Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Başka Bir Pc'de Veritabanı çalışmıyor


Effort
 Share

Recommended Posts

MSSQL Express sürümü ile bağlantılı bir projem var. Bu projeyi setup'a çevirmeden başka bir pc'de açtığımda girişte hata çıkıyor. ConnectionString'de ne gibi düzenleme yapmam gerek. Diyelim ki yaptım peki setup'a çevirdikten sonrada herhangi bir sıkıntı çıkarmı? İlla sql express mi olması gerek?

Link to comment
Share on other sites

connectionstring te hangi uygulama ile veritabanı bağlantısı yaptıysan o uygulamanın yüklü olmadığı bilgisayarda projen çalışmaz.Projene mssql express i ekleyebilir yada açılışta kontrol edip eksikse internetten indirip kurdurabilirsin.Daha kısa bi çözüm yolu varsa arkadaşlar yazar.Program yazmayalı baya süre geçti.Yeni yöntemler olabilir.

Link to comment
Share on other sites

  • Editor
Server=.\SQLExpress;AttachDbFilename=C:\MyFolder\MyDataFile.mdf;Database=dbname;
Trusted_Connection=Yes;

Bu şekilde mdf dosyasına bağlantı için connection string oluşturabilirsin. İstediğin pcdede bağlanabilirsin.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

sql express yerine şu kullanılabilir sanırım: 

Please register to see this content.

ama denemediğimden emin değilim, ben SQL Server 2008 kullanıyorum, bir makinaya kurup, diğer makinalardan ona bağlanıyorum. Yerel ağda çalışıyorsanız diğer makinalara program kurmaya bile gerek yok, direk ağdan paylaşım verin çalışsın.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dostum SQL üzerindeki erişim portlarını açman gerekli. Benim başıma gelmişti. Port açmadan ulaşamazsın. SQL Server Configuration Manager'da - SQL Server Network Configuration sekmesinde TCP/IP Enable durumda mı? Bu portu açmazsan enable duruma getirmezsen network üzerinden erişemiyorsun.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Başta @pairs'in ve sizlerin yardımıyla sorun çözülmüştür. Diğer pc'ye 45-50 MB'lik Express LocalDB yükleyerek işi çözdüm. Teşekkür ederim hepinize. Nasıl oldu peki? @pairs'in verdiği SqlConnection parametresini oluşturdum. .mdf dosyalarını bin/Debug yerleştirdim. Setup çevirdim. Diğer pc'ye de 45-50 MB'lik Express LocalDB yükleyerek işi çözdüm. Şimdilik bununla yetinicem. Setup'un içine gömmedim/entegre etmedim LocalDB'yi daha doğrusu yapamadım ama sonuç olarak oldu. 

Edited by Effort
Link to comment
Share on other sites

valla sırf bu kadar uğraşmamak için ben tek makinalık bilgisayarlarda SQLite kullanıyorum :D tek bir dll yetiyor, hiç bir şey kurmaya gerek kalmıyor. tabi performans ve üstun özellikleri yönünden karşılaştırılamaz. Ama çok pratik.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...