Jump to content

Bir Siteden Toplu Olarak Fotoğraf Indirme Hk.


Partizan
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar.

Amatör olarak kendi çapımda fotoğraf arşivi yapıyorum. Elimde yaklaşık 17000 tane fotoğraf var. Vaktim oldukça arşivime yeni fotoğraflar ekliyorum. 

İnstagram ve Facebook için Google Web Store'da bulunan eklentileri kullanıyorum. (Linkleri alta ekledim.)

İnstagram için Google Chrome Eklentisi İmage Downloader (İnstagram Downloader)
Facebook için Google Chrome Eklentisi DownAlbum (DownAlbum)

Son günlerde Deviantart'taki fotoğraflar aklıma takıldı.Kaliteli ve hoş fotoğraflar olunca insanın aklına takılmıyor değil. :) Arşivime eklemek istiyorum fakat tek tek kaydetmek uzun ve eziyet oluyor. En ufak dediğim albümde minimum 70-80 adet fotoğraf olunca işin içinden çıkılmıyor. Deviantart üzerinden toplu olarak fotoğraf indirmem için tavsiye edebileceğiniz bir uygulama, program veya bir yöntem var mıdır?

 

Denediğim Yöntemler;

1) Google Chrome Eklentisi İmage Downloader'i denedim fakat olumsuz.
2) Google Chrome Eklentisi DownAlbum'u denedim fakat olumsuz.
 (Daha doğrusu Google Chrome Web Store'daki bütün eklentileri denedim sonuç olumsuz.)
3) Web sayfasını CTRL+S yaparak farklı kaydettim ama sayfaki bütün fotoğrafları indirdiği için işin içinden çıkılmaz hale geliyor.
4) İnternet Download Manager'i kullanarak linkteki fotoğrafları filtreledim ama kalite ve boyut olarak çok bozuluyor ve karışıyor.
5) Jdownloader'i denedim. Link yakalayıcısı aktif olarak çalışıyor ama bir sayfada 20 fotoğraf varsa 10 tanesini buluyor gerisini bulamıyor. 10 adet fotoğrafı bulması da yaklaşık 40-45 dakikayı buluyor.

 6) Google'da arama yaptığımda karşıma çıkan programları denedim yine bir sonuç alamadım. (MultiImageDownloader, Bulk İmage Downloader vb)

GÜNCELLEME 23/03/2017 00:11 Teleport PRO denendi fakat resim boyutları çok küçük iniyor, olumsuz...

Tabikide armut piş ağzıma düş kafasında değilim. İnternet üzerinden araştırıyorum ve aklıma yatanları deniyorum fakat olumlu bir sonuç alamadım. Şu yöntemi deneyebilirsin şu eklentiyi kullanabilirsin yada şu programla işini halledebilirsin demenizi bekliyorum... 

Herkese şimdiden teşekkür ederim... :)

Edited by Partizan
Link to comment
Share on other sites

Denedim sonuç olumlu ayrı kişilerin 150 ve 212 tane galerisini indirdiği bu program işini görecektir. Programı açınca indireceğin resimlerin kullanıcısının adını Username kısmına yazıp Gallery'i seç ve Download'a tıklamak hepsi bu kadar. İndireceğin yeri ayarlamak içinse Preferencens ---> Options'dan yapabilirsin. Yalnız bilgisayarda Java kurulu olmalı.

Spoiler

Please register to see this content.

Bir Ripme diye bir prg. var onu da deneyebilirsin (ben denemedim) diğer prg gibi aynı mantık nasıl kurulup kullanılacağı ile ilgili videoyu da paylaştım.

Spoiler

 

 

Edited by akura
yeni bilgi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 23.03.2017 at 04:58, akura yazdı:

Denedim sonuç olumlu ayrı kişilerin 150 ve 212 tane galerisini indirdiği bu program işini görecektir. Programı açınca indireceğin resimlerin kullanıcısının adını Username kısmına yazıp Gallery'i seç ve Download'a tıklamak hepsi bu kadar. İndireceğin yeri ayarlamak içinse Preferencens ---> Options'dan yapabilirsin. Yalnız bilgisayarda Java kurulu olmalı.

  Reveal hidden contents

Bir Ripme diye bir prg. var onu da deneyebilirsin (ben denemedim) diğer prg gibi aynı mantık nasıl kurulup kullanılacağı ile ilgili videoyu da paylaştım.

