serhatyavz Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 AMD A8-7600 Teknik Özellikleri Ürün Modeli AMD A8-7600 Ürün Türü İşlemci Üretici AMD Firma Amd -K2 (216) 362 46 24 Teknik Detaylar Çekirdek 10 (4 CPU / 6 GPU) İşlemci Teknolojisi 28nm CPU Base Clock 3.1 GHz CPU Boost Clock 3.8 GHz GPU Clock 720 MHz TDB 45W / 65W Bellek Hızı 2133 MHz L2 Cache 4 MB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNKraL_ Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 AMD işlemci pişmanlıktır. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fesli Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 ben aldım memnunum msi ankart msi işlemci ile güzel uyum sağladı yeni oyunları tahat kaldırıyor 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord_figo18 Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 amd sakat usta çabuk ısınıyor inteli tek geçerim msi anakarta ssd de çakarsan canavar olur sen bilirsin yinede 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhatyavz Posted February 5, 2017 Author Share Posted February 5, 2017 MSI Anakart Bakıyorum Ama Bir model karar veremedim secenek cok ve etkileyici olunca insanın kafası karışıyor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shiftdeletenet Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 3 nesildir AMD işlemcili bilgisayar topluyorum kendime. Isınıyor diyen ezbere konuşuyor. Stok fanı ile kullanıyorum hep. Yaz aylarında bile şikayetim olmadı. İşlemciye karar verdiyseniz önerecek pek bir şey kalmamış aslında. Oyun oynayacaksanız GT 730 veya eşdeğer performanslı bir AMD ekran kartı tercih edeceksiniz.. Bütçenize bağlı.. Anakart Asus veya Gigabyte tercih edebilirsiniz. Ben genellikle mATx formatını tercih ediyorum çünkü kasa Küp kasa.. Sizin isteğinize kalmış. Ram 2 Adet 4 GB toplamda 8 GB olsun en az. Sabit disk bu saatten sonra 1TB'dan aşağı olmamalı.. Monitör yine bütçenize bağlı.. HD bir monitör alın uzun süre kullanırsınız. Ama oyun için HD doğal çözünürlüğü kaldırır daha iyi bir ekran kartı tercih etmeniz gerekecek bu durumda. Aslında tam olarak kriterlerinizi yazmamışsınız bu yüzden nokta atışları yapamıyorum. İyi günler. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XXX90 Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 7 yıldır amd kullanırım ısınıyor vs derler yazın kavurucu sıcagında bile ısınma sorunu yasamadım kule tipi bir sogutucu hepsi okadar neden fazla vereyım kı 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
borz_50 Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Please register to see this content. bendede bu var ısınma oluyor.fan degiştim yeterli degil galiba tekrar fan alıcam.bu sisteme nasıl bir fan yeterli olur .tavsiye alabilirim arkadaşlardan..tşkler 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhatyavz Posted February 5, 2017 Author Share Posted February 5, 2017 shiftdeletenet öncelikle sağol bilgilendirdigin için teşekkür ederim aslında ekran kartım hazır Nvidia Geforce GTX 1050 Tİ Aldım Anakarta MSİ B150M BAZOOKA DÜŞÜNÜYORUM BÜTÇE AÇISINDAN RAMLERİ İSE DDR4 KİNGSTON KNG HYPERX FURY 16GB 2X8GB 2400MHZ ALMAYI PLANLIYORUM D SÜRÜCÜM OLUCAK 2 TB HDD MEVCUT SSD OLARAK SAMSUNG 240 GB SEÇTİM İYİ BİR PERFORMANS ALIRMIYIM İŞLEMCİ İLE BİRLİKTE ? TABİ WİNDOWS OLARAKTA 10 KULLANIYORUM ISINMA sorunu içinde sıvı sogutma yapmak istiyorum nasıl bir kasa tipi kullanmalıyım ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNKraL_ Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 (edited) Isınma işin bahanesi performans olarak sıkıntılı AMD sen i5-6600 ile aladığın performansı A8-7600 işlemciyle alamazsınız kaldıki oyun performansıda çok düşük kaç tane amd a8li pc gördüm ne sorunlar çıkarıyor 2.nesil i5 işlemcili laptobum gta 5i orta ayarlarda 59 fps ile oynatırken benzer özelliklere sahip AMD tabanlı pcde oyunu açmıyor bile bırak oynatmayı çok denedik olmuyor teknik açıdan yetersiz kalıyor kaldıki AMD tabanlı sistem kullanmak demek = daha fazla güç daha fazla elektrik demek intel-nvidia 2lisi olan pcde 450 w psu yeterken AMD-AMD 2li olan pcde 650 w aşağısı kurtarmıyor işlemci-ekran kartlı hesaplı olabilir ama elektriğe daha fazla harcıyorsunuz ve sandığınız kadar iyi bir performans vermiyor. Edited February 6, 2017 by RaZoRWounD 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polat_19 Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 (edited) ilk önce amd işlemcilerinin hangi anakarta daha uyumlu olduğunu bulman lazım amd ısınma sorunlarıyla çok uğraştı zamanla intele yetişemez geçemezde ama yeni çkardıgı işlemcileri test etmedim ben oyun için amd derim performans için intel derim intel performası ve oyundada iyidir amd den geri kalmaz oyunda Edited February 6, 2017 by Polat_19 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shiftdeletenet Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 On 06.02.2017 at 03:38, serhatyavz yazdı: shiftdeletenet öncelikle sağol bilgilendirdigin için teşekkür ederim aslında ekran kartım hazır Nvidia Geforce GTX 1050 Tİ Aldım Anakarta MSİ B150M BAZOOKA DÜŞÜNÜYORUM BÜTÇE AÇISINDAN RAMLERİ İSE DDR4 KİNGSTON KNG HYPERX FURY 16GB 2X8GB 2400MHZ ALMAYI PLANLIYORUM D SÜRÜCÜM OLUCAK 2 TB HDD MEVCUT SSD OLARAK SAMSUNG 240 GB SEÇTİM İYİ BİR PERFORMANS ALIRMIYIM İŞLEMCİ İLE BİRLİKTE ? TABİ WİNDOWS OLARAKTA 10 KULLANIYORUM ISINMA sorunu içinde sıvı sogutma yapmak istiyorum nasıl bir kasa tipi kullanmalıyım ? Yazdığınız bileşenler oldukça iyi. Monitörü yazmamışsınız sadece. Sıvı soğutma için ATX kasa tercih etmeniz çalışmanız için daha rahat olacaktır. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhatyavz Posted February 7, 2017 Author Share Posted February 7, 2017 Tekrar sagolun monitor daha karar veremedım ondan dolayı yazmadım yardımlarınız için teşekkürler arkadaşar sağolun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OktayArslan Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 AMD NEDEN AMD İŞLEMCİ OYUN İÇİN BAŞARISIZDIR AMA İLLA AMD OLUCAK DİYORSANIZ FX 8350 ALMANIZ GEREKİR BENİM ÖNERİM SİZE İ7-2600KVEYA 3770K VEYA DÜZ SERİLERİ İ5-2500K İ5-3570K H61 ANAKART TAKTINIZMI ÜSTÜNE DİZ NE İSTERSEN KORKMADAN ARKADAŞIMIZIN BİRİSİ YAZMIŞ YUKARDA AMD PİŞMANLIKTIR DOGRUSUNU SÖYLEMİŞ İYİ FORUMLAR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halilkan Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 AMD işlemci kullanıyorum hiç intel işlemci pc olmadı ısınır dediler yanar dedıler 7 24 oyun oynuyor çocuklar hiç bir sorun yok AMD işlemciler oyun üzerine tek geçerim...yine yeniden toplasam pc yi AMD işlemci yaparım...teretdüt bile etmem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeritEtemSinBin Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 a8 7600 bende var hiç pişman etmedi r7 240 + gigabyte f2a68hm-ds2 anakart ve 2+2 ram var çok rahat işlemlerimi yapıyorum ilerde ssd + 8gb 2400 mhz ram aldımmı tamam zaten çok oyun oynamam ayda 1 gün hl2 yada cs go o da belki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheRifleman Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 On 31.05.2017 at 12:45, OktayArslan yazdı: AMD NEDEN AMD İŞLEMCİ OYUN İÇİN BAŞARISIZDIR AMA İLLA AMD OLUCAK DİYORSANIZ FX 8350 ALMANIZ GEREKİR BENİM ÖNERİM SİZE İ7-2600KVEYA 3770K VEYA DÜZ SERİLERİ İ5-2500K İ5-3570K H61 ANAKART TAKTINIZMI ÜSTÜNE DİZ NE İSTERSEN KORKMADAN ARKADAŞIMIZIN BİRİSİ YAZMIŞ YUKARDA AMD PİŞMANLIKTIR DOGRUSUNU SÖYLEMİŞ İYİ FORUMLAR Bu devirde Sandy Bridge, Ivy Bridge işlemci ve bu işlemcilere uygun anakarta para verilir mi? Bu devirde FX serisi işlemci ve bu işlemcilere uygun anakarta para verilir mi? Yapmayın gözünüzü seveyim Intel tarafında Skylake ve Kaby Lake mimarili işlemciler; AMD tarafında ise Zen mimarili (Ryzen) işlemciler alınmalı. Skylake bile geride kaldı diyebiliriz. AMD tarafında R5 1600 fiyat/performans olarak öne çıkıyor. Yeni bir işlemci alınacaksa bu işlemci düşünülebilir. 6 core 12 thread bir işlemci olup; oyununuza da yeter diğer kullanımlara da yeter. 4 core 4 thread i5'lere para vermeye gerek yok. Ayrıca AMD ısınıyor diyen de ezbere konuşuyor denmiş; %100 doğru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hasandgn34 Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 kardeşim ben olsam amd ryzen apu işlemcileri beklerim. piyasayı kasıp kavurabilir. amd vega grafik kartı entegre şekilde gelcek büyük ihtimal. acelen yoksa bekle derim kardeşim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bultar Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Bende Ryzen Apuları bekle derim. İlla alacağım diyorsan da git Ryzen işlemcili bir sistem topla. Şu ara aynı fiyat grubunda performans olarak açık ara önde AMD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts