juvanpix Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 arkadaşlar merhaba sistemim :S551LB NOTEBOOK COREİ7 4500U-8GB-1TB+24-15.6-2GBformat atacağım 1tb hardisk var. format ekranında sildiğimde 22,36 gb oem bölümü kalıyor.(bunu silemiyorum hiç). ikinci olarakta ayrılmamış alan kalıyor. sorum şu;1.c ve d olarak bölsem bir zararı olur mu. performans olarak zararı olur diye okudum bazı yerlerde. d yi pek kullandığımda söylenemez ama ilerde belli olmaz tabi.2. oem bölümü hakkında ne yapmalıyım3. bölersem eğer boyutları tahminen ne kadar olsa iyi olur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
windows9 Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 bölebilirsin c yi 146 gb. yapsan yeter bölebilirsin c yi 146 gb. yapsan yeter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juvanpix Posted February 3, 2017 Author Share Posted February 3, 2017 4 dakika önce, windows9 yazdı: bölebilirsin c yi 146 gb. yapsan yeter bölebilirsin c yi 146 gb. yapsan yeter hocam ama c yi en büyük boyutlu yapmak doğru değil mi ? öyle okumuştum.izleyeceğim yolu tam bilmiyorum yani. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
casper0007 Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Disk yönetiminden sonrada bölebilirsin bölümleme için format şart deil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juvanpix Posted February 3, 2017 Author Share Posted February 3, 2017 4 dakika önce, casper0007 yazdı: Disk yönetiminden sonrada bölebilirsin bölümleme için format şart deil boyutları nasıl olmalı hocam..ben mesela d yi fazla kullandığım yok ama ilerisi için diyorum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
casper0007 Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 (edited) Kendıne gore ayarlamalısın sade net e baglasan bırıysen c yi 150 yap gerisini d ye ver resım muzık vs yok oyun oynuyorsan d onemlı deılse c yuksek d yi 100 gb bırakabılırsın örnek c 400 gerisi d 600 gb gibi ama boyutun buyuk oldugunu varcayarak c yi 200-250 bırakabılırsın Taş patlasa kurulu bı windows un program vs kapladıgı boyu 50 gb mesela benımc 150 gb 350 d Edited February 3, 2017 by casper0007 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juvanpix Posted February 3, 2017 Author Share Posted February 3, 2017 27 dakika önce, casper0007 yazdı: Kendıne gore ayarlamalısın sade net e baglasan bırıysen c yi 150 yap gerisini d ye ver resım muzık vs yok oyun oynuyorsan d onemlı deılse c yuksek d yi 100 gb bırakabılırsın örnek c 400 gerisi d 600 gb gibi ama boyutun buyuk oldugunu varcayarak c yi 200-250 bırakabılırsın Taş patlasa kurulu bı windows un program vs kapladıgı boyu 50 gb mesela benımc 150 gb 350 d haklısınızda ben şöyle düşünüyorum şimdi program felan kuruyorsun oyun felan nadiren de olsa bunlar genelde program filese yüklenmiyor mu.? bu da ilerde yetersiz disk alanını ortaya çıkaracak. sonuçta d niin içinde program files yok kurulum yaparkende programlar ya da driverler hep c ye gidiyor kafam karıştı valla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
borz_50 Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 C:200 D:800 ben böyle yaptım.oyunları felan D kuruyorum.C de sadece windovs kurulu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yunusemre75 Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Büyük kısmı D ye kurman daha iyi olur oyunlarını film müzik vs. oraya atarsın çöktüğünde formatta falan verileri kopyalamakla uğraşmazsın ben öyle yapıyorum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polat_19 Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 (edited) komple sil ikiye ayır ama hala garantisi varsa devam ediyorsa oem olan kısma dikkat et servis sıkıntı çıkarır c ye 150 veya 200 ver geri kalan d olsun her zaman d nin fazla olması gerekir c nin az olur Edited February 4, 2017 by Polat_19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts