kacaksevgilim Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 Arkadaşlar elimde çok severek kullandıgım Windows 7 shappire X64 modifiyeli sistem var. Sistemin uefi desteği yok.Bu işlerden pek anlamadıgımdan google'da araştırma yaptım buldugum çözümler işe yaramadı. Windows10'un yanına bu sistemi kurmak amacındayım Diskim ssd ve Gpt biçiminde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 (edited) Mesela bu yolu denedin mi? Ya da en basiti, elinde bir UEFI destekli Windows 7 iso dosyası varsa iso dosyasını aç ve efi klasörünü masaüstüne kopyala. Modifiyeli UEFI olmayan iso dosyasını aç ve efi klasörünü sil, yerine masaüstüne kopyaladığın efi klasörünü ekle. İso dosyasını kaydet. Bu işlemler için Powerıso veya Ultraıso kullanabilirsin. Ha elinde UEFI destekli başka iso yok, o zaman bu verdiğim efi klasörünü yükarıdaki anlatıma göre kullanabilirsin. efi klasörü Please register to see this content. Edited May 8, 2017 by DJ_Rush Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacaksevgilim Posted May 8, 2017 Author Share Posted May 8, 2017 Evet yukarıdaki verdiğiniz linkteki olayı denedim disk uefi moduna dönüyor ama klasik"seçili disk gpt bölüm sitilinde "uyarısı alıyorum. Teşekkürler deneyip sonucu yazarım Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 Sistemi kurduğun disk tek partitiondan oluşuyorsa bu yolu dene: Please register to see this content. Sistemi kurduğun disk iki bölümden oluşuyorsa verilerini başka diske yedekle ve linkteki anlatımı uygula. Daha sonra kurulumda diski tekrar ikiye bölebilirsin ve verilerini ekleyebilirsin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacaksevgilim Posted May 8, 2017 Author Share Posted May 8, 2017 (edited) Tekrar merhaba.Hali hazırda sistemimde Windows 10 var.Ssd bir bölüm daha oluşturdum ve oradaya Severek kullandıgım modifiyeli 7 sistemi kurmak istiyorum.Yöenergeleri takip ettim rufus ile usb yazdırdım ama kurulum aşamasına gelmeden (boot'dan sonraki ilk yükleme ekranının hemen sonrasında) bu hatayı alıyorum 0xc000000f Please register to see this content. Edited May 8, 2017 by kacaksevgilim ekleme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
casper0007 Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 Büyük olasılıkla sistem dosyalarından zarar oldugu ıcın o hatayı aldınız severek kullandıgınız sistemın ınstal.wim alıp uefı ıcerıkllı ıso kalıbı ıle degıştırın ve kurmadan once sanalda test edin sistem esd li ise sıkıntı yaşamayın 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacaksevgilim Posted May 8, 2017 Author Share Posted May 8, 2017 Tamamdır hocam esd ve uefi bir windows 7 indiriyorum deneyip sonucu yazarım Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacaksevgilim Posted May 9, 2017 Author Share Posted May 9, 2017 17 saat önce, casper0007 yazdı: Büyük olasılıkla sistem dosyalarından zarar oldugu ıcın o hatayı aldınız severek kullandıgınız sistemın ınstal.wim alıp uefı ıcerıkllı ıso kalıbı ıle degıştırın ve kurmadan once sanalda test edin sistem esd li ise sıkıntı yaşamayın İki gündür forumlarda havanda su dövüyormuşum sağol hocam bu yönetem işe yaradı.Bilmemek kötü tabi dos'ta diskpart komutlarıyla cebelleşiyordum 2 gündür.Halbuki bir dosya kopyala/yapıştırla iş çözülüyormuş. Bilmek ne güzel şey.Teşekkürler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts