Jump to content

Wimdows 7 Yedekleme


Anarchosa
 Share

Recommended Posts

Şimdi arkadaşlar Bir kasamız anakart'ını değiştirmek istiyoruz, ama içinde akınsoft yedeği olduğu için Windows 7'ini alırken DRİVER'sız alsam anakart değişikliğini yapıp yedeklediğim windows 7 driver'sı atsam eskisi gibi kaldığı yerden devam edermi.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

alıntıdır...

Windows 7 Kurulu Bir Sabit Diski Başka Bir Bilgisayarda Kullanmak


          Senaryo 1: Yeni bir Notebook aldınız ve eski bilgisayarınızdaki sabit diski buna takarak hiç işletim sistemiydi, programdı kurmakla uğraşmadan kullanmaya devam etmek istiyorsunuz. Ama 2 bilgisayarın donanımı birbirinden tamamen farklı?

          Senaryo 2: Yeni bir sistem topladınız ama sabit diskinizi değiştirmeyi düşünmüyorsunuz ve işletim sistemiydi, programdı kurmakla uğraşmadan kullanmaya devam etmek istiyorsunuz. Ancak eski bilgisayarınız ile yeni topladığınız sistemin donanımı birbirinden tamamen farklı?

         Senaryo 3: Masaüstü bilgisayarınızda majör donanım değişiklikleri yapacaksınız ama Windows'un açılmamasından korkuyorsunuz yada açılmıyor...


1- Başlat Menüsü arama satırına %windir%\System32\Sysprep\Sysprep.exe yazın ve ardından yönetici olarakçalıştırın.
 
 


2- Açılan Sistem Hazırlama Aracı penceresindeki seçenekleri alttaki resimdeki gibi ayarlayın. (Genelleştir seçeneğini işaretlemeyi unutmayın)
 
 



3- Sistem Hazırlama Aracı kurulu Windows'u genelleştirmeye başlayacak. Bu sırada hiçbir program çalıştırmayın ve hiçbirşey yapmadan işlemin bitmesini ve bilgisayarın kapanmasını bekleyin.


4- Masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız bilgisayara gelen bütün gücü kapatın. Eğer Notebook kullanıyorsanızadaptör bağlantısını kesip pili çıkarın.


5- Eğer donanım değiştirecekseniz  (Anakart, CPU, GPU vs.)  değiştirin ve ardından bilgisayarı başlatın. Ardından 7 adıma geçin.


6- Eğer diski başka bilgisayara takacaksanız diski sökün ve diğer bilgisayara takıp bilgisayarı başlatın.


7- Windows'un sanki yeniden kuruluyormuş gibi davrandığını ve önce sürücüleri yükleyip sonra Kayıt Defterini yeniden oluşturduğunu göreceksiniz. Bu normal.

 



8- Ardından sıfır kullanım yapıyormuş gibi bütün ayarları tekrar girmeniz gerekecek. (Dil, Klavye vs.) Takılırsanız
Please register to see this content.
yazımdan yararlanabilirsiniz.


9- Ancak Kullanıcı adı ve Parola belirlediğiniz aşamada (Windows 7 : Temiz Kurulum (Format) yazımda 8. adım)halen kullandığınız hesap mevcut olduğu için aynı isimle bir kullanıcı oluşturamayacaksınız. Bu yüzden geçici olarak farklı isimde bir hesap oluşturun. (Örneğin "Deneme") Bu hesap sadece bu adımı geçebilmemiz için yoksa hiçbir işlevi yok ve kullanmayacağız.


10- Kurulum tamamen bittiğinde kendi orjinal hesabınızda oturum açabileceksiniz. Bunu yaptığınızda göreceksiniz ki herşey yerli yerinde ve hiçbir sürücü veya donanım problemi yaşamıyorsunuz. Artık dilerseniz Windows'un kurduğu sürücüler yerine -varsa- daha güncel sürücüler kurabilirsiniz. Son olarak oluşturduğunuz geçici hesabı (Örneğimizde "Deneme") Denetim Masası'ndan sildiğinizde hiçbir değişiklik olmadan yeni bilgisayarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...