Jump to content

Frisby Harici Disk Kutusu Sorunu


canavar123
 Share

Recommended Posts

Benim eski bir dizüstü bilgisayarım vardı. Bilgisayar tamir edilemeyecek düzeyde hasar görmüş. Görüntü alamadık. Ben de harddiski alıp bir harici disk kutusuna(Frisby FHC-2535) taktım. Kutuyu bugün aldım. Eve getirdim. Hız testi yaptım. C diski 96 okuma değeri verdi. D diski 75 okuma değeri verdi. Saçma geldi bana HD Tune Pro indirdim test yaptım. 160.gb da hata verdi. Tekrar yapmak istediğimde ise başta hata verdi. Şu an harddiski bilgisayara takınca turuncu-kırmızı ışık birlikte yanıyor ve diske erişemiyorum. Bu konuda yardım bekliyorum.

 

İlginç birşey daha söyleyeyim. Disk laptop üzerinde kapanırken. Fan aniden durur gibi "Fiyvvv" cinsinden bir ses çıkarıyordu. Ve hala çıkarıyor.

 

Sent from my 8063 using Tapatalk

 

 

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle usb aparattan diskini kurtarıp direk sata kablosuyla pc ye bağla. Usb aparatında kırmızı ve turuncu ışığın sürekli yanmasına sürekli işlem yaptığını gösteriyor Fiyvvv tarzında bir ses çıkardığını söylediğine göre DİSK'in kafa atıyor gibi ya da belirli bir sectörü okumaya çalışıyor taktığın pc de kitleme yapıyormu? 

Edited by erisen35
Link to comment
Share on other sites

Diskte kafa atma vb. sorun yok. Ses disk kapandıktan sonra geliyordu, ve laptopda da böyleydi. Diski usb üzerinden başladığımda tepki alamıyorum. Söküp bilgisayarda denemeyi düşündüm. Ama ilginçtir aparatı takan adam sıkıştırmış. Diski zorlayıp çıkaramadım.

Laptopda kilitlenme yapmıyordu. Sonra bir gün laptopun ekran kartı yanana dek. Bu arada harddisk çok kaliteliymiş. Laptop 3 kez 1 metreden fazla yükseklikten düştü.

Bana saçma gelen kısım şu ben error scan yaparken durduğu yerde bozuldu mu?

Sent from my 8063 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Benim yaşadıgım bir sorundan size kısaca bahsedeyim:

-Hepsiburda.com sitesinden SSD 480 GB   2.5 inç disk aldım bu diski usb kablosu ile laptop bilgisayara bagladıgım zaman diski görmüyor.

-Laptop bilgisayarın  sabit diskini söküp onun yerine SSD kartı sabit disk olarak taktıgım zaman sorun yok herşey yolunda şuan bahsetmiş oldugum ssd kart cihazda takılı ve üzerinde sistem kurulu.

-Laptop bilgisayarın kendi orjinal sabit diskini harici disk kutusuna koyup usb kablosu ile bilgisayara baglayıp harici kullanabiliyorum.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Bayağı geç oldu ama arkadaşlar sorun laptop kullanmaktan kaynaklı galiba gereken enerji USB girişinden sağlanamıyor. Diski yeni bilgisayara taktım sorun yaşamadım. Error Scan yaptım tamamen yeşil. SeaTools ile Long Genetic test yaptım. Health durumları sıkıntısız. Kapanışta motordan gelen ses devam ediyor. Bunun haricinde disk sorunsuz. Tek korkum disk yük altında 55 dereceye yakın sıcaklıkta çalışıyor. Galiba artan sıcaklıklardan kaynaklı.

8063 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...