Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Kablosuz Ağ Adaptörü Tavsiyesi


Recommended Posts

  • Moderator

Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşımdan internet kullanmaktayım arada 1-2 apartman (100 Metre içinde bir alan diyelim) var. Neti diz üstü bilgisayarımla kullanıyorum yalnız kopmalar oluyor. Yani sağlıksız bir bağlantı var. Biraz araştırma yaptım kablosuz ağ adaptörleri konusunda yalnız kafa karışıklığı da yaşadım. Birisinin iyi dediğine başkası kötü diyor hesabı. Özellikle Alfa Network'un ağ adaptörleri uzun mesafe ve çekim konusunda öneriliyor ama bunların da watt çıkışından kaynaklı olarak sağlıksız olduğu birçok kişi tarafından ifade edilmiş Türkiye'de bulmak da zor zaten. (Sahtesi çok.) TP-LINK TL-WN822N, TP-LINK TL-WN8200ND, Dark RangeMax gibi bazı adaptörler piyasada en çok konuşulanlar arasında. Bu işte donanımın kullandığı chip setin önemli olduğu söylenenler arasında. Bir diğer unsurda sürücülerinin işletim sistemine uygunluğu (bu arada Windows 10 kullanmaktayım) Bu konuda tecrübesi olan bu tür cihazları kullanan arkadaşların yorumları ve tavsiyelerini istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. (200 metre gibi mesafede dizüstü bilgisayarımdan daha iyi performansı sağlayacak bir ağ adaptörü tavsiyesi)

Link to comment
Share on other sites

Spoiler

873d08b8e4994cb3b4450f82fee208b6.png

62dc9b1e751e4073b9ecddac845046cf.png

 

Önerdiğim cihaz yukarıdaki Compaxe ın modeli

Hocam ben şimdi o kadar mesafe arasından kaç duvar ve kaç farklı cihaz sinyali geçiyor kestiremiyorum ama çok cihaz denedim uzun dpi antenli felan hepsi boş çeviriyorsun bunun yönünü modeme 3 kat mesafeden full çekiyor laptopun bir diş gördüğünü. 3 4 senedir bende pek ünlü bir marka da değil galiba bir abim toplu almıştı hala işyerinde bulunuyor ben aldıgımda 80₺ civarıydı ben bu kadar iyi fiyata bu kaliteyi vereni görmedim.

Ayrıca sizin gibi bir hocanın ne işi var komşu netiyle sizin dama santral kurmak hakkınız :D 

Edited by ugur4721
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

İşten dolayı akşama kadar netle münakaşamız ister istemez oluyor evde de 1-2 saat sadece yazı işleri vs. ile uğraşıyorum. Bunun için kalkıp sadece internet almam mantıklı değildi. O yüzden ortak kullanım daha mantıklısı. Bu arada dediğin adaptörü piyasada bulmak zor gibi :) Polygold PG-742'ye çok benziyor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uzun yıllardır kullanıyorum şu ana dek herhangi bir sorun ile karşılaşmadım hız,kopma,sistem uyumsuzlukları vs.Windows ve Linux üzerinden rahat kullanıyorum saygılarımla.

Everest EWN-686N 300 Mbps Usb Kablosuz Adaptörü /

Please register to see this content.

Ekran Resmi

Spoiler

everest wifi adapter 300mpps ile ilgili görsel sonucu

 

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

@forjest cihaz hakkında yorumlara biraz baktım da özellikle yazılımı ve internetin kopması konusunda sorunlarının olduğu genel olarak paylaşılmış(windows 10'da sorun olur mu). Çekim uzaklığını ve engelleri aşma konusunda deneyimlerin oldu mu acaba. Ne kadar mesafeden verim alabiliyorsun. Bir de panel şeklinde olan Everest Ewn-720 modeli var onu da öven var, panel şeklinde olanların daha iyi çekim sağladığı söylenenler arasında.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Piyasada çok iyi cihazlar var aslında. Yalnız Mw çıkışları fazla olan cihazlar ülkede satışı yasak diye biliyorum, sağlığa da yakın mesafedeyse zararlı. AliExpress gibi sitelerden bazılarına baktım yalnız teori ile uygulama farklı oluyor. Kağıt üstünde cihaz güzel görünüyor performansta sıkıntı. 100-200 metre gibi bir mesafede etkili olabilecek bir cihazlar var yorumlara bakıyorum çok iyi diyen var, bakıyorsun 2-3 kişi laptobunkinden daha da kötü diyor kalıyorsun muallakta.Everest EWN-689N, Inca IUWA-300N şu an için gözümün üzerinde olduğu modeller.

