Jump to content

Hangi Bilgisayar Parçasını Hangi ülkeden En Ucuza Alabiliriz


Anarchosa
 Share

Recommended Posts

Hangi Bilgisayar Parçasını Hangi Ülkeden En Ucuza Alabiliriz

 

Arkadaşlar burda yurt dışında olan veya olmayan tüm arkadaşlar bize bu konuda yardımcı olabilir veya daha önce yurt dışı alışveriş yapan ardaşlar yurt dışından almanın avantajları ve dez avantajları hakkında öner fikir ve görüşelerini sunabilirler.

 

Yurt dışından işlemci en ucuza nerden alınır

Yurt dışından ekran kartı en ucuza nerden alınır

Yurt dışından RAM en ucuza nerden alınır

Yurt dışından Anakart en ucuza nerden alınır

 

Bu tür soruların cevaplarını yurt dışında olupta türkiyede arasındaki KUR farkı çok varmı sizce türkiyedenmi almalıyız yoksa yurt dışından bir arkadaşımız mı yanında getirmeli önerileriniz için şimdiden teşekkürler

Edited by Anarchosa
gereksinim
Link to comment
Share on other sites

Fiyat farkı çıkar ortaya burda 8000 TLye topladığın bilgisayarı orda 5500e toplayabiliyorsun her parçayı kendi üretildiği ülkesinde ucuzdur.Ama bunu site vasıtasıyla yapmanız gümrüğe takılma durumu var kaldıki yeni vergi olayı geldi yurtdışından gelen bilmem kaç euro,dolar üstüne vergi eklenecekmiş 5500 tllik cihaz getircen vergiyle,gümrükle vs 7000 TLyi bulcak 1000 tl için yurtdışından toplamayı düşünüyorsanız bilemem tabi kampanyalardan yararlanılıp çok iyi pcler alanlar biliyor 5000 tllik cihazı 3000 tlye aldırmıştım arkadaşıma kampanya sayesinde parça değilde toplama üzerinden örnek vereyim.

Ebay'i bilmeyen yoktur.Bu bilgisayar 2044 dolar yani 7550 TL aynı pcnin daha iyisi burda 6000 TL 

Please register to see this content.
normalde 8000 tl olan cihaz sevgililer gününe özel kampanyayla 6000 tl satıyorlar (webe özel olduğunu belirtmişler) neyse işte bu şekilde kampanyaları takip ederek kendinize uygun cihaz alırısnız ne aracıyla uğraşırsınız ne mağazalarla nede kargo beklersiniz 45 gün ne vergi derdi olur nede gümrük derdi bu hazır pc örneği idi toplamada çok farklı fiyatlar olur.

Link to comment
Share on other sites

Ancak Türkiye'de bulunmazsa ve önem arz eden şeyler için bunu düşünebilirsin. Ucuza getirme devri geçti artık. Dolar çok yükseldi. Ayrıca ebay  ve Amazon sitelerinde gündem deki ürünler ucuz olmaz. Elde kalan satılamayan ürün ler ucuz olur -gibi görünür-  Sonra Türkiye ye bakarsın aa burda da aynı fiyataymış dersin. Türkiye de hiç ummadığın yerler de manyak kasaların oldukça ucuz olduğunu görebilirsin. Onlarında nerelerde olduğunu tahmin edebilirsiniz.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Amazon.com ve Amazon.de üzerinden bir çok alış veriş yapmış biri olarak,

Amazon.com üzerinden Kuzen arayıcılığı ile getirttiğim bir çok ürün oldu, son ürün ise Evga GTX 1060 SC - 850TL ye geldi bana aldığım dönemde. Burada en düşük fiyatı o zaman 1300TL idi.

ABD üzerinden sadece Evga nın global garantisi bulunmakta. Onun dışında her ürünü iade edebiliyorsunuz. Kargoyu da kendileri karşılıyorlar.

 

Amazon.de den ise direk kargo ile TR ye getirttiğim; Ayakkabı, PC Oyun, Guitar Hero PS4 Set vs vs ürünler oldu. tüm hepsi Türkiye fiyatının çok altında. 

Şuan yürürlüğe giren yasaya göre zaten bunu Amazon direk hesaplıyor. 30€ üzerine vergi alıyor. yani 50€ luk ürün için 30€ dan sonrası vergiye giriyor. Bu vergiyi Amazon da zaten ayrıntılı şekilde alırken görebiliyorsun. Direk her şey bu fiyata dahil olarak ödüyorsun bir daha senden ayrı bir ücret alınmıyor.  Buna rağmen Amazon.de nin kampayalarını takip edersen bir çok ürünü Türkiye den daha ucuza elde edebilirsin. 

Amazon.de zaten Türkçe müşteri hizmetleri bulunmakta, siz mesaj bıraktığınızda size geri dönüşü telefon ile yapıyorlar. Garanti durumu Avrupa olduğundan çoğu üründe sorun olmuyor.

Edited by KenanK
Link to comment
Share on other sites

amazonda isteyen hemen araştırabilir. benim kasanın bir alt modeli 2400 tl ye denk geliyor. telefonumun aynısıda 896 tl türk lirası bazında rakamlar bunlar. diğer vergileri falanda hariç. üstelik bilgisayar 3-4 yıl önce ki bilgisayar şu anda üretimide yok.

yani bilgisayar aynı fiyat ki vergiler v.s hariç. lenovo  k5 plus da 896 tl.  türkiyede ben 5 ay önce 750 tl ye almıştım h. burada dan. türkiyede de prim yapmış gerçi şimdi 750 tl nin üstünde.

buyrun kasa :

ve lenovo k5 plus:

Please register to see this content.

ben bir şey almadan önce her yeri didik didik ederim. amazonda ucuz olsaydı emin olun ordan alırdım. bakın mini midi kasalar var onlar bile ilk önce ucuz geldi sonra türkiye ye bakmak aklıma geldi. ünlü bilgisasyar çarşılarında istemediğin kadar mevcut. ama aaa  fiyat aynışmış.. diyorsun.

ve yine legal yollarla edinilmemiş ve hiç ummadığın kişilerde acaip üst model kasalar oldukça ucuza var. bulabiliyorsan içine siniyorsa alırsın. ki hemen havada kapılıyor zaten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...