Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Dosya Formatı A39a Oldu Virüs Mü Acaba


lord_figo18
 Share

Recommended Posts

Tarayıcı uzerınden sıstemınıze virüs bulaşmaması ıcın chrom için eklemenızı oneririm

Please register to see this content.

Ayrıca admuncher tercıh edılebılır

Sisteminini tarayıp duzeltsenız dahı 1-2 gün geri yukleyıp guvenlı modda temızleyın

Link to comment
Share on other sites

geçmiş olsun yapılacak en akıllıca şeyin bir virüs taratması olduğu zaten diğer arkadaşlar tarafından sağ olsunlar belirtilmiş en sağlamlarından biri diyorsan.kaspersky rescue dısc derim usb'ye veya cd'ye yazdırıp taratırsan muhtemelen sorun çözülür gibi buradan hem ısosu'nu hemde usb'ye yazdırma aracını indirebilirsin.

Please register to see this content.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         saygılar

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

En iyi yollardan biri arkadaşların bahsettiği gibi harici bağlayıp taratmak veya dvdden veya usbden çalışan live işletim sistemleri ile açıp içlerindeki (hirens boot cd gibi) antivirüs programı ile taratmak eğer yapamıyorsan öncelikle bazı programları indirdikten sonra interneti kapatıp Adwcleaner, Malwarebytes Anti-Malware, Combofix ile tarat. Ama her şeyden önce yukarda arkadaşın sana bahsettiği sitedekileri ilk önce kesinlikle yapmalısın çünkü içindeki updater'ı temizlemezsen kullandığın web tarayıcısındaki eklentisini kaldırmazsan sürekli kendini güncelleyecektir.

Eğer Avast Premier yüklü ise şöyle güzel bir seçeneği var. Tara'yı seçtikten sonra Virüs Taraması Yap deyip Açılış Taraması'nı seç ve BAŞLA'yı seçince bilgisayarı yeniden başlatınca Avast açılışta tüm bilgisayarı tarayacaktır. Yalnız biraz uzun sürüyor. Belki diğer antivirüslerde de böyle bir seçim varsa livecd indirmeden bu dediğim işini görecektir. 

Edited by akura
Link to comment
Share on other sites

Bu benzer durumlar aşağı yukarı hepimizin başına gelmiştir ne yazıkki Internet dünyasında taktikler ve yöntemler eskiye göre daha sinsi şekilde sistemlere yaklaşmakta yer etmekte antivirüs uygulamaları veya tedbirlerde bazen bir yere kadar olabiliyor sözü fazla uzatmadan çare nedir ona bakalım.

Öncelikle dosya uzantılarını (resim,video vb. media dosyaları vs..) -> değiştirici tuzak bir yöntemle hazırlandığı besbelli buna benzer bir şey arkadaşımında başına gelmişti sorunu şu yöntemle kökünden çözmüştüm.Elbette her sistemde etkili olacak diye bir kayide yok fakat yönergeler doğru yapılır ise sorunsuz sisteme dönüş ve dosyaların sorunu tamamen ortadan kalkıyor bu gibi sorunlar sistem geneline ve sistem geri yükleme dosyalarınada müdahale ettiğinden ötürü,sistem geri yükleme olayıda yalan oluyor.Çözümü alta ekleyeceğim Linkteki uygulamayı kurarak veya Portable çalıştırarak sonuca ulaşabileceksin öncelikle video'lu anlatımı mutlaka izle ondan sonra uygulamaları aynı şekilde tatbik et işlem tamamdır olmaz ise,farklı çözümlere yöneliriz ben ve diğer arkadaşlarda bu hususta yardımcı olmaya gayret ederiz.Saygılarımla.:)

UYGULAMALAR: +

Please register to see this content.
(Sisteme kurulum sağlamama gibi durumlar için vb.) 

VİDEOLU ANLATIM + UYGULAMA HAKKINDA RESİMLİ İÇERİK

Spoiler

KULLANIMI VE UYGULAMA HAKKINDA GENEL BİLGİLER ARKADAŞLAR

buj4jdm3.png

Shadow Copy özelliği, paylaşıma açılan klasör ve dosyaların bulunduğu diskte kullanılması gerekilen bir özelliktir. Bu özellikle sayesinde dosyaların ve klasörlerin otomatik olarak yedeklenmesi sağlayabilirsiniz. Günümüzde Sistemcilerin baş belası olan fidye programları (cryptolocker) ve kazara dosya/klasör silinmeleri sonrası kurtarma işlemleri için en etkili yöntem Shadow Copy’dir.

 

Shadow Copy’nin çalışma mantığını ele alacak olursak, Shadow Copy özelliği kullanılan diskte bulunan klasörlerde ve dosyalarda yapılan değişiklikler takip edilir ve her değişiklikte yedek alınır. Dosya veya klasör bazlı değil bölüm bazlı çalışır, örnek olarak paylaşımların bulunduğu disk bölümü üzerinde Shadow Copy kullanılırsa tüm paylaşımları koruma altına almış olursunuz. Herhangi bir sorun da alınan yedekleri görüntüleyerek istediğiniz yedeklere kolay bir şekilde dönebilirsiniz.

 

Örnek bir senaryo üzerinde çalışalım;


C bölümü üzerinde bulunan paylaşımları Shadow Copy özelliği ile korumak için C bölümünde Shadow Copy özelliğini aktif edeceğiz.

 

! Windows Server 2012 üzerinde Shadow Copy özelliği aktif olarak gelmiyor, elle aktif etmek gerekiyor. Bunun için;

Server Manager penceresini açın ve Tools menüsünde bulunan Computer Management konsolunu çalıştırın.
Shared Folders üzerine sağ tıklayarak, All Task > Configure Shadow Copies komutunu çalıştırın.


qnfs3vcc.jpg

 Shadow Copy özelliğini aktif etmek istediğiniz sunucuyu seçin ve Enable butonuna tıklayın.
 

bu işlemlerden sonra ilgili sürücü üzerinde Shadow Copy özelliğini aktif hale getirmiş olduk. Settings butonu ile yedekleme yeri (lokasyon) ve yedekleme süreleri gibi ayarları tanımlayabilirsiniz.

 

Hemen yedek almak istiyorsanız, Create Now butonuna tıklayın.
 

Artık herhangi bir sorunla karşılaşıldığında dosyalar Shadow Copy özelliği sayesinde daha önce alınmış yedekleri sayesinde kolay bir şekilde kurtarabilirsiniz.

 

Kurtarmak istediğiniz veya eski yedeklerini yüklemek istediğiniz dosyaların üzerine sağ tıklayarak, Restore previous versions komutunu çalıştırın.
ppnu83zu.jpg

Open butonuna tıklayarak, yedeği görüntüleyebilirsiniz.

Copy butonuna tıklayarak,  yedeği istediğiniz dizine kopyalayabilirsiniz.

Restore butonuna tıklayarak, yedeğe geri dönüş yapabilirsiniz.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...