Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

İnternet şirketleri


suskun123
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba. 

Şuan İstanbulda Türktelekom 26 mbps hız ve 75 gb kota kapasiteli hipernet(fiberin bi altı sanırım) kullanmaktayım. Sözleşmemin bitmesine çok az bi zaman kaldı. Hız teslerinde tam hız alıyorum yani 26 mbps, oyunlarda pingim çok iyi 5 15 20 arası. Verdiğim ücret aylık 60 TL. 

Türknet var 150 gb kota en son hız neyse onu veriyorlar ve 60 TL. (35 mbps hız varmış bende filan. 5 6 ay önce tt aradı diyordu 35 yükseltelim 75 yapalım diye oradan biliyorum.) Şöyle bir sıkıntı var bizim mahallede örneğin yeni taşınanlar yada internet bağlamak isteyenler başvuru yaptıklarında port yok bekleyin diyor türktelekom. Hatta bi arkadaş 4 ay bekledi port yok diye. Ben şimdi sözleşmem bitmeden başvuru yapayım diyorum türknete bununla ilgili 2 sorum olacak 

1- Türknete geçtim diye Türktelekom port yok demesin bana da kapatmasınlar netimi 
2- Sözleşmen senin daha bitmedi erkenden kapattığın için benden başka fazla para istemesinler. son 1 ay daha ödeyeceğim taksit ondan sonra yok. Acaba başka bir para çıkartır mı. 
3- Hızımda ve pingimde düşme olmaz demi türknete geçince aynı alt yapı çünkü
 

Yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkürler. 

@forjest

Bu da vaat ettikleri kampanya umarım söyledikleri gibidir.

https://turk.net/

 

Adsız.jpg

Edited by suskun123
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Öncelikle belirteyim eğer tahattüt yaptıysan ve iptal edersen sözleşme iptal bedeli alırlar, tavsiyem sözleşme bittiğinde işlem yapman olacak.

Bir diğer belirtmek istediğim konu, son aylarda çıkan haberlere göre devlet internet hizmeti veren firmalara AKK konusunda farklı yaptırımlar uygulayacak, tavsiyem biraz daha bekle ve yeni kanunlar çıktığında avantajlı olarak sözleşme imzala, aksi taktirde yeni kanunlar ile gelen avantajlardan faydalanamayabilirsin. 

Türknet her ne kadar türktelekom altyapısını kullanıyor olsa da istediğin performansı alamaya bilirsin, değişimden dolayı hız ve ping süren farklılık gösterebilir. bu firmayı forumlarda iyice araştır. 

Port konusuna gelince sen hattını bizzat kendin kapatmadığın sürece senin portunu almazlar, geçiş yaparken de diğer firmaya özellikle durumu belirtirsen senin yerine bu port olayı ile ilgilenirler. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uzun süredir dış ünite wifi kullandığımdan ötürü,telekomikasyon operatörlerini kullanmadığımdan ötürü biraz turist kaldım bu konulara sanırım :D yahu sanki yük taşıyorlar verdikleri alt tarafı sinyal adama kırk dereden su getirttiyorlar.Ancak son yıllarda şirket ihaleleri,rekabetler,farklı kurum ve kuruluşların geçişleri faklı isimlere sahip gerçekte alt yapısı ttnet/turktelekom'u kullanan şirketler kimse babasının hayrına iş yapmaz yapmıyorda burada önerim size şu an için zorunlu olmadığınız sürece farklı bir operatöre geçiş yapmamanız olur.Bulunduğunuz ilçe sınırları geneline lokasyonuna vs.bakarak o bölgelerde hangi operatörün daha etkili,port yoğunluğu olmadığı,daha kaliteli hizmet anlayışını sürdüren kurum var ise ona yönelmek en mantıklısı burada mevzu bahis olan nüfus yoğunluğu nedeni ile istanbul olunca bu gibi detaylar ileride yaşanılması muhtemel olan teknik,müşteri hiz.vb. gibi olası meşkuliyetlerin,sorunsalların önünede geçmiş olacaktır lafı fazla uzatmadan son zamanlarda kulağıma turknet ve benzer taşoron şirketlerin port,kutu,hatlara yönelik teknik arızalarda telefon görüşmelerine sorunların iletilmesine rağmen ilgilenilmediğini duymaktayım iki gün evvel mahallemde bulunan bakkalın kullandığı aboneliği bulunan turknet'e sahip sorun yaşadığı interneti için defalarca aramasına rağmen ilgilenilmediğini söylediğinide eklemem gerek.Turknet hakkında konuşulan bir konu forumlarda bazı şikayetlere ilişkin yazılar mevcut

Please register to see this content.
isterseniz.Forum ve site içindeki arkadaşlarda bilgilerini paylaşacaklardır onlarında fikirlerini almak gerekli şimdilik aklıma gelenler bunları nacizane kolay gelsin.:)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ben yaklaşık 5 aydır Turkneti kullanıyorum.TTnet taahhüdümün bitmesine 1 hafta kala müracaat ettim.Kargonun azizliğine uğradım.Taahhüd bitiminden 10 gün sonra Türknete geçebildim.Bulunduğum yerde Telekom 4Mb hız verebiliyordu bana.Turknette de 6 Mb hız alabiliyorum.Zaman zaman kesilmeler oluyor.Arasam eminim hızım yine 4 civarına düşecek.O yüzden pek önemsemeden devam ediyorum.Tek avantajı taahhüdü olmaması.Kafam atarsa tekrar Telekoma mahkum olurum.:D:lol:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fiber kullanılmayacaksa Türk telekom haricini kullanmak saçmalık olur Turknet cart curt alayı Telekomun altyapısını kullanıyor.Sadece isim değişiyor dolaylı yoldan telekoma para ödemiş oluyorsunuz zaten.Direk ana firmaya bağlanmak daha mantıklı olur.En azından müşteri hizmetleri işi çözmeye odaklılar işlerini yapıyorlar.Ama 3.parti firmada (fiber hariç) bunu yapmıyorlar.Sıkıntı kendileri çözmeye çalışıyorlar beceremiyorlar telekoma yönlendiriyorlar onlar becerip size döneceklerde senin netin düzelecekte 40 dereden su getircen ADSL olacaksa Altyapı firmalarını kullanmak sadece paradan tasarruf ettirir size ekstra zaman ekstra özellik vemicek.Aynı hataya bir akrabam düştü bana danışmamışlar şimdi çok pişmanlar sözleşmeyide 1 yıllık imzalamışlar iptal ettirebilmek için sözleşmenin bitmesini bekliyorlar cayma bedeli var çünkü kullanmayacağın şeye 200 tlnin üstünde cayma bedeli ödemek istemezsin herhalde :) Kısacası ttnetten daha iyi hız sunabilecekse geçilebilir ama ben sanmıyorum turkcell superonline,turnetin,uydunetin fiber olmayan yerde sana 26 mbps hız verebileceğini :unsure:

Edited by RaZoRWounD
Link to comment
Share on other sites

Öyle diyorsunuz, ama ben superonline 16mbit'e kadar 50 gb kotalı ayda 34 liraya kullanıyorum, ttnet hergün arıyor aynı tarifeyi size özel 47 liraya verelim diyor. Ben de 34 liraya kullandığımı söyleyince sadece teşekkür edip kapatıyorlar..

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 17.02.2017 at 02:43, Mixus yazdı:

eğer turknet e geçerseniz port yok olayı başınıza %100 gelir. 35 mbps gayet iyi. akk sonrası 16 mbps olcak hızın. bence ttnet te dur.

Hocam emin misiniz çok az zamanım kaldı. Bu port olayı yok eğer derlerse çıldırırım. AKK sonrası hızın 16 mbps olacak dedin. Benim hız 3 mbps oluyor anlamadım ?

Link to comment
Share on other sites

4 saat önce, suskun123 yazdı:

Hocam emin misiniz çok az zamanım kaldı. Bu port olayı yok eğer derlerse çıldırırım. AKK sonrası hızın 16 mbps olacak dedin. Benim hız 3 mbps oluyor anlamadım ?

Hiç düşünme turknet'i ara durumunu anlat. port olayına takılmadan geçiş yaparsın. zaten son bir faturan kalmış. Onu da turknet öder. zira 120 tl ye kadar olan cayma bedelini de ödüyor. Son faturan ödendikten sonra geçiş yaparlar ve cayma bedeli derdin de kalmaz.

Netten gördüğüm kadarıyla en uygun fiyatlı ve avantajlı internet turknette. Ben 2 sene önce dopingadsl ile ile 3 yıllık sözleşme imzalayıp neti kullanmaya başladım son 8 ayım kaldı. 50 tlye telefonsuz 16 megabit internet kullanıyorum. sürem dolmuş olsaydı düşünmeden geçerdim.

Hız hattının en yüksek hızı, akn 150 gb, yasal düzenlemeden sonra hızına göre hız düşümü olacağından 8 megabitin altına düşüm olacağını zannetmiyorum.

Edited by ersur
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 saat önce, suskun123 yazdı:

Hocam emin misiniz çok az zamanım kaldı. Bu port olayı yok eğer derlerse çıldırırım. AKK sonrası hızın 16 mbps olacak dedin. Benim hız 3 mbps oluyor anlamadım ?

16 mbps mayısta olacak yeni kanunla akk sonrası hızlarda düzenleme yapılacak 3 yerine 5 mb diğer tarifelerdede buna benzer değişiklikler oalcak herkeste 3 mbpsye düşmeyecek artık

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...