Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Dizüstü Bilgisayar Tavsiyesi


Recommended Posts

  • Moderator

Arkadaşlar bir konuda bilgisi olan kişilere danışmak istedim o yüzden bu konuyu açıyorum:

Dizüstü bilgisayarım bozuldu üstünden de baya yılar geçtiği için iyi bir tane almaya karar verdim. Bütçemi 3 bin TL olarak belirledim. Aslında donanımdan ve laptoptan anlayan birisiyim yalnız piyasayı uzun zamandır takip edemediğimden ve dolar kurunun artmasından dolayı seçim konusunda bilgisi olan arkadaşlara sormak istedim. Bu konuda bana önerebileceğiniz laptopları görmek isterim. Özellikle Asus'un N serisi laptopları beğendim yalnız dolar kurundan dolayı baya yukarılara tırmanmış fiyatları. Varsa N serisi (ekran kartının Nvidia olması şartıyla) gibi bütçeme uygun bunu kaçırmayın dediğiniz veya alınmasını uygun gördüğünüz dizüstü bilgisayar tavsiyelerini bu başlık altında bekliyorum.

Şimdiden yardımcı olan her arkadaşıma teşekkür ederim.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bende Asus un eski N53 serisi var hatta çok iyi olduğundan bir tanede eve almıştım.SSD harddisk takınca süper oldular. Bu aralar üretilen Asus lar da performans hiç iyi değil bence. Lenovo nun ürünleri hem ucuz hem stabil, hemde performanslı, geçenlerde bir belediyeye arkadaşım sattı, idea 510 serisiydi yanlış hatırlamıyorsam, free dos tu, kendisi windows 10 kurulum yaptı. Benim samsung 850 evo ssd takılı 2. nesil 2670 i7 laptobum kaç saniyede açılıyorsa onda ssd olmamasına rağmen aynı sürede açıldı tabiki o 6. nesil i5 işlemcisi vardı. sadece kendi fikrimdi. Sen araştırır öyle karar verirsin.

Link to comment
Share on other sites

asus'un N serisini istiyorsanız en az 4500 tlyi gözden çıkarmanız gerekiyor. hocam 3000 tlye N serisi bi asus laptop bulamazsınız bulursanız muhtemelen dolandırılıyorsunuzdur.Çünkü en ucuzu 4199 TLdir =>


Ama sizin bütçenize göre şöyle birşey var N serisi kadar olmasada 

Please register to see this content.



Aradaki Fark Şundan kaynaklanmaktadır.

N552VW Özellikler

15 inç
16 GB DDR4 Ram
İntel i7 6700HQ işlemci 2.6 ghz / Turbo Boostla 3.6 ghz
Nvidia Geforce Gtx960 Ekran kartı (4 Gb 256 bit)
1 TB 7200 Rpm HDD
128 GB SSD
WİN 10 Home işletim Sistemi
İnce ve tasarım farkı


X550VX Özellikler

15,6 İnç
4 GB DDR4 Ram
İntel i7 6700HQ işlemci 2.5 ghz / Turbo Boostla 3.5 ghz
Nvidia Geforce Gtx950m Ekran kartı (2 gb 128 bit)
1 Tb 7200 Rpm HDD
SSD yok
Freedos (işletim sistemi yok)
Normal ölçülerde

aradaki fiyat farkı bunlardan kaynaklı

 

Edited by RaZoRWounD
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar SSD bende var onu takacağım zaten (bozulan laptobumdakini) 4 bin lira bir laptoba vermek biraz uçucu geliyor bana oyun oynayan birisi de değilim. Ama şöyle bir düşüncemiz var tabi alırken iyisini alalım uzun sürede bizi idare etsin. Bozulan laptobun 11 senelikti düşünün. Gerçi sadece ekranı gitti yaptırılabilir ama yenisini almanın zamanı geldiğinin işareti gibi düşündüğümden böyle bir şeyi değerlendirdim. N serisi olması önemli değil dediğim gibi fiyatına göre uygun alınabilir 3 bin liraya kadar uygun bir şey olur; ben de bakıyorum ayrıca 2.500 liraya baya iyi pcler var hatta. Anlayan arkadaşların yorumlarını bu bakımdan değerli buluyorum.

 

Yeni önerisi olan arkadaşlar varsa beklerim.

Link to comment
Share on other sites

Bu aralar pek bir revaçta olan Asus x550vx modeli var. Yukarıda da @Polat_19 adlı arkadaş link atmış. Bu dizüstü bilgisayarı 2 arkadaşıma aldırdım. Gayet memnunlar. Üstelik full oyun oynuyorlar. Isınma sorunu falan kesinlikle yok. Bir oyunda aynı özellikteki monsterdan aynı ayarlarda daha fazla fps almıştı. Tasarım olarak kırmızı bir teması var. Ama klavyede ışıklandırma yok ve biraz karanlık kalıyor. Onun dışında bence şuan bu özellikte piyasada bulunabilecek en iyi f/p ürünü. Umarım yorumum yardımcı olmuştur. 

Link to comment
Share on other sites

Oyun oynamıyacaksan intel serisi Acer fansız modeller var kesinlikle tavsiye ederim.

Alacağın ürün senin kriterlerinde maksimum 1500 geçmez boşa fazla para harcama.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 saat önce, TornadoEffect yazdı:

Evet, ekran Kartının Nvidia (4GB GTX950M) olması ve 6. nesil HQ işlemci olması bakımından ASUS X550VX modeli şu anlık en öne çıkan model olarak benimde gördüğümü söyleyebilirim.

Bir kaç tavsiye olarak ta kesinlikle Toshiba markasından uzak dur. Birde ekran kartı AMD olmasın. Dediğim  ASUS'un X550VX modelinin Youtube'de bir sürü videoları var. Eğer onları izlersen aklındaki çoğu soru işareti kalkacaktır. 

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Yok zaten şu an Asus, MSI, Lenovo bana en çok önerilen markalar. Zaten 10 yıldır da Asus kullanıyorum. Lenovo ile ilgili pek bilgim yok Öveni de fazla. Ama donanımsal olarak fiyatlarına baktığımda Asus daha uyguna çıkıyor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

LENOVO IDEAPAD 700 notebook aldım. Fiyatı 4.000-4.500 bin lira civarında normalde (ikinci elleri dahil) özel bir indirim oldu Teknosa'da %20 civarında ayrıca akrabamın kampanya kartı vardı ona da %15 indirim verdi bende kaçırmadan aldım. 3000 liraya mal oldu.  Üstünde 5600 rpm HDD var (Çok iyi makine ama işte disk hızını kesiyor malesef). Onun yerine SSD sipariş verdim o gelince başka moda girecektir. Donanım vs. çok güzel hele ki ses sistemi (JBL) beğendim. SSD desteği olarak M.2 PCIe desteği var 3.000 Mb okuma yazma hızlarına ulaşan SSD'ler takılabiliyor. Yalnız çok pahalılar, bende normal m.2 Sata3 desteğe sahip SSD (550/540) sipariş verdim. Teknolojik malzeme biraz şans işidir; şu anlık bir sıkıntılı durumda görmedim, Allah da göstermez inşallah.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Please register to see this content.

Kardeş sana bu reklamını attığım laptoptan mesaj yazıyorum. 5 yıldan fazla oldu alalı. bu güne kadar tık demedi. bi 5 yıl daha götürür beni.

Bulabilirsen muhteşem bir bilgisayar. Zaten yok satıyor. Bundan belli. iyi geceler...

  • En Ucuz Fiyatı1,090.00 USD
  • En Yüksek Fiyatı1,762.09 TL
  • Ortalama Fiyatı1,585.88 TL

 

 

İşlemci Tipi              Intel Core i7

 
Ekran Boyutu 17.3
Ekran Kartı Nvidia
Ekran Kartı Belleği 2 GB
Grafik İşlemcisi Nvidia GeForce GT 630M
Sistem Belleği 8GB
HDD Kapasitesi 750 GB
Disk Hızı 7200 RPM
Optik Sürücü DVD±RW DL
Usb Portu 2 USB 2.0 + 2 USB 3.0
Klavye Numerik Q TR
İşletim Sistemi (Yazılım) Windows 7 Home Premium

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...