Moderator Popular Post TornadoEffect Posted April 23, 2017 Moderator Popular Post Share Posted April 23, 2017 Bir sitede gördüğüm (alıntı da yaptım) googleyi daha iyi kullanmamızı sağlayan bilgileri size de sunmak istedim. Bazılarını değiştirerek-ekleyerek daha uygun şekilde sizlere vermeye çalıştım. Birçoğunu şahsen biliyordum yalnız bilmediklerim de vardı; zamanla konuyu genişleterek daha iyi hale sokacağım. Şimdilik en çok kullanılanları vermeye çalıştım, yararlanmanız dileğiyle... 1- Bir cümleyi tam olarak aramak istediğinizde tırnak işareti içine alınız. ("") Spoiler 2- Aramanızda görünmesini istemediğiniz sonuç için, kesme işareti (-) ile istemediğiniz sonucu belirtmelisiniz. Spoiler 3- İçinde mutlaka geçsin istediğiniz kelimenin başına artı işareti (+) koymalısınız. Spoiler 4- Bir sitenin içinde arama yapmak için site yazıp iki noktadan sonra sitenin adı, boşluk bırakın ve aramak istediğiniz kelimeyi yazınız "site:tnctr.com windows 7" Spoiler 5- Benzer siteleri aramak için “related: benzerini aradığınız site” olacak şekilde arama yapmalısınız. Spoiler 6- Lokasyon tabanlı arama yapmak için “aramak istediğiniz şey location: aramak istediğiniz yer olacak şekilde arama yapmalısınız. Spoiler 7- Belli bir dosya tipini aramak için “filetype:” filtresini kullanmalısınız. Spoiler 8- İki sayı arasındaki sayıları içeren sonuçları aramak için yanyana iki nokta (..) kullanmalısınız. Spoiler 9- Aradığınız siteye başka sitelerce verilmiş olan bağlantıları bulmanızı sağlayan kelime “link:” Spoiler 10- Google’ı bir sözlük gibi kullanmanızı sağlayan kelime “define:” Spoiler 11- Eşittir(=)’i birim dönüştürmek için kullanabilirsiniz. Spoiler 12- “http://scholar.google.com/” sitesini, yalnızca akademik çalışmalar arasında arama yapmak için kullanabilirsiniz. Spoiler 13-Aradığınız site hakkında size özet bilgi verecek kelime “info:” Spoiler 14- Arama yaparken kullanmanız gereken kelimeyi bilmiyorsanız yıldız işaretini (*) kullanmalısınız. Spoiler 15- Arama kutusuna bir matematik denklemi girin, sonucunu anında hesaplasın. Örnek: “100*3.14-cos(83)=” ifadesini arayın. Spoiler 16- Arama teriminizden hemen önce ~ işaretini koyarak, eşanlamlıları içeren sonuçları alabilirsiniz. Örnek: Yılbaşı ~tatlı tarifleri Spoiler 36 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Popular Post TornadoEffect Posted April 24, 2017 Author Moderator Popular Post Share Posted April 24, 2017 Bazı güncellemeler yapılmıştır. 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts