Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Ttnet Dalga Mı Geçiyor?


canavar123
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar TTNET beni geçen ay zorunlu taahüt değişimine zorladı. Nedeni taahüt alınırken fiyat konusunda yanlış bir anlaşılma olmasıydı. Fiyatdaki 10TL lik artışdan memnun olmayıp taahütü değiştirdik. Eskiyi iptal edip bu taahütdeki artan 8TL'yi diğer faturada azaltcaklarını söylediler anlaştık. Şimdi ise faturayı gördüğüm kadarıyla eskiyle toplayıp 3 ile çarpıp 2 ye bölmüşler. Bunlar benimle dalga mı geçiyor? Yoksa sistemlerde bir sıkıntı mı var?

NEr11Y.png

Müşteri temsilcisini aramayı denedim. Ama telefon konuşmalarını inceleyip sonrasında karar vereceklerini söylediler. Hadi hayırlısı ne olacak. Bu konu hakkında düşüncelerinizi almak istiyorum. Ne öneriyorsunuz?

Fatura detayları bu şekilde gözüküyor.

goZMl0.png

 

Edited by canavar123
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Faturalarda tutarsızlık var. Bunun nedeni faturanın son ödeme tarihini geciktiridğin takdirde açma kapama bedeli yansıtıyorlar buda yeni çıktı sanırım. Ben superonline kullanıyorum. Faturamın son ödeme tarihi geçmişti... Müşteri hizmetlerini aradım. Faturanızın zamanında ödemediğiniz için açma kapama bedeli yansıttıklarını söylediler.. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmamıştım.

Link to comment
Share on other sites

Müşteri hizmetleri ile bu konu hakkında kesin görüş. Ttnette senin duruma benzer bir durumla karşılaşmıştım müşteri hzimetlerini aradım. Faturamdan düşmüşlerdi. Şuan superonline dayız bakalım memnun kalıcakmıyız. Bundanda memnun kalmazsam uydunete geçicem :)

Link to comment
Share on other sites

Hocam bir kere zorunlu taahhüt denen bir'şey yok benim taahhüdüm bittikten 2 ay sonra yeniledim hiç bir zorlama falanda yapmadılar ayrıca fatura o kadarda gelmedi.Tüketici hakem heyetine gidip bu fatura ile durumu anlatman gerekiyor.Bunlar koparabildiklerinden kopartmaya çalışıyorlar 

Edited by Celest
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kimse şahsi olarak üstüne alınmasın; ben de yıllarca söğüşlendim bu hırsızlara. TT Net (Yeni adıyla fakat yenilnemeyen mantığıyla Türk Telekom) pişmanlıktır. Müşterisini sağmal inek yerine koyup kime ne denk getirebilirsem hesabı koparabildiğini hamuduyla götüren bir firma.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Biri bana internet ile alakalı sorun anlatsa,(Çok ağır,hızım düşük,İnternet kopuyor sürekli vb.) şeklinde hangi operatör diye sorduğumda altından hep TTNet çıkıyor benzer sorunlar mutlaka diğer operatörlerde de yaşanıyordur ancak,genele vurulduğunda ttnet var.Öyle zannediyorumki şahsi kanaatimce bir lakayitlik söz konusu şuda bir gerçekki eski net gereksinimleri daha azdı şimdilerde ise,daha fazla ihtiyaç duyulmakta kalitelerin fiyat politikalarının halka arzında çok daha iyileştirmeler yapılması ilerleme kaydedilmesi + planlanması gerekli iken gitdide daha sağmacı bir yol izleniyor alt tarafı frekans veriliyor bu sözüm diğer dijital yayıncılık şirketleri [Dijiturk,Dsmart vb.] içinde geçerli şakır şakır fatura kesiliyor sanarsınki kaçak kullanım bedelleri yansıtılıyor nacizane. :D 

Link to comment
Share on other sites

Bence bunun nedeni paket değişiminden kaynaklı ben eski d smart çalışanıyım.Eski kullanmış olduğun ücretle bu şimdiki ücretler birleşmiş kısmi bedelle birlikte faturan bu kadar olmuş diye tahmin ediyorum.

Belki yanılıyor da olabilirim :) Uzun zaman oldu dsmarttan ayrılalı ama dsmartın mantıgıyla türk telekomun mantığı aynıdır . 

Kısmi Bedel ne dersen açıklayayım. Dsmart ta sistem şöyle işliyordu.

Dsmartta faturalar ayın 1 ile 10 u arasında kesilirdi sen ayın 10 undan sonra tahhattüt değiştirsen veya yeni üyelik açtığında bir sonraki fatura kesimine kadar kullanmış olduğun tutarı ve tam ay bedelini alırlar.Örnek 50 tl olarak anlaştıysan 50+kısmi bedel+damga vergisi+iç kurulum+modem vs. diye giderdi :D bunun mantığıyla düşünürsek öyle fatura gelmesi normal.Birde sen paket değişikliği yaptığın için örnek 10 gün diğer paketi kullandın 10 günden sonra paket değiştirdiysen ordaki 10 günlük faturaya yansır ve 20 günlükte diğer paketin faturasından gelir ve faturan değişik gelir o yüzden

 

Edited by mdduru
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 ay sonra...

Tttnet kadar adi şerefsiz bir kurum yoktur..Bende bekliyorum şehrimiz gelir gelmez uydunete geçeceğim.

hala bu adi firma eski teknolojilerle devam ediyor iş zam yapmaya geldimi hiç acımyor bu şerefsiz arap firması...

 

Link to comment
Share on other sites

İmkanı olupda uydunete gecmeyene ben enayi derim 3 yıldır uydunetteyim vede gayat memmunum 25 mgbt hız diyor 29 veya 30 veriyor akk 75 gb  doluncada 4 mgbt

hız veriyor yani dediğinin fazlasını veriyor ttnet gibi kıvırmıyor ve faturalarım 51 tl hic şaşmıyor

kullandığım super keyif paketi artı seyretiğim HD kanallarda cabası eynı fiyat 51 tl fazlası yok

 

UYDUNET CANDIR GERİSİ HEYECANDIR heyecan ayamayın imkanınız varsa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tansu çiller, Telekom'un % 45'ini 45 milyar dolara satacaktı. Yönetim bizde kalacaktı. Çalışanlar ve "Türk iletişimi satılır mı?" diyenler sokaklara döküldü. Şimdi Telekom'un % 55'ini 4,5 milyar dolara sattılar. Yönetim de bizden gitti. Kimseden gık! Çıkmadı. Dünyada iletişimini satan tek ülkeyiz. Bu figan-feryadı Telekom satılırken, yapacaktınız!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 saat önce, wendor11 yazdı:

İmkanı olupda uydunete gecmeyene ben enayi derim 3 yıldır uydunetteyim vede gayat memmunum 25 mgbt hız diyor 29 veya 30 veriyor akk 75 gb  doluncada 4 mgbt

hız veriyor yani dediğinin fazlasını veriyor ttnet gibi kıvırmıyor ve faturalarım 51 tl hic şaşmıyor

kullandığım super keyif paketi artı seyretiğim HD kanallarda cabası eynı fiyat 51 tl fazlası yok

 

UYDUNET CANDIR GERİSİ HEYECANDIR heyecan ayamayın imkanınız varsa

İnşallah burayada gelir uydunet...

bu ttnet belasından kurtulurum...serefsizler senelerdir hep aynı hiçbir şekilde problem çözmüyorlar.

16 megabite kadar sınırsız diye aldığım hizmet daha 6veya 7  megabiti geçmedi.....

Link to comment
Share on other sites

belirli nedenlerden dolayi bu durum soz konusu olabilir mesela sizin tahadüt dolmadan baska bir tarifeye gecemeniz yada

 tahadüt bitsede baska bir tarifeye gecmek istediginizde 10 tl yada bilmiyorum tam fiyatini o bedeki odemis olabilirsiniz

ben  doping adsl kullanicisiyim ondan dolayi ttneti cok fazla bilmem ama genel olarak olacak  seyler bunlar

 

Link to comment
Share on other sites

Bu konuda sakın beni yanlış anlama ben telekom taraftarı kesinlikle değilim !!! ..Dostum açıkcası bu konuda istersen tüketici heyetine gidebilirsin AMA 

Alıntı

4.11. Teknolojik gelişmelerden, idari kararlardan veya hukuki/ idari düzenlemelerden kaynaklanan nedenlerle, TÜRK TELEKOM, HİZMET’te değişiklik yapmak, HİZMET’i yenilemek, katma değerli hizmetleri uygulamaya almak, kaldırmak, yenilemek ve değiştirmek hakkına sahiptir.

4.12. TÜRK TELEKOM, KURUM’un belirlediği sınırlar içerisinde kalmak kaydıyla, TARİFE’de değişiklik  yapma hakkına sahiptir. 

Sözleşmedeki bu ve bunun gibi kanunları , sözleşmeyi imzalayıp kabul ettiğin taktirde pek şans kalmıyor sanırım. Bunlara bakara yapabileceğin bir kaç seçeneğe göz atalım.

1) Çıkardıkları tarifeyi ve bu farkı öder kurtulmayı denersin ( Kaç lira zarar edeceğini hesaplamak lazım )

2) Hakem heyeti ve bir danışman avukat eşlinde çözüme ulaşmayı denersin

Bu sistem ettiğin zararı çıkarıp, karşılaştır maddi ne kadar zarar ediceksin ona göre yola çık. Çünkü en kısa mahkeme 3 ay, en az avukatlık masrafı 400 tl x 3= 1200 + ek giderler.

Artı uğraştığın zaman kaybın. Aslında onlarda bunun farkında oldukları için bu tezgahı kuruyorlar. Bu durumda benim görüşüm hep tüketici zararlı. Yani bence pek uğraşma. Yapabiliyorsan telekomla görüşüp ortak bir çözüme giderek uzlaşmaya çalış.

Karar senin saygılarımla

Edited by Lord_Ares
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By artae
      SimpleSoft Simple Invoice 3.23.0.1 Multilingual | 2.8 Mb
      http://simple-invoice.co.uk/Screens/screen01.jpg
      http://simple-invoice.co.uk/Screens/screen02.jpg
       
      Serbest meslek sahipleri veya küçük işletme sahipleri için tasarlanmış, piyasadaki en kolay faturalama yazılımı.
      Stok kontrolü
      Ürün odaklı firmalar için. Stok kontrol özelliği, herhangi bir zamanda ne kadar stokunuz olduğunu takip etmenize ve maliyetine karşı envanter seviyelerini korumanıza yardımcı olur.
      Daha fazla oku "
      Satın alma modülü
      Satın Alma Modülü, kullanıcıların satın alma faturalarını girmesine, düzenlemesine ve çıktısını almasına olanak tanır. Ayrıca envanterinizi güncellemek için kolay bir yol sağlar.
      Daha fazla oku "
      Çoklu vergi oranları
      Öğelerinize birden fazla vergi oranı uygulayın.
      Daha fazla oku "
      ... ve diğer özellikler:
      Birden fazla şirket kurun. Kendi logonuzla profesyonel faturalar oluşturma. Teklif (Teklif) ve Proforma Fatura Oluşturma. Kredi Faturaları Oluşturma. Birçok dili destekleyinDaha fazla oku Öğeler için dahil vergi/ücret desteği. Faturadaki herhangi bir metni değiştirin ve İngilizce olmayan faturalar düzenleyin! Dünyanın dört bir yanından gelen para birimleri. Zengin yapılandırma ve özelleştirme. Satış VERGİSİ, KDV, GST, MwST, IVA, BTW. Beş profesyonel görünümlü fatura şablonu. Müşteriler için ödemeleri takip edin ve ekstreyi yazdırın. Nakliye desteği - nakliye ücretini ekleyin ve Sevk İrsaliyesini yazdırın. Faturalara kendi bilgilerinizi ve mesajlarınızı ekleyin. E-posta yoluyla fatura gönder. Ürünler ve müşteriler için kategoriler oluşturun. Destek barkod tarayıcı. Termal yazıcılar için destek. Satışlar, müşteriler, envanter, kar, ödemeler, vadesi geçmiş ve daha fazlası gibi iş raporları.. Kolay yedekleme ve geri yükleme sistemi. Alma ve Verme aracı.  
      EN:
      Simple Invoice is easy to use software that helps you to manage and account invoices. Simple and intuitive user interface is designed for latest Windows systems. Instalation is quick because program is very "light" for system.

      Features:
      Set up multiple companies.
      Creating professional invoices with your own logo.
      Creating Quotes (Quotation) and Proforma Invoices.
      Creating Credit Invoices.
      Support invoicing for UK, USA, Australia, Spain, Germany, Belgium and more...
      Support Inclusive tax/fee for items.
      Change any text on invoice and issue non-english invoices!
      Currencies from around the world.
      Rich configuration and customization.
      Sales TAX, VAT, GST, MwST, IVA, BTW.
      Four professional looking invoice templates.
      Track all customers payments and send Statement to them.
      Support for shipping - add shipping cost and print Packing Slip.
      Put your own informations and messages on invoices.
      Find invoices and customers quickly.
      Create categories for products or services.
      Set four different prices for product or service.
      Quickly creating new invoice on the basics of existing invoice.
      Three different invoice numbering styles.
      Business reports such as sales, customers, invetory, profit, payments, overdue.
      Easy backup and restore system.
      Support multiple bank accounts.
      Import and Export tool.

      Operating System:Windows 7 (Microsoft .Net 4.5 required), 8/8.1, 10

      Home Page- http://www.simple-invoice.co.uk/
       
      http://nitroflare.com/view/CB56290E84CA253/sgwxl.SimpleSoft.Simple.Invoice.3.23.0.1.Multilingual.rar https://rapidgator.net/file/04b9586f7e0fd8b09d9216bbef70e58f/sgwxl.SimpleSoft.Simple.Invoice.3.23.0.1.Multilingual.rar  
    • By bahadır28
      Herkese merhabalar,
      3500TL fiyat bandında günlük,ofis film izlemek ve arada oyun için bir laptop almak istiyorum kendi araştırmalarım sonucu  Hp 15-da1001nt karar verdim sizlerinde önerebileceği bir bilgisayar önerisi var mı bir de Hp 250 g7 6MP65ES ile  Hp 15-da1001nt arasındaki fark nedir  anlayamadım 2sininde özellikleri aynı duruyor.
      Şimdiden Teşekkürler
    • By ugur4721
      Merhaba Forum üyeleri adminlerim arkadaşlarım hocalarım dostlarım;
      Bu Konuyu şuan gündemde olan ve her geçen gün yeni bir lbelirsizliğe doğru giden kota konusundaki alınan kararlar ve alınan kararlardaki yapılan değişiklikler.

      Çoğu Teknoloji ile yakından alakası olan veya bu konuya ilgisi olan arkadaşında bildiği gibi BTK'ya son zamanlarda biz internet kullanıcıları tarafından şikayetler yapılıyordu. Teknoloji 4Kya ilerlemiş elin gavuru diye nitelendirilenler Nvidia1080ti ile 5Kya geçmişler bizim ülkemizin 16% si hala 4Mbit/s aldında internete mahkum. Bilişim teknolojileri kurulu şikayetler üzerine geçen sene iss(servis sağlayıcıları) ile toplantı yaptı ve şuanki altyapının kotanın kaldırılmasına uygun olup olmadığını test ettirdi. Yapılan araştırma ve ölçümlere göre kotanın tamamen tarihe karışmasının şuan için hayal olduğu belirtildi.
      BTK bunun üzerine çeşitli kararlar aldı Aldığı kararlarda Gece saat 2-8 arası kotadan sayılmayacak ve kotan bitmiş olsa dahi kullanıcıların o saatte kotaya tabi tutulmamasına karar verdi. Ayrıca aldığı diğer karar ile eskiden kota sonrası 3Mbit/s yeye düşen hızın da paket hızıyla doğru orantılı olarak düzenlenmesine karar verdi (Örneğin 35Mbit/s lik bir paket kotadan sonra 16ya düşsün denildi)Aşağıdaki gibi bir tablo ile karşımıza Çıktı;

       
      Kotanın Türkiyeden tamamıyla kaldırılmasını da 2019 a erteledi.
      Buraya kadar herşey hoş helal olsun BTKya diye sevindik mutlu olduk kota derdinin kısmen de olsa kalkacağına sevindik ve en azından 2019 da olsa bir tarih atılmasına razı olduk takii 

      Bugün iss servis sağlayıcılarının yeni paketler ile ilgili olan fiyat düzenlemeleri ortaya çıkana kadar resmen servis sağlayıcıları bir araya gelip toplu olarak fiyat arttırımına gitmiş ve kendilerince dahiyane fikirlerle ortaya çıkmışlar.
      Ee benim sözleşmem hali hazırda var sözleşmemi iptal edecek halleri yokya diyenler için de 2019u hedeflemişler 2019a kadar hepimizin sözleşmesi bitmiş olacak ve yenilenmesi için yeni paketleri seçmek zorunda olacağız.
       
       
       
      Servis sağlayıcılarının ne yaptıklarına gelince;
      Herbirinin öncelikle fiyatlarda artışa geçtiğini çok rahat söyleyelim yeni paketlerinde
      ikinci olarak yukarıdaki spoilerin içinde de gösterdiğim gibi örneğin superonline kota aşımından sonraki her 1Gb için 1 tl, veya kota aşımından sonraki 50gb'tı 24.90₺ 'ye satma kararı almış Bu bilgiler Superonlinenın çalıştığı bayiliklere gönderilen belge ne herhangi bir bilgilendirme ne de herhangi bir duyuruda bulundular bunu bir çalışan internete aktarmış.

      Şuan diğer firmaların fiyat yükseltmekten başka ne yapacaklarını pek kestiremiyoruz fakat bizim lehimize olmayacağı kesin gibi görünüyor.
      ileride 3Mbit/s 'de olsa sınırsız kullandığımız bu interneti mum ile arayabiliriz yani. Bu konuda yorumu veya başka bilgisi olan arkadaşlar da fikirlerini belirtirse en azından gizli olanlar gün yüzüne çıkar farkındalık olur bir nebze. Alınan kararlar gerçektende sinirbozucu
      turktelekom güncel fiyat listsi
    • By canavar123
      Arkadaşlar ben ayın son günü olduğu için biraz film indirmek istedim. Şu ana kadar 300kb de indirdim. AKN ayın 16 sında filan bitti. Şu an dikkatimi çekti. 8-10 dk dır 480-550 arasında değerlerde indirme yapıyorum. Bu tuhaf acaba TTNET AKN sonrası neti 5 MB mi yaptı? Yoksa bizi trollüyor mu her zamanki gibi?

      Düşüncelerinizi alabilir miyim? Birazdan kuzenin internete de hız testi yapacağım.
    • By by_ibrahim27
      İyi akşamlar arkadaşlar benim süperonline ile 1 aydır çözemediğim sorunum var.
       
      Ben 1 ay önce eski evimden - yeni biyere taşındım 5-10 bina ileri aynı mahalle.Taşınmazdan önce nakil işlemine başvurdum.3-4 gün sonra yeni eve geçtim. modemi taktım direk net geldi.

      ama süperonline 1 aydır hala geçişin olmadığını söylüyor.
       
      daha önce evde hatın var olup olmadığını bilmiyordum bugün bi tane hizmet numarası buldum. Evde daha önce çekişmiş hat var gözüküyor.
       
       
      Süperonline bağlı bir modemi ( ayarlar süperonline ayarı)
       
      herhangi bir kurulum yapmadan direk hatta takınca çalışır mı ?
       
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...