anilguleryuz Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Öncelikle merhaba arkadaşlar, benim sorunum ön panelde bulunan usb portunun biri ne takarsam takayım hiçbirini görmüyor. Usb Aygıtı Tanınmadı hatasını alıyorum. Bunun için ne yapabilirim. Usb portu çalışıyor, yani elektrik var. Ancak ne yaparsam yapayım hiçbir şekilde kullanamıyorum. Aygıt yöneticisinden donanımı kaldırıp sistemi yeniden başlattım. Yine de nafile, aygıt tanımlayıcısı isteği başarısız oldu, yazısı var. Bundan önceki kasamda ön paneldeki usb portlarını kullanabiliyordum. O da şöyleydi, kasamın üzerinde bulunan portlar arızalıydı. Anakarta bağlayıp usb portlarının kablosunu sarkıtarak kullanıyordum. Yani kasaya montajlı değildi. Bunun için kasa değişikliği yaptım, onda da böyle bir sonucu aldım. Bunun için ne yapmam gerekir yardımcı olur musunuz? Nerede ne kadar arayıp taradıysam da sorunuma çözüm bulabilmiş değilim. Bu arada sistemim; Gigabyte G31 ES2L Anakart Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz İşlemci 4 GB DDR2 800 MHz Ram Asus R7 265 Ekran Kartı 120 GB Corsair SSD 1 TB WD Blue HDD 640 GB WD Green HDD Windows 8.1 Pro İşletim Sistemi Hatanın fotoğraflarını aşağıda paylaşıyorum; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anilguleryuz Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 Güncel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XXX90 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 bendde aynı sorun var usb 3.0 calısmıyor malesaf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Uğraşmana değmez ..öndeki usb portunu kasada çıkarıp yeni bi tane ikili alıp takacan ..şu an benimki de bozuk..yeni bi tane almaya useniyom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 (edited) Kasa hangisi? Benzer sorunla Win8.1 de karşılaşmıştım daha önce Zalman Z3 Plus kasa ile ama Win10 kurunca USB sorunu ortadan kalkıyordu. Geçen tekrar win8.1 kullanıyorum ve bu sorunun üzerine düştüm tamamen sürücülerle alakala bir durum. Güncel anakart sürücülerini bir sürücü güncelleme aracı ile kurdum ve bunun üzerine Anakart üreticisinin sitesinde bulunan sürücülerden Chipset sürücüsünü tekrar kurdum sorun çözülmüştü. Chipset kurarken Çalıştır'a .exe dosyasını sürükle ve sonuna -overall ekle öyle kur her zaman. Please register to see this content. Edited November 16, 2016 by dj sms Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts