Jump to content

Recommended Posts

  • 5 hafta sonra ...

Merhaba.. XUbuntu'yu Toshiba Satellite A300-1EC model laptop bilgisayarıma kurdum ama trackball mouse hiç çalışmıyor, önceden böyle bir sorun yoktu. Ne yapmalıyım lütfen bilgi veriniz. Tşk.ler

Link to comment
Share on other sites

4 saat önce, Agarta yazdı:

Merhaba.. XUbuntu'yu Toshiba Satellite A300-1EC model laptop bilgisayarıma kurdum ama trackball mouse hiç çalışmıyor, önceden böyle bir sorun yoktu. Ne yapmalıyım lütfen bilgi veriniz. Tşk.ler

1.Kurulum sonunda sistemi tamamen güncelleyin 2.denetim merkezi üzerinden,sürücü güncelleme işlemine bakın varsa güncel sürücü onu yükleyin 3.Mouse,klavye ayarlarına göz atın,denetim merkezi üzerinde başlangıç seçeneklerindeki update,bluetooth,wifi,scanner vs.donanımlardaki varsa boş tikleri işaretletip başlamasını sağlayın,4.Aynı soruna ilişkin,forum sayfası üzerinde çözümü ile ilgili açıklamayı

Please register to see this content.
inceleyin.5.Internet üzerinden pc modeline uygun olan,eski sürücülere destek veren farklı bir dağıtım kurmakda sorunu çözebilir,bunun yanında harici usb girişli mouse ilede ayrıca kullanılabilir diye düşünüyorum tercih meselesi tabii kolay gelsin.

Sistemi,sistemde bulunan uygulamaları güncelleyin:

Terminal kod: sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

En son sistemi temizlesin: 

Terminal kod:sudo apt-get autoclean && sudo apt-get autoremove

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 21.12.2016 at 09:15, şrarskoz yazdı:

pcde  7 yüklü  c ve d var bunu c ye yükleyebilirmiyim

Kurmadan evvel:

Önemli olan dosyalarınız varsa eğer,yedekleme yaptıktan sonra bahsi geçen (D:) Disk alanını,silip ve biçimlendirip bu alana kurduğunuzda sistem açılışlarında seçerek win7 veya linux'e geçiş yapabilirsiniz disk alanı mevcut olduğu sürece birden fazla işletim sistemini windows yanına kurmak mümkün.

Yönergeler:

- Windows disk yöneticisi üzerinden,kurulması istenilen disk alanını sil seçeneği ile silip,biçimlendirmeden bırakın. | orn: (Boyut en az 10 GB ve üzeri olsun)

- Üstteki işlemi yaptıysanız eğer,linux kurulumunda ilk seçeneği,windows yanına kur ile devam edildiğinde,silinmiş ve biçimlendirilmemiş boş alanı otomatik algılayacağından, Ext4 + Takas alanını (Ram boyutunuza  göre) otomatik olarak kendisi ayarlayacak şekilde diski düzenler kurulumun sonraki evrelerine geçiş hızlı olur devam eder.

Özetle:

Disk alanı ayrılır,kurulum media'ası dvd-Usbdisk üzerinden boot etme yöntemi ile başlatılır,kurulacak alan seçilerek ilgili alana orn: (windows yanına kur) olsun. kurulum tamamlanır işlemler bu kadar.

Açıklamalar:

Kurulumlar hakkında farklı bilgiler edinmek içinde görsel,videolu içeriklerede ayrıca göz atarak,hatta sanal makineler üzerindende (Vbox/Vmware vb) sistemleri emulatorler aracılığı ilede kurup test etmekte mümkün öncesinde hata olasılıklarını minimize etmek için deneme yanılma ve testler olabilmekte.

Kendi Sistemimden Ekran Görüntüsü: Disk yönetiminden,windows'un kurulu olduğu C: diskine sağtıklayıp küçült yönergesi ile Linux için 100000 yazarak,disk alanı ayırdım,linux'ü boot edip,kurulum ekranında windowsun yanına kur ile varsayılan gelen ekrana dokunmadan,ileri dedim kullanıcı adı,şifremi belirleyip kurulumu tamamladım sistemler seçim grub ekranı çıktığında istediğim sisteme geçiş yapıyorum değerli arkadaşlar.kolay gelsin.Esenlikle Kalınız! :)

Spoiler

Disk alanını küçültme ile alakalı ekran görüntüsü:

th4ij8wj.png

Sistemleri Windows + Linux kurulu olduğu disk alanlarına ilişkin ekran görüntüleri:

52xtb653.png

 

Edited by forjest
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...
ASiX, 14 saat önce yazdı:

Sayın @forjest Broadcom çipsetli wireles tanımıyor nasıl ekliyebiliriz.

Modemin eternet bağlantısını yaparak ilk etapta sistemi güncellemeyi denemediyseniz eğer ,öncelik bu şekilde deneyin eğer olmazsa alta çözümü ile ilgili eklediğim kodları deneyerek işlemi sürdürün.Kendimde realtek harici wifi anten kullanıyorum herhangi bir sorun şu ana dek doğrusu yaşamadım ancak broadcom ile ilgili sorunların yaşandığına ilişkin yazılara denk gelmiştim bu gibi benzer bug sorunları olduğunda,fixleyip geliştiriciler hataların önüne geçmek için güncellemeleri yayınlıyorlar kolay gelsin. :) 

Özetle:

1.Sistem eternet ile bağlanıp,güncelleme yapılır sonuç alınmaz ise 2.işleme geçelim.

2.Güncelleme yaptım ancak wifi ile yine bağlantı kurulamadı alttaki terminal kodlarını sisteme,tek tek işleyerek devam etmek.

Terminal kodu:

sudo apt-get update
sudo apt-get remove --purge bcma
sudo apt-get install --reinstall bcmwl-kernel-source

sudo sed -i 's/3/2/' /etc/NetworkManager/conf.d/*
sudo sed -i '/ipv6/{n;s/.*/method=ignore/}' /etc/NetworkManager/*/Ufanet_43
systemctl restart network-manager.service

 

Link to comment
Share on other sites

Son çıkan versiyon ubuntu 17 ve üzeri olan sistemlerde bendeki harici wifi antende çalıştığı ağı gördüğü halde bağlanmıyordu network config dosyası üzerinde bir kaç değişiklik yaptıktan sonra ve kernel güncellemeleri sonrası ancak bağlantı yapabilmiştim bunu parduslinux'te de yaşadım sanıyorum debian temelinde olan bir durum her üst çekirdek güncellemelerinde donanımsal olarak bir eksiklik oluşuveriyor buda bilindiği gibi açık kaynak sistemlerin hemen hemen hepsinin temel doğasında var destek açısından zengin oluşundan ötürü,sonuç olarak hatalar giderilmekte.

Sabit disk'e kurarak işlem için düşünülmüyorsa eğer bu bağlamda,"Slackware" taban PorteusLinux'ü live çalıştırma hususunta efi desteğininde bulunduğu son versiyonunu denemenizi önerebilirim gerek direct iso yada ram üzerine yazdırılarakda sistem gayet başarılı hızlı şekilde çalışmakta slax ile ilgili malumatım yok ne yazıkki Porteuslinux'ü muadili gibi düşünebiliriz.ilgili konu linki burada  |  |

Please register to see this content.
 kolay gelsin. :) 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By forjest
      Ubuntu 21.10 Impish Indri Final

      Hakkında
      Ubuntu’nun kod adı “Impish Indri” olan yeni sürümü 21.10 duyuruldu. Ubuntu ekibi, Ubuntu 21.10 “Impish Indri”nin duyurulmasından memnun olunduğunu belirtirken, en yeni ve en büyük açık kaynak teknolojilerinin yüksek kaliteli ve kullanımı kolay GNU/Linux dağıtımı altında sunulması için üretilen sistemin, yeni özellikler içerdiğini ifade ediyor. GNOME 40’ı içeren yeni sürüm, NVIDIA kartları için Wayland oturumlarını etkinleştiriyor. 5.13 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistem; glibc 2.34 ile gcc 11.2.0 içeriyor. Elbette ki Ubuntu’nun diğer versiyonları Ubuntu Budgie, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio ve Xubuntu’nun 21.10 “Impish Indri” sürümleri de yayınlanmış bulunuyor. Varsayılan masaüstü olarak bir Wayland oturumunda çalışan GNOME ile birlikte gelen sistem, yerleşik Active Directory etki alanlarına katılma yeteneği de taşıyor.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...