkür ederim, şu an hepsini araştıramıyorum fakat yarın hepsini detaylıca araştıracağım.

Edited by MostWanted
Link to comment
Share on other sites

Bataryası çıkmayan cihazları önermem o yüzden Sony eleniyor :D Sony nin yazılımları saf android çok tipsiz görünüyor. Telefonları kaba, LG nin 5.5 inç telefonuyla Sony nin 5 inçlik telefonu aynı en ve boya sahip ayrıca LG daha ince :)

Link to comment
Share on other sites

Lg G3 kullanıyorum. Kronik kasa çatlaması sorunu var. Cihaz ısınıyor ve bataryası günü anca çıkarıyor.LG G3 tasarım olarak G4 ten daha hoş olmasına karşın G4 almak daha mantıklı olacaktır. Hem sonradan çıktı hem biraz daha iyi bir cihaz hemde yazılımsal olarak android 7 yi alacak. Ayrıca LG alınacaksa servis açısından distribütör garantili alınmasını şiddetle tavsiye ederim. 

Ekran çok önemliyse samsung cihazlara bakılmalı AMOLED ekrandan dolayı. Ayrıca samsung alınacaksa ara modeller yerine amiral gemi dediğimiz öne çıkan modeller tercih edilmeli. Çok fazla modeli var. 

Batarya açısından Lenovo cihazlara bakılabilir, oldukça başarılı ve kaliteli bence genel itibariyle. Lenovo p1 vibe yi inceledim en son ,gayet kaliteli bir cihaz.Lenovo markasını seviyorum şahsen elektronik ürünlerde

Asus un zenfone 2 cihazı iyi olmakla beraber yeni gelecek zenfone 3 cihazlarını gözardı etmemek lazım gerekirse beklenebilir.

Sony z serisinin son çıkan cihazları alınabilir. Yere düşürmemek kaydıyla tabiki. Darbeye ve suya dayanıklı olsalar bile üzerlerinde i cam materyal darbe alınca çok fazla çatlamakta ve hoş görünmemekte

Xiaomi cihazlar fiyatlarına göre çok performanslıdırlar ama servis konusunda sorun yaşayabilirsin 

General Mobile her ne kadar marka olarak tasvip etmesem de Plus5 modelini tavsiye ederim. Yazılım açısından google destekli ayrıca donanım olarakta iyi bir cihaz

Ayrıca Huawei nin cihazlarına da bakılabilir, kaliteli cihazları var

HTC cihazlar şuan piyasada çok var, özellikle amiral gemilerini Refurbished yani sıfırlanmış olarak uygun fiyata satıyorlar. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ekran muazzam 2K film izlerken gerçek anlamda gerçek canlılık sağlayan , dayanıklı metal çerçevesi olan ve yamulmayan, hafızası sorunu olmayan (32gb), kamerası muazzam, ön ekran kolay kolay çizilmeyen öyle koruyucu jelatin v.s takmadan kullanabileceğin, (Bak bu yazacağım çooooooooook önemli: HIZLI ŞARJ özelliği olan Yarım saatte %50si dolan.) Donanım ve yazılım uyumluluğu kusursuz olan. Bütün sensörleri kusursuz çalışan. Fiyat performans Canavarı Olan Tek Ürün / Samsung Galaxy NOTE 4

Bir telefonunun ekranının gerçekten kaliteki olduğunu anlamak istiyorsan, Karanlık bir odada bir video açıp izlemeye başla. Siyah renk tonlarına dikkat et. Siyah  tonların olduğu bölümler(karaleri) izlerken, ekran üzerindeki siyah tonların geldiği pixeller kapanıyor ve gerçekten ışık vermiyorsa o ekran muazzam demektir. Yada direk simsiyah bir fotoğraf aç telefonunda tüm ekranı kaplayacak şekilde. Zifiri karanlık bir odaya gir, eğer ışık yoksa işte o ekran Muazzam demektir. Bu olay bütün ekranlar için geçerlidir (TV, PC, Cep telefonu) v.s. Ve inanın bu olayı şu anda IPHONE dahi note5e kadar biliyorum diğer modellerini kullanmadım başaramıyor. LG G3 eh işte biraz yakın diyelim ekran kalitesi olarak. Ama Samsung bunu gerçekten hem TVlerinde hem amiral cep telefonlarında muazzam yapıyor. Verdiğiniz paranın gerçekten boşa gitmediğini anlıyorsunuz. 

Olayı yukarıda detayıyla anlattım. NOTE 4 kullanıyorum 2. yılına girdim. Ürün ilk aldığım günkü gibi herşeyi kusursuz :) Gelelim ekran büyüklük olayına ve fiyatına :)

İnanın 4.7 inch ve 5 inch cep telefonlar bana nedense oyuncak gibi geliyor :) Bunu elinize 5.5 inch ve üzeri bir telefon aldığınız zaman anlarsınız. NOTE4 5.7 inch olup ele çok rahat oturan Özellikle Cebe koyulduğunda rahatsızlık vermeyen bir boyutta. Varsa büyük ekrana karşı ön yargınız gidin bir telefoncuya cebinize koyun elinize alın deneyin :)

Gelelim fiyata ve sonuca: Ben kesinlikle ama kesinlik 1500 Lİra civarında tek telefon NOTE4 öneririm. Şİmdi diyeceksiniz Note 4 1500 lira değilki :) 1800 lira diyeceksiniz :) 

İthalatçı garanti diye birşey duymuşunuzdur sanırım :) İthalatcı firmalar ürünleri direk üreticiden toplu toplu alıp ucuza satarak kar ediyorlar. Kardan zarar ediyorlar doğrusu. Orjinal garantili ürünler ile ithalatcı garantiler arasında 150 ile 300 lira arası oynuyor çoğu zamanda. Orjinal garanti Olayıda çok saçma :D Socuçta ürün %100 samsung orjinal ürünü :) 

Bak hangi telefonu alırsan al teknosa, vatan, bimeks veya kendi plazalarında 150 ile 300 lirası arasu fazla verip satın alma :) Peki neden? Bir telefonun en baba bozulacağı yer daha doğrusu kırılacağı yer EKRANI ekran kırıldığında zaten hiçbir garanti şirketi bunu karşılamıyor :D Baba baba parasını alıyorlar ekrna kırılduğı zaman. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Bu sebepten ben neden 150 ile 300 lira arası fazla para vereyimki. :)

Size satın alabileceğiniz internet adreslerini şöyle takdime deyim:

Please register to see this content.

 

Karar sizin. Ancak bu italatçı firma olayını iyi araştırın, sağda solda yazılan orjinal garantiden şaşmam olaylarına kulak asmadan araştırın :)

Esenle kalın :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...