  Reveal hidden contents

 

 

 

Öncelikle yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

Senin yorumundan sonra DeviantART Favorite Downloader'i indirdim kurdum. Verdiğin talimatlara uygun olarak denemeye başladım. Options kısmından resimlerin indirileceği dizini seçmeye çalıştığımda sürekli hata alıyorum. İstediğim yere kayıt yaptıramadım bir türlü. Klasör yolunu manuel olarak yazsamda değişen birşey olmadı sürekli hata veriyor. Çok önemli bir sorun değil. İndirme yaptıktan sonra gereken yere manuel olarak kopyalarım.

Birde sağ üstte yazan kutucukların ne işe yaradığına emin olamadım bilgin var mı?

ScrapBook ve Skip Collections kısımını diyorum.

RipME

 

RipMe.jar v1.4.6 uygulamasını da GitHub üzerinden indirdim fakat bir türlü çalıştırmayı beceremedim. Kullanıcının linkini  şeklinde yazıyorum hata veriyor. Sadece kullanıcı adını yazıyorum yine aynı.

Aldığım hata 

No images found at

RipMe uygulamasını daha kullanmak nasip olmadı...

 

Her türlü fikirlerinize açığım. Denemekten zarar gelmez :)
 

 

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Selam çalışma mantığı şöyle oluyor

Download Location'a girdiğine sadece C:\Downloads\ veya istediğini yazınca olmayacaktır. Fakat sondaki yazanları değiştirmeden mesela şöyle yaparsan istediğin klasöre indirebilirsin. 

C:\DownloadsPicture\deviantART\%user%\%collection%\%artist%\%title\%filename%

Yalnız ben bunu pek sevmedim çünkü çizerin veya fotoğrafçının neredeyse her resim veya fotosu için bir klasör açıyor. Mesela Alexandra diye bir portrait çalışması var ve eğer çalışma bir fotoysa bir klasör ve bir foto açıyor. Aşağıdaki resim gibi. Dediğim gibi bu benim için pek kullanışlı değil

Ben çalışma sahibinin adı ve içinde tüm fotolarının olmasını daha çok tercih ederim.  Tabi bu benim fikrim. Sen istediğin gibi düzenleyebilirsin.

Bunun içinde indirme yerini şu şekilde değiştirmen gerekecek C:\DownloadsPictures\deviantART\%artist%\%filename%

Ayrıca sürekli belirlediğin klasör olsun istiyorsan Save Session demelisin bu da File ----> Save Session menüsünde bunu seçince ayarları kaydedeceği klasör ister bence programı kurduğun dizini seçersen sonradan yaptığın bu ayarları sıfırlamak istersen (kaydettiğin bu dosyayı sil ayarlar sıfırlanır) bulmada kolaylık sağlar.

Son olarakta Favorites kısmına gelecek olursak bu da anladığım kadarıyla indirmek istediğin kişinin beğendiği, favorilere aldığı diğer kişilerin çizimleri, resimleri veya fotoları oluyor. Yani 3000 resim beğendiyse sen onu da indirmiş oluyorsun ki bu çok gereksiz bir seçenek işaretlememen iyi olur. Denemelerimde sadece Gallery veya Gallery ve Skip Collection seçip indirdim. Aynı sayıda dosya indi. ScrapBook ise (yine anladığım kadarıyla) not defteri gibi şöyle bir çalışmam var veya çalışıyorum gibi birşey. Sonuç olarak Gallery seçeneğini işaretlemek en doğru yol olacaktır. Eksik, yanlış veya hatalı bir şey anlattıysam kusuruma bakma.

Ripme prog. indirip denedim (bir de kendini güncellediği halde) sendeki hatayı bende de yaptı çözüm yolu vs. netten okur veya bulursam buradan yazarım.

Edited by akura
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By qxqx
      Colorize Images v4.0.36 (Premium)

      Colorize Images v4.0.36 (Premium)
      Colorize Images / Specifications
      Price: Free
      Added Date: April 25, 2023
      Requires Android: 5.0 and up
      Rated for: All ages
      Developer: Colorize Images
      Size: 15.7 MB
      Category: Photography
      Permissions: View details
      Version: 4.0.36 (Premium) (ShowMore)
      Version history: Colorize Images
      Colorize Images / Screenshots

      Colorize Images / Description
      Bring new life to your old black and white photos with Colorize Images. Our AI-powered app uses advanced machine learning algorithms to automatically add vibrant colors to your grayscale images giving them a fresh and modern look.
       
      With a simple and intuitive interface Colorize Images makes it easy to transform your photos into colorful works of art. Select a photo from your device's gallery or share it from another app and let our app do the rest. Save your colorized photos to your gallery or share them with friends and family on social media.
       
      Colorize Images is free to use with the option to remove ads and unlock unlimited colorizations by subscribing. Plus our GPU servers ensure fast high-quality colorizations without sacrificing your device's performance.
       
      Try Colorize Images today and experience the magic of automatic photo colorization. Your old photos will thank you!


      Please note: While our machine learning model is trained to colorize photos accurately the resulting colors may not be historically accurate or necessarily correct. This is because black and white images do not contain any clues about the original colors and the model does not have access to the context of the photos. If you have any questions or issues please send us a debug message using the Report Bug feature in the app. Thank you!

      Based on DeOldify project.
       
      Colorize Images / What's New in v4.0.36 (Premium)
      ★ Premium / Paid features Unlocked
      ★ Cleaned up apk root
      ★ AOSP compatible
      ★ .source attributes of the corresponding java files removed
      ★ All Debug code removed
      ★ Original package signature changed
      ➡ Languages: Full Multi Languages
      ➡ CPU architectures: arm64-v8a, armeabi, armeabi-v7a, x86, x86_64
      ➡ Screen DPIs: 120dpi, 160dpi, 240dpi, 320dpi, 480dpi, 640dpi

      @derrin
      4.0.28:
      * minor fixes

      4.0.0:
      * new colorization model released

      Become a beta tester: https://play.google.com/apps/testing/ml.colorize.app
      Download
      Colorize Images v4.0.36 (Premium)
       
       
    • By qxqx
      Wise Program Uninstaller v3.0.3.251 Türkçe Multilingual

      Wise Program Uninstaller v3.0.3.251 Türkçe Multilingual
      Wise Program Uninstaller güvenli kaldırma özelliğiyle programları bilgisayarınızdan kaldırabilen ücretsiz bir yazılımdır. Kaldırma işleminin yanında Office, Adobe gibi yazılımları onarma özelliğine de sahip program inatçı ve sorunlu yüklemeleri de zorlu kaldırma özelliğiyle öne çıkıyor.
      Yazılım, yükleme sonucu oluşan program kalıntılarını temizleme, program arama ve Windows 8 desteği gibi gelişmiş ve kapsamlı özelliklere de sahip.
      HomePage:
      WiseCleaner.com
      Wise Program Uninstaller v3.0.3.251 TEAM-Full.exe (8.09 MB)
    • By midhat
      Arkadaşlar instagram ve benzeri platformlarda fotoğrafın yarısı görünmemekte.
      Bunun bir çözümü var mı ?

    • By ardaduru
      Bir Windows 10 PE 'ye istediğim birkaç programı yüklemek istiyorum.
      Acronis, AOMEI Partition, Minitool Partition, Password Recovery, Office 20XX, Team Viewer  gibi.
      Böylece partition düzenlemek, dosya kurtarmak, imaj yüklemek gibi işlemleri bir tek flash ile yapabilmeliyim.
      Bilen varsa tarif etmesini (bir amatöre göre) rica ediyorum.
      Teşekkürler
    • By saybatli
      ITDBOX v2.0 - AIO Program Platformu
       
      Programın Ana Özellikleri :
      - Tema Desteği
      - 4 farklı kategori (Normal Kurulumlar,Katılımsız Kurulumlar,Araçlar ve Portable Programlar)
      - Favori belirleme
      - Sürükle bırak ile program ekleme
      - Düzenleme modunu açıp kapama
      - İşlemler bittikten sonra yeniden başlatma vs. gibi şeyleri seçme
      - Driver Pack için ayrı bir link
      v1.5 Değişiklikler :
      - Uygulamalara simge eklendi
      - Her bölüm için ayrı kategoriler eklendi
      - Program adı ve açıklaması düzenlenebilir hale getirildi.
      - Dosya uzantıları gizlendi.
      - Daha seri çalışması için değişiklikler yapıldı.
      v2.0 Değişikliler :
      - Programın daha hızlı açılması için iyileştirme yapıldı.
      - Tema sorunu düzeltildi.
      - Bir kaç iyileştirme yapıldı. 
      İstek ve görüşleriniz önemlidir.
      Görseller :




      İndirme Linki :
      http://s9.dosya.tc/server2/gm3p98/ITDBOXv2.zip.html
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...