Jump to content

Alibaba'dan Alışveriş Yapan Varmı ?


Anarchosa
 Share

Recommended Posts

Yanlışım olabilir bu konuda; fakat Alibaba, ithalatçı sıfatıyla; toptan ürün alış verişleri için kullanılıyor ve mecburen bir gümrük vergisi ödemek durumunda kalıyorsunuz. Perakende olarak alım yapacaksanız aynı kuruluşun dali olan aliexpress'i kullanabilirsiniz.

AliExpress, bence Amerikalıların şu Amazon'undan falan çok daha güvenilir. Amazon'dan sipariş verdiğim ürün gelmedi ve para iadesi yapmadı namussuzlar; ama AliExpress'te ürün gelmezse, kırılma, bozulma olursa ya da ürün anlatılan kalitede değilse direkt para iadesi yapılıyor.

Cebimdeki cüzdan, kullandığım el çantası, telefon kılıflarım, şarj kablolarım, kulaklıklar; ve hatta takım elbisem, gözümdeki numaralı gözlük dahi AliExpress'ten.

Sadece bilgisayarınızda Keylogger ya da kötü amaçlı yazılım olmadığından emin olmanız lazım tıpkı diğer online alışveriş sitelerindeki gibi; kredi kartı bilgilerinizin yanlış ellere geçmemesi için. Bunun dışında 3-4 senedir en küçük bir problem dahi yaşamadım; şiddetle tavsiye ederim.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

gümrüğe takılır büyük ihtimalle.

fiyatı düşük gösterip hediye paketi şeklinde gönderiyorlar falan ama nasıl olur bilemicem.biraz da sanş işi.

 

ayrıca bilgiğim kadarıyla alibaba toptan yapıyor bu satışı.express tek ürün gönderiyor.

Edited by disc
Link to comment
Share on other sites

Satıcı bana diyorki siparişi gönderecem siz bankaya talimat veriyorsunuz para bana gelmiyor, bankada bekliyorr KOD ile parayı çekiyorum mal elinize ulaştıktan sonra o kodu bana vriyorsunuz mal sizde para bende oluyor.

 

MAL eline ulaşmadan kodu bana vermiyorsunuz dedi.

Link to comment
Share on other sites

Efendim bu seneki gümrü yönetmeligine bakmanızı tavsıye ediyorum. PS4 istemeyiniz çünkü gümrüge takılır. Normalde ürün sipariş limiti 75 EURO dur bu fiyatı geçemez fakat bu sene bakanlar kurulu kararı ile limit 30 euro düşürülmüştür haliyle isteseniz dahi gümrüge takılır bu durumda ÖTV vergisini devlet sizden alır istiyorsanız tabi, aksi durumda ürün geri gönderilir. Veya satıcı ile iletişime geçersenız ürünü hediye veya fiyatını ayarlayıp o şekilde de gönderi yapabilirler. Aldığım ürünler aşağıdadır. Fiyatı yüksek olanları kendime hediye gonderttım. :) Alibaba ile bence riske girmeyiniz bu durumda sorun olması durunda dispute açmalısınız ki paranızı talep edebilmeniz için sıkıntılı iş biraz, size tavsiyem vazgeçin bu işten. :)  Yurtdışı alışveriş için aliexpress gerisini boşverin. Saygılarımla.

 

7q18JL.png

 

P0aEdd.png

 

Liste uzayıp gidiyor.

Edited by Alphonso_Elric
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...