frks Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 arkadaslar oncelikle kusura bakmayın admınler konuyu nereye acacagımı sasırdım biri benım tılgın modemime baglanıyo ve adil kullanım kotam doluyo ben nasıl bu baglananı nasıl ogrenicem nasıl engelleye bilirim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haaci Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 internette konuyla ve modeminle ilgili bir çok kaynak var. google da aramayı dene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@zlatan@ Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Eğer birinin sizin modeminize bağlandığını düşünüyorsanız, bu kişi bağlandığında siz modeme girip onu MAC FİLTRELEME bölümünden engelleyebilirsiniz. Ezberimde değil ve benim modem kablonet olduğu için tam hatırlamıyorum ama çok kolaydı. Dilerseniz MAC FİLTRELEME adıyla google'da aram yapıp bulabilirsiniz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MehmetErdo287du Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 http://192.168.1.1/status/dhcp_clients/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PisiLinux Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 (edited) ????? Edited January 29, 2017 by PisiLinux 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frks Posted December 2, 2016 Author Share Posted December 2, 2016 daha detaylı olursa 404 bulunamadı diyo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PisiLinux Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 (edited) ????? Edited January 29, 2017 by PisiLinux 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdduru Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 (edited) Bazi modemlerin arayüz girişi 192.168.2.1 dir.Eğer 192.168.1.1 ile giremezsen 192.168.2.1 dene. Daha sonra kullandığın modemin kullanma kılavuzuna veya kurulum cd sine bakarak yada google a modemim marka modelini yazarak mac filtreleme bölümünü bul giren mac adresini engelle. Çok basit bir işlem. 1 dk da mac filtreler 1 dakika da da ayarlari günceller toplam 2 dakika da sorunu cözersin. Dipnot: Modemin wifi şifresi yoksa şifre koyun eğer şifre varsa değiştirin.(Bunu yaparakta girmesini engelleyebilirsin.) Hadi kolay gelsin. Edited December 2, 2016 by mdduru 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Modemi sıfırlayıp (reset) tüm ayarları sıfırdan yapmak ve kullanılan wifi şifrenizi [WPA2_PSK] şifreleme algoritması kullanarak tahmin edilmesi güç,Büyük ve küçük karmaşık rakam ve harflerden oluşan şifre belirlemeniz bunun yanında da kullanmakta olduğunuz işletim sistemininde güvende olup olmadığınıda ayrıca bilmek gereklidir arka planda çalışan [Keylogger,trojen,truvaatı] benzer zararlı yazılımlarda bazen alınan önlemleride hiçe sayar.Dolayısı ile kullanılan işletim sistemi ve modem ayarlarını tam anlamıyla sıfırlamak,Wifi sızıntı ve girişimleri önleyecek ve saptayacak güvenlik protokollerine hakim Nod32 vb.Antivirus programınıda yoksa kurmanız ekstra olarak güvence sağlayacaktır. Kolay gelsin 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oguzhan43 Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 arkadaşlar ek olarak modemleriniz de wps desteği varsa kapatınız, aksi halde şifreniz çok rahat kırılabiliyor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
faceles5 Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 kota ile sorunun varsa belkide sen win10 kullanıyorsun ve HİZMET ANA BİLGİSAYARI: YEREL SİSTEM internetini sömürüyorda olabilir. biraz daha detaylı yazarsan bilinçli arkadaşlar ona göre yardımcı olacaklardır size Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yunusemre75 Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Please register to see this content. kardeşim burda şifre değiştirmeyi anlatıyo sol tarafta erişim listesi var büyük ihtimal mac leri orda gösterir önce yabancı bir cihaz varsa onu engelle sonra şifreyi değiştir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@zlatan@ Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 (edited) Eğer windows 10 kullanıyorsan telemetri'yi kapatabilirsin. Microsoft gözetlemesini de kapatabilirsin bu şekilde. Edited December 3, 2016 by @zlatan@ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19216811 Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Bende aynı durumu yaşıyordum. Burada da sorunu görünce çözümünü yazmak için üye oldum. Öncelikle bu durum hiç etik değil. İzinsiz bir şekilde başkalarının modemine bağlanan insanları kınıyorum. Benim modem wifi şifrem eşimin ismi, soy ismiydi. Bu sebeple komşularımdan bazıları deneyerek bulmuş sanırım. Ama çözümü ve tespiti çok basit. Öncelikle MAC Filitrelemeyi ben tavsiye etmiyorum. Evet güvenlik açısından belki en iyisi o fakat evinize bir misafir geldiğinde onlar da modeminize bağlanamıyorlar. Sadece tanımladığınız Mac adresleri kullanabiliyor. Bu yüzden günümüzde pek pratik bir yöntem değil. Modeminizin arayüzüne giriş yapmalısınız. Bunu 192.168.1.1 ip adresini tarayıcınızın adres çubuğuna yazarak yapabilirsiniz. Fakat giriş yapmak için modem arayüz şifresini bilmeniz lazım. Bu genellikle modemin altında yazıyor. Fakat eğer modem markanızın arayüz şifresini bulamadıysanız Please register to see this content. şifrelerini buradan öğrenebilirsiniz. Eğer modem şifrenizi daha önceden değiştirdiyseniz ve hatırlamıyorsanız. Modeminizin arkasında bulunan küçük resetleme düğmesine 5-10 saniye basılı tutunuz. Bunun için kürdan veya iğne kullanabilirsiniz. Aşağıdaki resimden bu düğme görünüyor. Modem markasına göre yeri değişse de genellikle bu şekilde oluyor. Modeminizin arayüzüne giriş yaptıktan sonra genellikle Kablosuz veya Wifi olarak belirtilen butona tıklamanız gerekir. Burada wifi şifreniz ve wifi isminiz bulunur. Buradan ikisinide değiştirmenizi ve zor bir şifre koymanızı tavsiye ederim. Şifrenizin içinde *=)%( gibi karakterler olursa daha da güvenli olur. Daha sonra Kaydet' e basın ve işleminiz tamam. Bundan sonra kimse sizin ağınıza izinsiz giremez. Bu arada wifi şifrenizi değiştirdiğiniz için modem kapanıp tekrar açılacaktır. Sizde internete girmek için yeni şifreniz ile bağlanmalısınız. Umarım faydalı olmuştur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oguzhan43 Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 üreticiler modemlerin güncellemesini yapmazsa bi çoğu çöpe gidecek zira wpa2 de kırıldı aes tkip farketmiyor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts