Jump to content

Asus P8h61-m Lx R2.0 Anakarta Hangi Işlemci Gider?


ozkanpasa
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar komşumun bilgisayarı çift çekirdekli DualCore Intel Pentium G645, 2900 MHz /2gb Ram 1Gb ekran kartı ve Asus P8H61-M LX R2.0  ana karta sahip.Bilgisayardan iyi anladığımı düşünerek bana geldi ama ben donanım birleştirmek ve format atmaktan başka fazla bişey anlamam :D Bana yeni pc yapalım dedi. Bende önce parça bazında iyileştirme yapabilirmiyiz diye size danışayım dedim. Ben ekran kartı ve Ramleri şişirelim ucuz olur dedim ama o işlemciyide değiştirelim daha fazla çekirdekli bir işlemcide ekleyelim diyor. Ana kartın özelliklerine baktım 3. nesil herşeyi destekler gibi görünüyor ama pek anlamadığım için size danışayım dedim.

Anakart özellikleri

Intel® 1155 Soket 3.üncü/2.nci Nesil için Core™ i7/Core™ i5/Core™ i3/Pentium®/Celeron® İşlemci 
Intel® 32 nm CPU'ları Destekler
Intel® 22 nm CPU'ları Destekler
Intel® Turbo Boost Teknolojisini Destekler 2.0 
* Intel ® Turbo Boost Teknolojisi 2.0 desteği CPU türüne bağlıdır.

 

2 x DIMM, Max. 16GB, DDR3 2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866(O.C.)/1600/1333/1066 MHz ECC olmayan, Arabelleksiz Bellek 
Çift Kanal Bellek Mimarisi 
Intel® Extreme Memory Profile (XMP) Destekler
* 1600MHz ve yüksek frekanslar, Intel® 3.ncü nesil işlemciler tarafından desteklenir.
* QVL Listesi için www.asus.com.tr'ı ziyaret ediniz.
* İşletim sistemi kısıtlamasından dolayı, 4GB veya daha fazla bellek kullanmak isterseniz, Windows ® 32-bit işletim sistemi 3GB veya daha az tanıyabilir. Eğer anakarta 4GB veya daha fazla bellek takmak isterseniz 64-bit Windows ® işletim sistemi yüklemeniz gerekmektedir.
* CPU davranış nedeniyle, DDR3 2133/1866 MHz bellek modülü varsayılan olarak DDR3 2000/1800 MHz frekansında çalışır.

Tümleşik Ekran İşlemcisi 
VGA çıkış desteği : RGB port
- Desteklenen Maksimum RGB çözünürlüğü 2048 x 1536 @ 75 Hz
Intel® desteği Quick Sync Video

Anakart direk özellikler https://www.asus.com/tr/Motherboards/P8H61M_LX_R20/specifications/

 

Bu karta hangi işlemciyi ekleyelimde zalım komşum assasian credi rahat oynayabilsin :D 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Please register to see this content.

Anakartınıza uygun işlemciler. Oldukça iyi rakamlar istiyorlar.

H61 chipsetli anakartta sata3 yok. SSD takıp pcyi biraz daha hızlandırın diyeceğim ama sata 3 olmadığı için ondan da yararlanamıyorsunuz. Bence bu anakart üzerinde sistem iyileştirmek için uğraşmaya değmez. Çok masraf yapsanız da yeteri kadar güçlenmez.

Benim de işlemcim i5-2400 ama hiç olmazsa anakartım b75 chipset, sata 3 destekliyor ve 120 gb samsung evo750 ssd ve 2x8 gb kingston ram ile nispeten işe yarar durumda tutabiliyorum. Anakartıma bir şey olur da pcde değişiklik yapmak zorunda kalırsam artık 1155 pin işlemci ve anakartlarla uğraşmam.

Zira artık 1155 pin anakart bulmak oldukça zor. Bulduklarınız da h61 chipset olur ki hiç bir şekilde sata3 desteklemeyen anakarta para vermek istemem.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Assassin’s Creed Syndicate için en az İ7 3.90 Ghz. işlemci gerekli. ( Hardware 3.50 Ghz yazıyor ama en iyisi 3.90 Ghz. ) Ucuz anakartlarda şunu anladım. Daima en yüksek verilen işlemci, ram mhz, ekran kartı gibi donanımları ciddiye almayacaksın. ( İ5 işlemci, 8 GB 2133 Mhz ram olabilir. )  Yani İ7 o anakarta olmaz gibi geliyor. Diyelim ki oldu. Isınma problemi olacağı garanti. En az 8 Gb ram takacaksın. Windows 7 X64 yüklesen, Ram'in bir kısmı kaybolacak. Windows 10 X64 yüklesen, DirectX ve ekran ayarlarını yapsan bile takılmalar olduğunu göreceksin. 16 GB ram taksan, işlemci Ram'e yetişemeyecek. En önemlisi 4 GB ekran kartı gerekli. Anakart verilerinden alamadım. Olacağını pek sanmıyorum. Özkan öğretmenim! O komşuna söyle! Ram'i 4 GB yapsın ve keyfine baksın! Oyunu falan unutsun! Ya da Sıfırdan İ7 li kasa toplasın! Bunu da okula bağışlasın! :)

NOT : Anakartlar eskidikçe, işlemci yükseltmelerinde randıman alınamıyor. Hatta fazla güç çekiminden dolayı anakartların bir müddet sonra bozulduğunu gördüm. Herşeyi sıfır iken oturttacaksın!

Edited by eletomani
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sağolun dostlar. Dediğiniz gibi Ram ve ekran kartını yükseltmeye karar verdik. Ramlar ve ekran kartı yeni takılacağı için eski ramları ve ekran kartını okula hibe olarak  ben alacam :D:D:D Nasıl iş ama, güzel değil mi? Eğer işlemci tak deseydiniz kuru kuru bir işlemcimiz olacaktı hemde anakartsız :D:D:D şimdi 2gb ram ve 1gb akran kartımız oldu. Öğretmenler odasının bilgisayarı çok kötüydü donuyordu artık sorun kalmayacak :D:D:D 

eletomani klavyene sağlık :D

Edited by ozkanpasa
Link to comment
Share on other sites

Merhaba Hocam,

Vermiş olduğunuz ASUS'un ürün sayfasında "Destek" bölümünde CPU ve Hafıza/Aygıt Desteği kısmında ürününüzün hangi CPU ları (Bios sürümü de önemli) desteklediği ve hangi RAM ler ile kullanabileceğinizi (RAM kodları bulunmaktadır) gösteren listeler bulunmaktadır. Bu listeye bakarak size uygun CPU ve/veya RAM 'i bulabilirsiniz.

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...