Link to comment
Share on other sites

Spoiler

TP-LINK TL-WN822N, TP-LINK TL-WN8200ND şuan aktif olarak bu ikisini kullanmaktayım. 

bir ara ASUS USB-N14 300MBPS bunuda kullandım.

asus olanı aldım ve 3 gün içinde iade ettim. hem çekim gücü tplink daha iyi geldi. hemde yazılımı.

 

tplinktede kağıt üstünde wn822n daha eski ve güçsüz gibi görülebilir ama wn822n olan wn8200nd den kat kat daha iyi çekiyor. ve daha stabil. 8200nd de arada kopma oluyor. 

wn822n de sadece driver yüklerken orjinal driverları win7 üzeri olmadığından sağ tıklayıp uyumlu modda yüklemek gerekiyor. yada sitesinde bir ara win8-10 için falan dll dosyaları paylaşılmıştı onlarıda yükleyebilirsin.(bu arada tplink wn822n olanı 5-6 senedir aktif kullanıyorum, wn8200nd olanıda 2 yıldır felan)

tavsiyem kesinlikle tplink wn822n.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

@hasandgn34 TP-LINK TL-WN822N şu 2x3dBi Antenli modeli kastediyorsun galiba. Anten dBi değerleri düşük görünüyor uzak mesafede iyi bir performans vermesi biraz zor değil mi? Bağlantı mesafesi olarak ne kadar bir alanı kapsadığını gördünüz acaba ve arada engeller var mı? Bu konuda da bilgiler verebilir misin?

Link to comment
Share on other sites

açıkalanda yaklaşık 150m gibi bir mesafe tahmini. arada bir kaç ağaç vardı ve 3diş çekiyordu. bazen özellikle geceleri 4ü çekiyordu. ama şuan evimdeki wifi modem ile bağlıyım. 8200nd den daha fazla diş gösteriyor. tplink wn822n nin wn8200 ve asus usb n-14 den daha iyi çektiğini gördüğüm. bir tek  ZyXEL NWD6605 wn822n den iyi çekti. oda stabil değil sürekli düşüyordu aynı mesafe için bahsediyorum . belki tplink wn822n den daha iyi çeken çok fazla wifi vardır ama stabil değiller, en azından benim için öyle oldu. hatta dahada öncesinde 2011 olması lazım airties air 2310 olması lazım o da benim için tam hüsrandı. Bence bu çekim gücü tamamıyla antenle alakalı değil. çünkü tplinkin wn822n yi usb çoklayıcı ile bağladığımda genelde pc izin vermiyordu ya reset atıyordu yada wifi yi görmüyordu, ancak diğier adaptörleri usb çoklayıcı ile bağlasam çalıştırıyordu. yani wn822n in chipseti diğerlerine göre daha fazla güç tüketiyor(usb çoklayıcıların çıkış amper değeri normal usb çıkışlardan daha küçüktür) ve bunun için daha stabil ve uzun mesafe kapsıyor bence.

İş eğer sadece antenle alakalı olsa tplinkin wn8200nd ve asus usb n-14 ünde antenleri 2x5dbi dı ama ikiside bir tplink wn822n(3x2dbi) etmedi benim için vAllaha. Hayırlısı kolay gelsin kardeşim. inşAllah işine en çeok uygun olanı bulursun. ama alacağın yerde değişim gibi bir fırsat verirlerse kesinlikle bu wifi yi dene ilk olarak bence :D

Edited by hasandgn34
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Çekim olayında ve stabilitede özellikle Mw çıkış değerinin, chip setin ardından da antenlerin önemli olduğunu araştırmalar sonucu edindim. En çok önerilen Alfa o konuda. Panel anten tarzı kullananlar var o tarz ürünleri de öneren kişi sayısı fazla. Youtube da inceleme videoları olsun alışveriş sitelerindeki birçok yorumları okudum, gelgör ki muallakta kaldık tam fikir birliği yapılarak bu iyidir diyeceğim bir ürün TR şartlarında göremedim. Youtube'da özellikle bu tanınmış markaların adaptörlerine kat be kat üstün olan cihazların tanıtımları var birçoğu Çin malı gibi ama uzun vadede ne kadar sağlıklıdır orası da ayrı bir muamma. Everest'i baktım sinyali yüksek gösterip bağlanma sıkıntıları ve kopmaları oluyormuş, Inca'nın laptobunkinden farkı yokmuş, Tp-link'in çekim alanı konusunda sıkıntıları var birçoğunun driver konusunda uyumsuzlukları da mevcut vs. :) Bazı siteler var wifi üstüne bu konunun uzmanı arkadaşlar var keşke onların deneyimlerinden yararlanabilsek. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

TP-LINK TL-WN822N 300 Mbps N'i sipariş ettim bakalım nasıl performans alacağız laptobunkinden iki kat iyi olsun başka bir şey istemem :) Aslında Everest EWN-689N ilk sipariş ettim fakat internetin kopması ve sinyali fazla göstermesi gibi birçok yorum görünce iptal ettim. İnşallah pişman olmam :)

Link to comment
Share on other sites

TP-LINK TL-WN822N olan beş para etmez özellikle denedim ben onu arada bir duvar vardı 300 mbps modemi görmedi imkanın varsa iptal et

alfa realtek rtl8187l al sahte olup olmadığı hakkında bilgi almak içinse google : alfa rtl8187l original and fake

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

@Mehmet İyi de onun da sağlığa etkisi var diye biliyorum. Nasıl olacak bu iş :) Dış mekan anten mi alacağız ne yapalım. Kullanıp olumlu görenlerde var. Şüphe soktun aklıma onu da iptal edeyim bakayım. :)  Realtek RTL8187L'in sinyaleri abarttığı söyleniyor. Ralink RT3070 chipini kullanan modelleri de var bunun.

Edit: Hepsini iptal ettim. 

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

EDUP ED-W14 tarzında bir şey girmiş aklıma. Olmadı Alfa alıp uzakta tutacağız kendimizden olabildiğince. Onun da mavi boardlıymış orijinali ama son modellerinde yeşil renkte olduğu söyleniyor. Hiç mi bu işin standartı yok :) Laptobun çekim gücü iyi olmadığından yanımda taşıyacak bir şey istiyorum aslında. IntelDual Band Wireless-AC 3165 donanımı ama önceki laptobumun 4965AGN'den düşük çekimi bunu da anlamış değilim.

Link to comment
Share on other sites

Bütçen ne kadar bilmiyorum ama dış mekan cihazı alıp kullanırsan memnun kalırsın ben mesafe olarak uzak olmama rağmen cihaz kurulumu aşamasında client kurulum sayesinde çok az bir kayıpla sorun yaşamadan kullanıyorum.

Please register to see this content.

Edited by ByChilavert
Link to comment
Share on other sites

On 4/30/2017 at 09:08, TornadoEffect yazdı:

@forjest cihaz hakkında yorumlara biraz baktım da özellikle yazılımı ve internetin kopması konusunda sorunlarının olduğu genel olarak paylaşılmış(windows 10'da sorun olur mu). Çekim uzaklığını ve engelleri aşma konusunda deneyimlerin oldu mu acaba. Ne kadar mesafeden verim alabiliyorsun. Bir de panel şeklinde olan Everest Ewn-720 modeli var onu da öven var, panel şeklinde olanların daha iyi çekim sağladığı söylenenler arasında.

Dış ünite,external antenler hiç şüphesi DPI connectorleri güçlü olduğundan etkileyici çekim gücü ve bağlantı bulma hususunda en iyi modeller mali açıdan sorun yaratmayacaksa ileriye dönük dahi düşünmeden alınabilecek cihazlar.Benim üstte belirtmiş olduğum wifi anteni benzerliği nedeni ile temsili nitelikte eklemiştim ancak,

Please register to see this content.
,kendi kullandığım model Uptech marka ürün.uzun zaman önce çıkmış bir model Windows10/8.1-8/7 ve Linux sistemlerde hepsinde kullandım tak çalıştır özelliği var sürücü yüklemeden dahi çalışıyordu hiç sorun yaşamadım sürücü bağlantı vb.Genel olarak durum bu.daha üst seviyelerde olan dış ünite antenler daha mantıklıda görünmüyor değil.:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...