Jump to content

Oyun Kayıt Videosu Nasıl Sıkıştırılır?


PColik
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba,

ben oyun oynarken bi video kaydı yaptım. Kayıt için Mirillis Action! kullanıyorum. Dosya çözücü olarak seçeneklerden NVIDIA® NVENC HEVC yazanı seçtim. Önce 1 dakika 34 saniyelik test kaydı yaptım. Dosya boyutu 351 MB tuttu. İnternette biraz araştırma yaptım. HandBrake ile sıkıştırma falan yapılıyormuş. Herkes bu programı tavsiye etmiş zaten. Bunu da denedim. Ama en fazla 50 MB a kadar düşürdü. Ama bir buçuk dakikalık bi video için 50 MB bile fazla bence. Ben bi kayıt yapsam en az 15-20 dakika tutar. 1-2 GB tutacak bu dosyaları YouTube a yükleyemem ben. Bu dosyaları kalite kaybı olmadan maksimum düzeyde sıkıştırmam lazım. Torrent sitelerinde ripper denilen arkadaşlar var. Filmleri falan MKV formatında baya sıkıştırıyorlar. Derdimi anlamışsınızdır zaten. Anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? :)

Düzenleme: Bu arada video 60FPS :)

Edited by PColik
Link to comment
Share on other sites

1 saat önce, RaZoRWounD yazdı:

60FPS 1080 p kayıt yaptığın video için o boyutlar çok normal mkv formatı filmler için kullanılır genelde iyi sıkıştırma sağlar

Peki MKV formatında nasıl sıkıştırabilirim?

Link to comment
Share on other sites

Please register to see this content.
imdi birincisi mkv bir sıkıştırma formatı değildir. x264/h264/x265/h265/vp8/vp9 gibi video formatlarını mp3/aac vb. gibi ses formatlarıyla birleştirebilen bir barındırıcı olarak düşünmelisiniz. İkincisi :

https://support.google.com/youtube/answer/1722171?hl=en

adresine baktığımızda 1080p 60fps bir video için en çok önerilen bitrate 15Mbps. (160kbit sesle beraber dakikası 115MB civarı eder.) Bende youtubedan birkaç 1080p 60 kare video indirdim ve max bitrate 5 Mbps (dakikası 40MB civarı ) 6 Mbps ( dakikası 50MB civarı ) civarı idi. Bu durumda senin yapman gereken videonu x264/h264 veya x265 formatınla yaklaşık 5 6 Mbit bitrate ile sıkıştırıp örnekleri karşılaştırmak olacaktır. Hangisindeki kaliteyi beğendiysen ona göre bir profille youtube'a upload etmek olmalıdır. Ayrıca bu iş için muhakkak hazır Youtube profillerinin olduğu Video Encoderlar bulabilirsin.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bir çözüm yolu buldum ben. Adobe Media Encoder ayarlarında YouTube 1080P hazır ayarları mevcut zaten. Varsayılan olarak bitrate oranını 10-12 yapıyor. Video boyutunu da oldukça düşürüyor. Bu yöntemi kullanıyorum. Yine de hepinize teşekkür ederim :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...