Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Bilgisayarda Tuhaf Bir Sorun Var (bazen Ekrana Görüntü Gelmiyor)


anilguleryuz
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba, bir yakınımın bilgisayarında tuhaf bir sorun var. Bilgisayara yeni format attım, işin garibi daha önce de böyle bir sorun vardı. Her neyse bilgisayara format attım. Malum Pentium 4 işlemcili bilgisayara Windows Xp kurdum. Kurulum tamamlandı, birkaç yazılım yükledikten sonra bilgisayarı kapat seçeneğinden bilgisayarı kapattım. Daha sonra tekrar bilgisayarı açmak istediğimde ekrana görüntü gelmedi. İşin enteresan tarafı burada başlıyor zaten. Ne yaptıysam yaptım bilgisayarın ekrana görüntü verdiremedim. Daha sonra güç kaynağının fişini çekip tekrar taktım. Bilgisayarı açtım, ekrana görüntü geldi. İşletim sistemi açıldı. Daha sonra yine bilgisayarı kapattım. Tekrar power tuşundan açtım, yine ekrana görüntü vermedi.

Yani kısacası durumu şöyle özetlersem bilgisayar normal bir şekilde kapandığı zaman power tuşuna basılıp açılmasını sağlarken ekrana görüntü gelmiyor. Açılması için güç kaynağının fişinin çıkarılıp tekrar takılması gerekiyor, her seferinde aynı döngüyü yapmak zorunda kalıyorum. Yakınım da böyle yapsın istemiyorum. Bu soruna nasıl çözüm bulabilirim. Bu problemi yaşamış ve aşmış olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Bu arada diskin sadece bir kısmında bad sector var. Bununla bir ilgisi olabilir mi diye düşündüm ama zannetmiyorum olacağını. İşletim sistemi sorunsuz bir şekilde açılıyor. Sadece bilgisayarın görüntü vermeme gibi bir sorunsalı var.

Bilgisayarın özelliklerini tam hatırlamıyorum. 7 veya 8 senelik olması lazım

Anakartın modelini hatırlamıyorum, gigabyte sis unichrome chipsetini kullanıyor. Dersem tahmin edebilirsiniz sanırım :D

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1931#sp Anakart bu sanırım :D

Ekran kartı yok, onboard ekran kartını kullanıyor.

Pentium 4 3.00 GHZ İşlemci

3 GB DDR 2 667 MHZ Ram(Yeni taktım, daha önceden 512 MB vardı, anakarta baktım da 667 MHZ desteği yokmuş ama çalıştırdı :D)

80 GB Sata HDD

Windows Xp Pro SP3 

 

Edited by anilguleryuz
Link to comment
Share on other sites

5 dakika önce, haaci yazdı:

eski bilgisayarımda aynı sorunu yaşamıştım. benim çözümüm bilgisayarı her kapattıktan sonra fişini çekmekti. zamanla alışıyor insan :D

 

Bu şekilde olmamalı ama bir çözüm yolu bulmak lazım. Ama çok tuhaf bilgisayarı kapatınca açılmaması :D

Link to comment
Share on other sites

21 saat önce, oguzhan43 yazdı:

imkanınız varsa başka bir power supply ile deneyin anakart ve power supply üzerindeki kondansatörleri kontrol edin

arkadaşımızın dediğine ek olarak

1) Ramlerinizde  sorun olabilir. . Çift ram  kullanıyorsanız tek tek sırayla deneyin. Hatta farklı ram yuvalarına takarak deneyin.

2) Ram 'lerin pinlerini silgi ile silerek temizleyin.  Ram yuvasını yumuşak uçlu fırça ile tozdan temizleyin. Bazen ramlerin üzerinde oluşan statik elektrik ve tozda bu tür hatalara neden olabiliyor.

3) Sisteminizdeki harici tüm bileşenleri çıkararak anakartı test edin. Bios pili, harici ekran kartı, hard disk power kablosunu, cd rom vs gibi şeyleri çıkarın,  Sadece power ankart ve işlemci ve ramler bağlı olsun. Bu şekilde çalıştırıp işlemci fanı ve powersupply fanı dönüyormu  kontrol edin. Eğer dönüyorsa ve anakartınızda vga (mavi uçlu ekran çıkışı) varsa monitörü bağlayarak görüntü geliyormu bakın.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...