Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Win8.1 Pe 2017 V3 + Office2007


red_d
 Share

Recommended Posts

34 dakika önce, erdal1555 yazdı:

Bu ISO dosyalarını .Wim dosyalarına çevirebilir miyiz çevirirsek nasıl çevirebiliriz.Gimagex ile çevirebilir miyiz. 

Wim dosyası zaten içinde mevcut. İso yu aç sources klasörünün içinden al. Multiboota eklemek için soruyorsan wim e gerek yok kodlarla çalıştırabilirsin. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ben farlı bir multiboot kullanıyorum ama kodlar değişmez sanırım eski kodlar ne ise aynıdır.Böyle olması lazım.

set ISOFILE=/USBMENU/IMAGES/Win8.1SE_x64_Office2007.ISO
if exist %ISOFILE% || find --set-root --ignore-floppies %ISOFILE% || echo -> %ISOFILE% bulunamadi!
# if exist %ISOFILE% && map --mem %ISOFILE% (0xFF)
if exist %ISOFILE% && map %ISOFILE% (0xFF)
if exist %ISOFILE% && map --hook && root (0xFF) && chainloader (0xFF) || chainloader () && boot
boot || echo -> Onyukleme basarisiz! && echo && pause --wait=5 <<< Klasik Menuye Don ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Arkadaşım öncelikle ellerine sağlık. Güzel ve sağlam bir çalışma olmuş.

Kısa bir süre denedim ve çok beğendim.

Lazım olabilecek programların neredeyse hemen hepsi mevcut.

Kullanıcılara öneriler;

USB nin Programs klasörüne atılacak portable çalışan (sisteminizde çalışan bazı programları klasörleriyle beraber buraya kopyalayarak çalışıp çalışmadıklarını test edebilirsiniz) programlarıda çalıştırabilirsiniz.

Ben bu şekilde (Basit ama hızlı resim izleme kesme-biçme) irfanview 4.40, (Basit ama çok iyi CD-DVD-Bluray yazma-ISO yazma vs) Ashampoo Burning Studio 8, (Radyo dinleme kaydetme-EXA Radyoya iyi bir alternatif) Radyo Dinle Kaydet 5.3, (Çoğu video sitelerinden video indirme) 4K Video Downloader 4.2, ve bazı sözlük programlarını çalıştırdım.

Normal şartlarda sitesine erişime bizim ISS ler müsade etmiyor. Girmek istediğinizde engellendiği belirtiliyor. Ama DNS prograamları ile bu aşılıyor ve engelli sitelere girilebiliyor. Bende bu WinPE de DNS Jumper kullanarak bu siteye girebildim.

Kısaca çok işlevli, kullanışlı bir WinPE 8.1 olmuş.

 

Masaüstü ve TNCTR

Portable Çalışan BAZI PROGRAMLAR

Win PE Sistemin BAZI PROGRAMLARI

DNS KAPALI

DNS AÇIK

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

4 saat önce, NAMIKABI yazdı:

Bende bu WinPE de DNS Jumper kullanarak bu siteye girebildim.

Abi DNS jumper in lazım olacağını bilseydim direk wim in içine gömerdim,söyleseydin keşke,aklıma gelmedi.

Bu kadar ayrıntılı inceleme yaptığın için çok saol abi, ben o kadar incelemedim valla :D 

Programs klasörüyle ilgili bilgi vediğin iyi oldu abi ben onu unutmuşum.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

27 dakika önce, cankusa yazdı:

Herşeyi ile mükemel bir çalışma olmuş elerine saglık

Fifiye baglanmak için sorun yaşamadım.İçerisindeki portable programlara diyecek yok sagolasın var olasın

Güle güle kullanın umarım faydalı olmuştur.

Link to comment
Share on other sites

teşekkürler harika bir çalışma olmuş dism denen dişliden ikonu olan proğram haricinde hepsi mükemmel çalışıyor.internet sorunu filanda yok.sadece masaütü çözünürlüğü 1024-768 den fazla olamıyor oda birazda yükseltebilseymiş iyi olurmuş ama olmasa da olur.yalnız burada iki adet çalışma verilmiş ben ofis2007 li olanı indirip denedim. lakin diğer sürümde konmuş. bu ikisinin arasındaki tek farkları sadece ofismidir yoksa farklı ek özelliklerde varmıdır diye merak etmeden edemiyorum ve herkesde aynı soruyu soracağını düşünerek sorayım dedim onuda indirmeye değermi degmezmi diye  tekrardan böyle bir çalışmayı paylaştığınız için teşekkürler

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

red_d  hazırlamış oldugunuz sistemi bir üst yazımda kullanmakta oldugum hard diske kurup içerisindeki mevcut programları çalıştırdıgımda herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Bu sistemi usb flsh bellege  kurabilirmiyiz cevabınız evet ise nasıl bir yol izlemeliyim

Link to comment
Share on other sites

5 saat önce, tahsin4345 yazdı:

dism denen dişliden ikonu olan proğram

Program çalışıyor ama başta çince bir yazı çıkıyor. işlemler için 5 gb temp alan istiyor sanırım, temp alanını başka bir disk olarak ayarlarsak sorun olmaz.

