Jump to content

Anakart Açılıp Hemen Kapanıyor


enes0552
 Share

Recommended Posts

Masaüstü bilgisayarım kutuda nakledildi. Taşınmadan önce gayet stabil çalışıyordu. taşındıktan sonra bilgisayarın power tuşuna bastığımda 3-5 saniyeler içerisinde tekrar tekrar kapanıp açılmaya başladı. Tabi bu esnada ekrana, klavyeye ve fareye güç vermedi ışıkları yanmadı. Anakart üzerinden Bütün donanımları söktüm anakarta farkıl psu, işlemci takıp denedim yine aynı hata. Ram leri tek tek taktım, Bios pilini söktüm taktım,. Anakartı kasadan çıkardım tekrar güç bağlayıp denetim yine aynı hata. Taşınma esnasında anakartla ilgili nasıl bir arza oluşmuş olabilir. gözle görünür bir değişiklik görünmüyor. Anakartı değiştirmelimiyim. veya bu duruma daha önce şahit olan var mı.

Link to comment
Share on other sites

Foxconn anakartım aynı şekilde tepki vermişti. PC yi koyduğum oda kışın biraz fazla rutubet yapıyordu. Bir müddet pcyi çalıştırmamıştım. Ardından power düğmesine bastığımda çalışır gibi yaptı ve pufff. Bir kaç kere daha denediğimde yine aynı tepkileri verdi. Sök tak yaptım ve bir müddet sonra power tuşu anakartı hiç harekete geçirmemeye başladı. Power supply yi devreye geçiren pinleri kısa devre yaparak çalıştırmaya uğraştıysam da yemedi. En sonunda anakartı çöpe atıp anakartımı yenilemek zorunda kaldım.

Büyük ihtimalle taşınma sırasında dışarıdan aldığı rutubeti tamamen atmadan. Ortam sıcaklığına alıştırmadan pcyi çalıştırmaya kalktınız.

Ortam değişikliği yapan pc, televizyon gibi cihazlarda çok karşılaşılan bir durum. Geçmiş olsun.

Link to comment
Share on other sites

çok ilginç kuzey köprüsü metali erimiş ve bir kısmı üst soğutucuya yapışmış taşınma esnasında da soğutucu yerinden oynayıp gevşemiş ve o eriyen bir kısım metal kuzey köprüsünden ayrılmış :) çözüm anakart görünüyor çok teşekkür ederim

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...