Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Ekran Kartı Seçimi Hakkında


Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba kısa ve öz bir bilgiye ihtiyacım var kendi araştırmalarım sonucu tam bir bilgiye ulaşamadım donanım bilgisi yüksek olan arkadaşlar özellikle yardımcı olurlarsa sevinirim Aşağıdaki anakarta benim takabilceğim en iyi ekran kartı hangisi fiyat önemli değil 600 lük power var şimdiden teşekkür ederim.

Anakart markam

http://www.asrock.com/mb/intel/g41m-vs3/

İşlemci intel core 2 quad q6600 işlemci

 

Link to comment
Share on other sites

kardeşim bu anakarta şuan piyasadaki bütün ekran kartlarını takarsın. çalıştırırsın sorun olmaz. ama oyun oynarken vs senin işlemciin anakartın ramin dan dolayı darboğaz yaşarsın. tam performansı alamazsın. ama eğerki sen diyorsanki ben ekran kartını şimdi alayım, sonra anakart işlemci vs sırası gelince onlarıda değiştiricem dersen istediğin kartı takabilirsin donanımsal ve yazılımsal sorun olmaz. gtx 1070 bile çalıştırırsın :D ve power da 80plus olarak geçen ve yeterli sayıda pciex16 güç konnektörüne sahip yeni nesil powerlardansa hemen hemen tüm ekran kartı modellerini çalıştıracak güce sahip.  Sen bütçeni yaz birde. ama bence önce şimdi ekran kartını al. durumun müsait olduğunda yeni nesil amd ryzen işlemcilerden alırsın.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Daha net sorarsan daha doğru bir cevap alabilirsin aslında.. Yeni çıkacak olan 1080Ti bile çalıştırırsın.. Mesele çalıştırmaksa kıstas sadece PCi-E slotu olup olmamasına bakıyoruz lakin ne kadar verim alırıma gelirsen o işlemciyle bu ekran kartını beslemen pek mümkün olmaz. Yok eğer senin sorun bu işlemcinin dar boğaz yaratmayacağı ekran kartı hangisi olur ise o zaman araştırmak gerekir. Benchmarklara bakmak gerekir. Pat diye kolay kolay söylenebilecek bir soru olmaz. O yüzden hangisini soruyorsun önce bir onu öğrenelim sonra cevabı buluruz :rolleyes: 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...