ajdarbaba Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 arkadaşlar bugun ssd aldım bilgisayarıma ve montajını yaptım açtım bilgisayarı windows görmedi ssdyi ama bios görüyordu format atmaya kalktım format menüsünde göüzküyordu ssd benim windows yerel disk cde kurulu birde yerel disk d var bunda yedeklerim var hardiskim toplamda 1tb bu iki bölüm 500 gb 500 gb diye ayrılmış windows yerel disk cde dedim biçimlendireyim bunu ve windowsu ssdye kurayım biçimlendiremedim hata verdi bende sildim ve windowsu kurdum ssdye neyse bilgisayar açıldı girdim bilgisayarıma birde baktım yerel disk c yok onun yerine ssd yerel disk c olmuş birde yedeklerim oldugum yerel disk d vardı anlayacagınız yerel disk c silinmişti sistemde sadece hardiskin 500gb kullanabiliyordum şimdi sildigim yerel diski nasıl geri getirecem yardımlarınızı bekliyorum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MehmetYildiz Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 Birimi sildikten sonra yeni bir birim oluşturmanız gerekiyordu. Bilgisayarıma sağ tık yapıp Yönet diyin ardından Disk yöneticisini açın. Siyah renkte bir bölüm olacak ona sağ tıklayıp yeni basit birim diyip yeni bölüm oluşturabilirsiniz veya Yerel Disk D'yi Genişlet diyip oluşturulmamış alanı D bölümüne ekleyip 1 TB yapabilirsiniz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
celal sezer Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 Eğer ham alan olarak görünüyorsa Acronis Recovery Expert ile silmeden önceki haline getirebilirsiniz. Bootable Acronis Disk Director ile... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rathana Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 (edited) Silmiş olduğunuz disk c ya da d veya hiçbir bölüm göremiyorsanız EaseUS Partition Master 9.2.1 Professional Edition programi ile hard diskinizi tekrar görebilir ve yeniden formatlaya bilirsiniz bu program soruna çözüm olacaktır kolay gelsin. Please register to see this content. Edited May 27, 2017 by rathana konu ile ilgili dosya Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAMIKABI Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 Bir disk (HDD, SSD, USB Flash Disk vs.) eğer yanlışlıkla formatlandıysa veya herhangi bir nedenle bir şekilde silindiyse, Kesinlikle o diskin üzerinde işlem yapılmamalı. Yani o diske hiçbir şekilde program yüklenmemeli üzerine veri yazılmamalı.O diski kurtarma işlemi USB veya DVD gibi harici medyalarla yapılmalı. Uzun lafın kısası başka bir bilgisayarda bir kurtarma USB belleği (WinPE) hazırlamalısın. Bence şu an için en iyi kurtarma diski kesinlikle "Winpe 10-8 Sergei Strelec" Bu Live Sistemin (WinPE) içerisinde günümüzde her işte lazım olabilecek tüm programlar var. Winpe 10-8 Sergei Strelec (x86/x64/native X86) 2017.05.04 Buradan indirip enaz 4 GB USB belleğe kurmalı ve bu sistem ile kurtaracağın HDD nin bağlı olduğu bilgisayarı açmalısın. İçerisindeki Disk Programları senin isteğini mutlaka yerine getirecektir. Ve unutmamalı kimse mükemmel değildir ve herkes mutlaka bir gün bir yerde senin yaptığın hatayı yapar. Onun için "Winpe 10-8 Sergei Strelec (x86/x64/native X86) 2017.05.04" gibi bir USB Bellek herzaman mutlaka el altında bulundurulmalı. Sitemizde onlarca WinPE (Live System) varken Winpe 10-8 Sergei Strelec (x86/x64/native X86) 2017.05.04 önerdiğim için kızacak ustalarımız olabilir. Ama bence bu bu WinPE (Live kurtarma sistemi) sitemizde gerekli itibarı görmemiş olmakla birlikte ender mükemmellikte bir Live sistem. Bu WinPE (Live sistemle) ile DriverPack, win 7, win 8.1 ve win 10 bile yükleyebilirsin. (Tabi USB ye kendin eklemek şartı ile) Kolay gelsin. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EpicFail Posted May 30, 2017 Share Posted May 30, 2017 Umarım geri getirebilirsin dalgınlıkla buna benzer bir şey yaşamıştım. Kötü oluyor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wmaster Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 boş partition olarak gelsin kullanayım yeter diyorsanız, disk yönetiminden ( Başlat - Çalıştır açıp diskmgmt.msc yazıp enter yapın.) silinmiş olan diske sağ tıklayıp yeni birim oluştur diyerek aktif edebilirsiniz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts