Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Uydu Alıcı Aramada Belli Frekanslarda Takılıyor.


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

bir kaç gün önce bir uydu alıcı hakkında soru sormuştum. o smart tv için onu hallettik. şimdi de tüplü tv de kullanacağım epey eski yumatu bir uydu alıcım var. 

türksatın sitesinden güncel listeyi indiriyorum manuel,  otomatik arama yapıyorum manuelde hiç işe yaramayacak kanalları buluyor ancak. otomatikte hiç bulmuyor. komple transponder listesini silip türksatın güncel transponder listesini giriyorum, otomatik manuel, güncelleme tip arama yapıyorum sadece güncelleme de çok kanal bulacak ama transponder sayısı 200 lere çıkıyor taranan tranponder sayısı 50 iken. o zamanda sanırım makinanın hafızası şişiyor ve belli frekanslarda özellikle takıldığını gözlemledim. onları siliyorum bu seferde başka frekanslarda takılıyor yada bana öyle geliyor transponder sayısı birden yükseldiğinden nerde olursa orda takılıyor ama yinede belli frekanslar var dolunay tv falan var oralarda.

reset attım fabrika ayarlarına döndüm. her ayarı denedim. bir çıkar yol güncelleme tip tarama gibi görünüyor ama o da dediğim gibi oluyor.  yani transponder birden yükselince tarama takılıyor ve orda takılıp kalıyor.

ilk aldığım zamanlarda aynı takılma sorunu olmuştu makinayı aldığım yere sormuştum. dediki arama yapacağın zaman transponderlara karşı yer açılması lazım. bunun içinde aramayı başlat lnb kablosunu çıkart 100 120 arası saysın sonra yeniden kabloyu tak kanalların hepsi gelecek takılma olmayacak göreceksin dedi. o zaman oluyordu. işe yarıyordu yani. ama şimdi transponderlar 30. da da 52 de de 65 dede taranacak 200 transponder ekleniyor dolup takılıyor.

söyleyebileceğiniz bir çözüm yolu varmı? teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

24 dakika önce, ratapan yazdı:

Tv de en çok izlenen belki 25 30 kanal vardır.Sizde sadece o kanalların tp lerini ekleyip aratmayı deneyin.Takılmaması lazım.Eğer rs232 kablonuz varsa onunlada kanal listesi yükleyebilirsiniz.

o zamanda transponder ın içerdiği kanllar çıkmıyor işte. çıksa gerisi hiç önemli değil. türksattan güncel listeyi indirdim giriyorum frekansları atv gibi genel izlenen kanallar çıkmıyor.

bakın şu anda yine aynen 54 de takıldı güncelleme aramada ama frekans aynı değil ama takıldığı yer aynı kanallar yani dolunay yeni kocaeli tv v.s. ve transponderların ne zaman pat diye yoğun olarak geleceği yerde belli değil. takılmasını önlemek iş ama o da olmuyor. kanalların frekanslarını girme ile gelse kanallar o da olmuyor nedense. rs232 kablosu varda rizıvırdaki erkek bendeki kablo ise her ikisi dişip c de de erkek yok uygun eşleşme olmuyor yani :) 

Link to comment
Share on other sites

39 dakika önce, ratapan yazdı:

Yardımcı olabilir :

Please register to see this content.

Evet aynı konu. Teşekkür ederim.  Yalnız şöyle birşey var,  bu takılma aynı frekansta olmuyor. farklı frekanslarda ama aynı kanalları içeren frekanslarda da oluyor. Ama işte aynı kanallar geldimi oluyor.  Yani bu durumda o frekansları belirlemek mümkün değil pek. Çünkü birden 200 transponder yükleniyor. Onların içinde aynı kanalları içeren transponderları nerden bilicez. Bu arada transponder ile frekans aynı şeymi? Değilse farkı nedir? Verdiğiniz linkte işe yarar şeyler var gibi bir deneyeyim. Yalnız benim cihazda şebeke falan yok. Sade bir yazılımı var.

Link to comment
Share on other sites

tp(Transponder) paket gibi bir şey.İçine 50 kanalda ekleyebilirsiniz 1 kanalda.Linkini verdiğim konudaki önerileri deneyin.Olmazsa başka çözüm yolları denenebilir.Cihaz zaten eski yazılımın sade olması bi şey değiştirmez.

Link to comment
Share on other sites

19 dakika önce, ratapan yazdı:

tp(Transponder) bir şey.İç 50 kanalda ekleyeyüklenince kbtl yilirsiniz 1 kanalda.Linkini verdiğim daki önerileri deneyin.Olmazsa hit kbaşka çözüm yolları denenebilir.Cihaz zaten eski yazılımın sade olması bi şey değiştirmez.

Hepsini denedim olmadı. O bahsettiğim konuda mantıklı. Yani 200 transp. yüklenince kitlenen birçok frekans oluyor tek değil. Ayrıca linkteki bilgiler 2008 yılına ait. Artık geçerli olmayabilir. Manuel giriyorum hit kanalların hiç biri bulunmuyor. Bu kadar uğraşacağıma 60 tl ye mini cihazmı alsam diyorum.

Link to comment
Share on other sites

Uğraşmak istemiyorum diyorsan bir şey diyemem fakat konu tarihiyle geçerliliğin direkt bağlantısı yok şayet cihaz yazılımı değiştirmediyseniz çözüm yüksek ihtimal o konuda.60 tlye alacağınız cihaz şuanki cihazda daha sağlam olmayacak.Eski cihazlar daha kaliteli malzemeden yapılıyordu şimdikiler çok dandik.Ben de ısınma, yavaş kanal geçişi vs sebeplerden dolayı 3 adet mini cihaz değiştirdikten sonra eski tip kasalı Next cihaz aldım.Şuan sorunsuz çalışıyor.

Link to comment
Share on other sites

Bir saat önce, ratapan yazdı:

Uğraşmak istemiyorum diyorsan bir şey diyemem fakat konu tarihiyle geçerliliğin direkt bağlantısı yok şa cihaz yazılımı değiştirmediystl geniz çözüm yüks:-|ek ihtimal o konuacihaz şuanki cihazdbozulmuştu sa daha sağlam olmayacak.Eski cihazlar daha kaliteli malzemeden yapılıyordu şimdikiler çok dandik.Ben de ısınma, yavaş kanal geçişi vs sebeplerden dolayı 3 adet mini cihaz değiştirdikten sonra eski tip kasalı Next cihaz aldım.Şuan sorunsuz çalışıyor.

Demin Fabrika ayarlarına aldım 50 ye kadar saydı  ne kanal  ne transponder buldu. Yani cihazda bir problem de var gibi. Belli olmuyor kalite durumu köyde 6 senedir kullanılmayan botech rizıvır vardı. Çanak ayarı bozulmuştu sadece. Ayar yapıldı hiç frekans ayarı yapılmadan bütün kanalları cam gibi gösterdi. 3 yıl öncede mini cx galiba marka ondan aldım 75 tl ye. Çok kullanışlı yazılımı var. Ve şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı. Birde babamın aldığı büyük rizıvır var next marka gayet iyi ama ondada fox ve tv8 i göstermeme sorunu var kronik . Çanak değiştiriyorum manuel arıyorum buluyor ama yine göstermiyor. 

Link to comment
Share on other sites

selam şimdi uydu cihazını taratma yerine gelin.12380 v 27500 frekansını network acık veye güncelleme acık olacak şekilde taratın ve birkaç kanal bulunca exit ile çıkın.sonra tekrar tamada otomatik veya uydu tarama yapın bütün kanallar yüklenir. takıldığınız yer olursa sorun yine yardımcı olurum.saygılar

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

kanal bulmama sorunu kablodan kaynaklı değil. cihaz şebeke aramada bir frekansta kilitlenme yapıyor.

tabikide kablo kaliteli olunca daha net yayın alırsınız. hd cihazda kesinlikle hd kablo kullanın televizyonda çok fark ediyor

Edited by bahattin60
ilave yazı ekledim
Link to comment
Share on other sites

15 dakika önce, bahattin60 yazdı:

selam şimdi uydu cihazını taratma yerine gelin.12380 v 27500 frekansını network acık veye güncelleme acık olacak şekilde taratın ve birkaç kanal bulunca exit ile çıkın.sonra tekrar tamada otomatik veya uydu tarama yapın bütün kanallar yüklenir. takıldığınız yer olursa sorun yine yardımcı olurum.saygılar

Bu son türksat frekansı değilmi? Denemiştim  ama dediğiniz gibi yine denerim.

Link to comment
Share on other sites

 batı frekansı diye bir frekans yoktur.kısaca  low H - low V - hing H - hing V olarak vardır . yani 4 bant frekans aralığından hangisidir almadığına bakılması lazım.. bu kablo sorunuda olabilir. cihaz tuner sorunuda olabilir. cihaz lnb ayar sorunuda olabilir. çanak ayarındanda olabilir. lnb sorunuda olabilir...ölçüm yapılmadan net bir şey demek mümkün değildir.saygılarımla

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

mesele bahsettiğim gibi dediğim olaya geliyor. o da şu: mesela transponder listesindeki takılmaya neden olanları komple siliyorum. yeniden @bahattin60 arkadaşın dediği gibi yaptım işe yarıyor.

fakat istediğin kadar takılanları sil taranmamış 200 civarı transponder içinde onlar yeniden ürüyor. benim kafam durdu :)  sonra devam edelim. :) 

Link to comment
Share on other sites

 siz frekansları silseniz bile yeniden gelmesi gayet normal o cihazda. çünkü dijitürk , dsmart ve tivibu frekanslarından  güncelleme alıyor. fazla frekans almasına takılmayın yayınları alıyorsa sorun yok demektir. saygılar

Link to comment
Share on other sites

2 saat önce, bahattin60 yazdı:

 siz frekansla. rı silseniz bile yeniden gelmesi gayet normal o cihazda. çünkü dijitürk , dsmart ve tivibu frekanslarından  güncelleme alıyor. fazla frekaasına takılmayın yayınları alıyKısır aorsa sorun yok demektir. saygılar

Takılıyor abicim takılıyor.dün gece 20  den fazla silmişimdir. O takılanlar yine geliyor birde. Mesela son takılandan sonra ki bütün transponderleri sildim. Sonra yine taratıyorum 200 frekans varsa 83 e kadar geliyor orda bir frekansta yine takılıyor. Eee 200 e kadar silicezmi? Hadi sildik o frekanslar yine gelirse?  Kısır açmaz bir döngü olacak. Otomatik taramada ise İşe yarar ve fazla bir kanal bulmuyor. Manuelde ise bir çok değişik frekans deniyorum. O kanallar çıkmıyor. Pes etmek en iyisi gibi bu durumda.

Link to comment
Share on other sites

bakınız siz zoru başarmaya çalışıyorsunuz.olmaz. 12380 v 27500 ile güncelleme açık taramayı başlatınca kanal bulunca exit ile hemen çıkın veya uydu kablosunu çekin cihazdan tarama bitmesini bekleyin. ya taramayı sonlandırın yada kabloyu çekip taramayı bitirin. bundan sonra uydu tarama yapınca bütün kanallar gelir. güncelleme kapalı olunca kilitlenme yapmaz cihaz. zaten ilk etapta toplamda 69 veya 75 adet  bir frekans alacaktır. buda yeterlidir. eğer siz cihazı kapatıp açılınca eski ayarlar ve kanallar geri geliyorsa bu flash sorunudur.cihazı bilgisayar ile yeniden yazılım atmak yani yeniden programlamak gerekiyor düzelmesi için.şayet düzelmezse de flash değişmesi lazım. eski bir cihaz olduğu içinde masraf etmeye değmez diye düşünüyorum.saygılar ........yu-ma-tu yt 8500 yt 8600 yt 8700 de senin yaşadığın sorunlar var bu cihazlarda.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...