Jump to content

Usb Belleğim Yandımı?


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

kingston usb flash belleğimi başka bir eski bilgisayarda usb girişine taktım. birden ısındı epey ve bir daha bilgisayar görmedi.  sonra aynı usb girişe başka arkadaş taktı kendi usb flash belleğini dur ne yaptın dedim. onunkide bozulur diye endişelendiğim için ama onunkine hiç bir şey olmadı ve normal çalıştı.

demin kapaklarını çıkarıp baktım bağlantılarda falan kopukluk yok. yalnız usb çoklayıcıya taktım aynı çoklayıcıdaki diğer usb bellekleride etkiledi. sonra kapağı açık şekilde kasada usb 3 girişine taktım direkt. baktım yine görmedi. o arada 10 sn falan geçmiştir çıkarmak için çekerken kapaklarıda olmadığından elim yandı. rahat 90 derede vardı sıcaklığı.

dediğim gibi bağlantılarda kopukluk görünmüyor acaba chip mi yanmıştır bunlara göre? eğer chip yanmışsa içeriğini feda edip atayım gitsinm?i yoksa bozuk devre ile bilgisayarada zarar verebilir diye düşünüyorum.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Flash bellekte aşırı ısı yapacak sadece entegre chip var aşırı ısıdan dolayı entegre gitmiştir bir ihtimal çöpe atmaya niyetin var sa komple bir söküp entegreyi sıcak hava ile ısıtıp tekrar denemen

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uzun zaman beklettim bir çözüm bulurum belki diye en son komle söktüm entegre kaldı yani. Isıtmaya gerek yok çünkü takar takmaz hızla el değmeyecek düzeyde ısınıyor. Bağlantılar da sağlamdı ama böyle olunca kırıp çöpe attım gitti. İlginiz için teşekkürler. 3 ay önce açmışım konuyu nasıl denk geldiniz merak ettim doğrusu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...