Effort Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 MSSQL Express sürümü ile bağlantılı bir projem var. Bu projeyi setup'a çevirmeden başka bir pc'de açtığımda girişte hata çıkıyor. ConnectionString'de ne gibi düzenleme yapmam gerek. Diyelim ki yaptım peki setup'a çevirdikten sonrada herhangi bir sıkıntı çıkarmı? İlla sql express mi olması gerek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratapan Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 connectionstring te hangi uygulama ile veritabanı bağlantısı yaptıysan o uygulamanın yüklü olmadığı bilgisayarda projen çalışmaz.Projene mssql express i ekleyebilir yada açılışta kontrol edip eksikse internetten indirip kurdurabilirsin.Daha kısa bi çözüm yolu varsa arkadaşlar yazar.Program yazmayalı baya süre geçti.Yeni yöntemler olabilir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratapan Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmen14 Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Mssql kurulu sabit ip kullanan servera veritabanını yüklesen daha kolay gibi sanki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effort Posted January 29, 2017 Author Share Posted January 29, 2017 İzlemediğim video ve okumadığım makale çok azdır. Lakin hala beceremedim projeye SQL Server Express 2016 eklemek yani setupla birlikte kurdurtmak. Çok karışık görünüyor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor pairs Posted January 30, 2017 Editor Share Posted January 30, 2017 Server=.\SQLExpress;AttachDbFilename=C:\MyFolder\MyDataFile.mdf;Database=dbname; Trusted_Connection=Yes; Bu şekilde mdf dosyasına bağlantı için connection string oluşturabilirsin. İstediğin pcdede bağlanabilirsin. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KintaRo Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 sql express yerine şu kullanılabilir sanırım: Please register to see this content. ama denemediğimden emin değilim, ben SQL Server 2008 kullanıyorum, bir makinaya kurup, diğer makinalardan ona bağlanıyorum. Yerel ağda çalışıyorsanız diğer makinalara program kurmaya bile gerek yok, direk ağdan paylaşım verin çalışsın. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmen14 Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Bu verdiğiniz ile express sürüm arasında ne fark var? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shalyangose Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Dostum SQL üzerindeki erişim portlarını açman gerekli. Benim başıma gelmişti. Port açmadan ulaşamazsın. SQL Server Configuration Manager'da - SQL Server Network Configuration sekmesinde TCP/IP Enable durumda mı? Bu portu açmazsan enable duruma getirmezsen network üzerinden erişemiyorsun. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effort Posted January 31, 2017 Author Share Posted January 31, 2017 (edited) Başta @pairs'in ve sizlerin yardımıyla sorun çözülmüştür. Diğer pc'ye 45-50 MB'lik Express LocalDB yükleyerek işi çözdüm. Teşekkür ederim hepinize. Nasıl oldu peki? @pairs'in verdiği SqlConnection parametresini oluşturdum. .mdf dosyalarını bin/Debug yerleştirdim. Setup çevirdim. Diğer pc'ye de 45-50 MB'lik Express LocalDB yükleyerek işi çözdüm. Şimdilik bununla yetinicem. Setup'un içine gömmedim/entegre etmedim LocalDB'yi daha doğrusu yapamadım ama sonuç olarak oldu. Edited January 31, 2017 by Effort Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KintaRo Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 valla sırf bu kadar uğraşmamak için ben tek makinalık bilgisayarlarda SQLite kullanıyorum tek bir dll yetiyor, hiç bir şey kurmaya gerek kalmıyor. tabi performans ve üstun özellikleri yönünden karşılaştırılamaz. Ama çok pratik. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts