Jump to content

Biri Modemime Baglanıyo Acil Yardım Edin


frks
 Share

Recommended Posts

arkadaslar oncelikle kusura bakmayın admınler konuyu nereye acacagımı sasırdım biri benım tılgın modemime baglanıyo ve adil kullanım kotam doluyo ben nasıl bu baglananı nasıl ogrenicem   nasıl engelleye bilirim

Link to comment
Share on other sites

Eğer birinin sizin modeminize bağlandığını düşünüyorsanız, bu kişi bağlandığında siz modeme girip onu MAC FİLTRELEME bölümünden engelleyebilirsiniz.

Ezberimde değil ve benim modem kablonet olduğu için tam hatırlamıyorum ama çok kolaydı.

Dilerseniz MAC  FİLTRELEME adıyla google'da aram yapıp bulabilirsiniz.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bazi modemlerin arayüz girişi 192.168.2.1 dir.Eğer 192.168.1.1 ile giremezsen 192.168.2.1 dene.

Daha sonra kullandığın modemin kullanma kılavuzuna veya kurulum cd sine bakarak yada google a modemim marka modelini yazarak mac filtreleme bölümünü bul giren mac adresini engelle.

Çok basit bir işlem. 1 dk da mac filtreler 1 dakika da da ayarlari günceller toplam 2 dakika da sorunu cözersin.

Dipnot: Modemin wifi şifresi yoksa şifre koyun eğer şifre varsa değiştirin.(Bunu yaparakta girmesini engelleyebilirsin.)

Hadi kolay gelsin.

Edited by mdduru
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Modemi sıfırlayıp (reset) tüm ayarları sıfırdan yapmak ve kullanılan wifi şifrenizi [WPA2_PSK] şifreleme algoritması kullanarak tahmin edilmesi güç,Büyük ve küçük karmaşık rakam ve harflerden oluşan şifre belirlemeniz bunun yanında da kullanmakta olduğunuz işletim sistemininde güvende olup olmadığınıda ayrıca bilmek gereklidir arka planda çalışan [Keylogger,trojen,truvaatı] benzer zararlı yazılımlarda bazen alınan önlemleride hiçe sayar.Dolayısı ile kullanılan işletim sistemi ve modem ayarlarını tam anlamıyla sıfırlamak,Wifi sızıntı ve girişimleri önleyecek ve saptayacak güvenlik protokollerine hakim Nod32 vb.Antivirus programınıda yoksa kurmanız ekstra olarak güvence sağlayacaktır.

Kolay gelsin :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 11 ay sonra...

Bende aynı durumu yaşıyordum. Burada da sorunu görünce çözümünü yazmak için üye oldum. Öncelikle bu durum hiç etik değil. İzinsiz bir şekilde başkalarının modemine bağlanan insanları kınıyorum. 
Benim modem wifi şifrem eşimin ismi, soy ismiydi. Bu sebeple komşularımdan bazıları deneyerek bulmuş sanırım. Ama çözümü ve tespiti çok basit. Öncelikle MAC Filitrelemeyi ben tavsiye etmiyorum. Evet güvenlik açısından belki en iyisi o fakat evinize bir misafir geldiğinde onlar da modeminize bağlanamıyorlar. Sadece tanımladığınız Mac adresleri kullanabiliyor. Bu yüzden günümüzde pek pratik bir yöntem değil. Modeminizin arayüzüne giriş yapmalısınız. Bunu 192.168.1.1 ip adresini tarayıcınızın adres çubuğuna yazarak yapabilirsiniz. Fakat giriş yapmak için modem arayüz şifresini bilmeniz lazım. Bu genellikle modemin altında yazıyor. Fakat eğer modem markanızın arayüz şifresini bulamadıysanız

Please register to see this content.
 şifrelerini buradan öğrenebilirsiniz. Eğer modem şifrenizi daha önceden değiştirdiyseniz ve hatırlamıyorsanız.  Modeminizin arkasında bulunan küçük resetleme düğmesine 5-10 saniye basılı tutunuz. Bunun için kürdan veya iğne kullanabilirsiniz. Aşağıdaki resimden bu düğme görünüyor. Modem markasına göre yeri değişse de genellikle bu şekilde oluyor.

modem-reset.jpg

Modeminizin arayüzüne giriş yaptıktan sonra genellikle Kablosuz veya Wifi olarak belirtilen butona tıklamanız gerekir. Burada wifi şifreniz ve wifi isminiz bulunur. Buradan ikisinide değiştirmenizi ve zor bir şifre koymanızı tavsiye ederim.  Şifrenizin içinde *=)%( gibi karakterler olursa daha da güvenli olur. Daha sonra Kaydet' e basın ve işleminiz tamam. Bundan sonra kimse sizin ağınıza izinsiz giremez. Bu arada wifi şifrenizi değiştirdiğiniz için modem kapanıp tekrar açılacaktır. Sizde internete girmek için yeni şifreniz ile bağlanmalısınız. Umarım faydalı olmuştur.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...