5 saat önce, tahsin4345 yazdı:

çözünürlüğü 1024-768 den fazla olamıyor

sağ altta çalışan multires programına sağ tık yapıp oradan ekran kartının desteklediği ekran çözünürlüğünü ayarlayabilirsin.yükseltilebiliyor.

5 saat önce, tahsin4345 yazdı:

sinin arasındaki tek farkları sadece ofismidir

aradaki tek fark officedir, ben okulda lazım olduğu için ekledim onu da paylaşayım dedim. Lazım değilse officesiz olanı indirin, boyuttan tasarruf edersiniz.

2 saat önce, cankusa yazdı:

red_d  hazırlamış oldugunuz sistemi bir üst yazımda kullanmakta oldugum hard diske kurup içerisindeki mevcut programları çalıştırdıgımda herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Bu sistemi usb flsh bellege  kurabilirmiyiz cevabınız evet ise nasıl bir yol izlemeliyim

Hdd veya usb farketmez,hepsinden boot olur. Yalnız bu sistemler için "kurmak" kelimesi yanlış olur,bu sistemler kurulmaz portabledir . Sistemdeki wim klasörü geçici olarak bilgisayarım ram ına açılır, bilgisayarın hdd sine kopyalanmaz.bilgisayarı yeniden başlattığınızda ram boşaltılır-silinir ve hdd nize kurulu olan kendi işletim sisteminizden devam edersiniz.

usb den ya da hdd den boot etmek için herkesin bildiği araçları kullanabilirsin. rufus, winsetupfromusb, multiboot usb. çok seçenek var.multiboota ekleyeceksen yukarıdaki yorumlarda gerekli kodları vermiştim. menü.lst ye eklersiniz.

Link to comment
Share on other sites

red_d

USB de kullanmakta oldugum aşadaki sistem bende var,bir üst yazıda  sizin hazırlamış oldugunuz sistem içerisindeki kullandıgınız birçok altarnatif programlar var bu programları kullanmakta oldugum  Windows xp Live USB içerisine monte etmek istersem yardım edermisiniz.

Windows xp Live USB Kurulum gerektirmeyen, usb bellekten çalışabilen xp işletim sistemidir. Dosya içerisinde 1 adet iso dosyası ve 1 adet usb belleğe yazmak için program vardır.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 saat önce, red_d yazdı:

Sonradan monte etmek konusunda çok bilgili değilim ama Live XP yeni makinelerde pek stabil çalışmıyor, zaten o nedenle 8.1 ve 10 a yönelim var.

Kulanmış oldugum Laptop HP Win7 x64 ultımate kullanıyorum, ayrıca bu cihaza tnctr satesinde yayınlanmış tüm işletim sistemlerini kurup çalıştırabiliyorum hiçde bir sorunla karşılaşmadım.USB de kullandıgım Live XP benim bir numaralı kurtarıcım senelerdir kullanırım hiç sorun çıkartmamıştır.

Sizin kendi hazırlamış oldugunuz aşadaki işletim sistemine içerisinde kullanmış oldugunuz portable programları nasıl monte ettiginiz konusunda yardım talep etmiştim.

Win8.1 Pe 2017 V3 x64

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Demek istediğinizi anladım. Live xp yine winbuilder ile yapılıyor ve ben hiç yapmadım. Güncel ve küçük boyutlu bir  live xp ye ihtiyaç var haklısınız ama şu an inanın vakit ayıramıyorum. Köylü usta KXPE yi programlar wime gömülü olacak şekilde güncellerse çok güzel olur. Olmazsa vakit bulduğumda anladığım kadarıyla yapmaya çalışırım.

Link to comment
Share on other sites

Winsetupfromusb kullanıyorum. Kodları kendisi hallediyor. Söylediğin programları kullanmıyorum ama menu.lst kodları değişmez, daha önce hbcd eklemiştim ama şuan kaynağım yok teldeyim. Kodları hatırlamıyorum. Tek hatırladığım bendeki menu.lst den hbcd içindeki menu.lst ye yönlendirme yapmıştım. 

Link to comment
Share on other sites

2 saat önce, fatalx35 yazdı:

sstr dlc ve hireni

hbcd kolay, isonun içeriğini anadizine çıkart,hbcd içindeki menu.lst yi aç, ordaki kodları kendi menu.lst nin içine koy. sstr dediğin sergei strelec ise o daha kolay. winsetupfromusb nin "linux iso" diye başlayan 4. kısmından usbye yazdır. dlc hakkında bilgim yok ama yapısı hbcd gibi ise onu da hbcd kodlarını düzenleyerek yaparsın, yok normal iso ise yine "linux iso" kısmından yazdırırsın.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

red_d iyi bayramlar sizin hazırlamış oldugunuz sistemi önceden indirip denemiş menmun kalmıştım.

sizin bu sisteme karadurak hocanın win10 86x64 live sisteminde kullanmış oldugu gibi gercek ıso dosyasını ilave ederek  sistem kurulumu yapabilirmiyiz.cevabınız olumlu ise yolu yöntemi hazırlanması  hakkında bilgilendirme yapabilirmisiniz.

Not:Ben bu sizin hazırlamış oldugunuz sisteme windows 7 ıso yu eklemek bundan sonra  multıbot  olarak kullanmak istiyorum.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...