abdulhey_ Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 kingston usb flash belleğimi başka bir eski bilgisayarda usb girişine taktım. birden ısındı epey ve bir daha bilgisayar görmedi. sonra aynı usb girişe başka arkadaş taktı kendi usb flash belleğini dur ne yaptın dedim. onunkide bozulur diye endişelendiğim için ama onunkine hiç bir şey olmadı ve normal çalıştı. demin kapaklarını çıkarıp baktım bağlantılarda falan kopukluk yok. yalnız usb çoklayıcıya taktım aynı çoklayıcıdaki diğer usb bellekleride etkiledi. sonra kapağı açık şekilde kasada usb 3 girişine taktım direkt. baktım yine görmedi. o arada 10 sn falan geçmiştir çıkarmak için çekerken kapaklarıda olmadığından elim yandı. rahat 90 derede vardı sıcaklığı. dediğim gibi bağlantılarda kopukluk görünmüyor acaba chip mi yanmıştır bunlara göre? eğer chip yanmışsa içeriğini feda edip atayım gitsinm?i yoksa bozuk devre ile bilgisayarada zarar verebilir diye düşünüyorum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 günceldir.. fikri bilgisi olan yokmu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erdal4444 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 aşırı ısıdan dolayı yanan bir usb bellek .direk çöpe at..arkadaşım aldı bi mp3. usb taktık direk alev topu olup yandı tavsiyem elinde daha fazla patlamadan atmandır.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erisen35 Posted May 6, 2017 Share Posted May 6, 2017 Flash bellekte aşırı ısı yapacak sadece entegre chip var aşırı ısıdan dolayı entegre gitmiştir bir ihtimal çöpe atmaya niyetin var sa komple bir söküp entegreyi sıcak hava ile ısıtıp tekrar denemen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted May 6, 2017 Author Share Posted May 6, 2017 Uzun zaman beklettim bir çözüm bulurum belki diye en son komle söktüm entegre kaldı yani. Isıtmaya gerek yok çünkü takar takmaz hızla el değmeyecek düzeyde ısınıyor. Bağlantılar da sağlamdı ama böyle olunca kırıp çöpe attım gitti. İlginiz için teşekkürler. 3 ay önce açmışım konuyu nasıl denk geldiniz merak ettim doğrusu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts