Editor Popular Post köylü Posted May 31, 2017 Editor Popular Post Share Posted May 31, 2017 (edited) Windows Live Cd Usb Xp (KXPE2) Multibootta kullanmak için hazırladığım cd den çalışan xp nin 2 versiyonudur daha evvel açıktan vermedim Multiboot konusu içerisinde vermiştim orada programlar vmdk dosyası içerisinde external çalışıyordu vmdk içerisindeki programları direk wim içerisine alıp o şekilde hazırladım düzenleyerek isoyu oluşturdum meraklıları için güzel hoş ve kaliteli bir çalışmadır tavsiye edilir uzun lafa gerek yok cd ve usb den kullanılır ram den çalışır kurulum cd si değildir iso boyutu:331mb iso md5: 33A781AC4C0AE32E99973A044E7380F0 link: Uptobox http://uptobox.com/uvt67ozxvkwf Edited June 1, 2017 by köylü 25 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
red_d Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 (edited) İlk gözağrım Edit: Mustafa abi sistemi denedim, eskisi benim sata sürücüleri görmemişti, bunda sorun yok hdd leri komple gördü,çok güzel olmuş. Programların hepsi stabil çalışıyor. Wifi görmedi ram kullanımı boyuttan dolayı ilk sürüme göre biraz artmış ama eski makinelerde sorun teşkil etmez.Kısacası uzun zaman kullanabileceğimiz bir sistem olmuş eline sağlık abi. Edited May 31, 2017 by red_d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hulasa Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Hemen alalım hemen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halilkan Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 hocam elinize saglık elimde eski pc kasam var...usb den yüklesem olurmu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atabey.06 Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 cd ve usb den kullanılır ram den çalışır kurulum cd si değildir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeritEtemSinBin Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Ellerine Sağlık Hocam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
firtina_limani Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 md5 alabilirmiyim ? bende sanal da hata verdi onun icin soruyorum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeki ural Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 arıyordum ,sata drıverlardan dolayı kasıyordu eskiler...beğen,beğen,beğen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sefas Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 red alert 2 oynamak için indiriyorum sanalda xp kurup oynayacağım Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
red_d Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 On 31.05.2017 at 19:59, atabey.06 yazdı: cd ve usb den kullanılır ram den çalışır kurulum cd si değildir 16 dakika önce, sefas yazdı: red alert 2 oynamak için indiriyorum sanalda xp kurup oynayacağım Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sefas Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 farkettim tak çalıştır olduğunu anladım Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tahsin4345 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 bu çalışma bende sanal sürücüde sorunsuz bir şekilde çalıştı işte gördüğünüz resimdeki gibi çalıştı acer laptopta Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted June 13, 2017 Author Editor Share Posted June 13, 2017 2 saat önce, tahsin4345 yazdı: bu çalışma bende sanal sürücüde sorunsuz bir şekilde çalıştı işte gördüğünüz resimdeki gibi çalıştı acer laptopta Please register to see this content. hocam capste sorun gözüküyor bazı kısayollar eklenmemiş birde gena warning dosyası var masaüstünde kullandığın kodlarda hata var sanırım iso içerisindeki media.drive dosyasını görmemiş o dosyayı ana dizine çıkartırsan sorun kalmaz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tahsin4345 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 (edited) Bir saat önce, köylü yazdı: hocam capste sorun gözüküyor bazı kısayollar eklenmemiş birde gena warning dosyası var masaüstünde kullandığın kodlarda hata var sanırım iso içerisindeki media.drive dosyasını görmemiş o dosyayı ana dizine çıkartırsan sorun kalmaz burada bu şekilde yayınlamamın tek sebebi bir arkadaş sanal makinede çalışmadı md5 degerrini alabilirmiyim deyince bende özellikle sanal makinede deneyip resmini paylaştım.normalde bu çalışmayı sanal makinede kullanmam onun için üzerine pek düşmedim o çalışmayan kısayollar için.yalnız gördüğüm kadarıyla biraz masaüstü proğram fakiri olarak kalmış biraz daha proğram eklenebilirdi örneğin bir resim çekme proğramı bile yok bu çektiğim resmide paintle cektim.200 mb lık olan eski çalışmanda daha fazla masaüstü proğramı vardı ve ben çoğunluklada onu kullanıyordumhatta şu yeni sisteme ilave etmek istedim lakin olmadı tam yüklüyor winxp acılış ekranı gelenderken hata ekranı geliyor.ahci modundan ide moduna aldım gene aynı sorun oldu ve belki bu son çalışman eklenebilir ve çalışır diye ummuştum lakin buda karadurak hocanın yaptığı sistemde çalışmadı bilgin olsun. evet gördüğünüz gibi 5 tane proğramın kısayolu çalışmıyor . tıklayınca silivereyimmi diyor.yalnız aynı çalışmayı gercek makinede deneyince bu kısayollarda sorunlu olan görünmedi işte resimdeki gördüğün şekilde çalıştı Please register to see this content. Edited June 13, 2017 by tahsin4345 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted June 13, 2017 Author Editor Share Posted June 13, 2017 3 dakika önce, tahsin4345 yazdı: burada bu şekilde yayınlamamın tek sebebi bir arkadaş sanal makinede çalışmadı md5 degerrini alabilirmiyim deyince bende özellikle sanal makinede deneyip resmini paylaştım.normalde bu çalışmayı sanal makinede kullanmam onun için üzerine pek düşmedim o çalışmayan kısayollar için.yalnız gördüğüm kadarıyla biraz masaüstü proğram fakiri olarak kalmış biraz daha proğram eklenebilirdi örneğin bir resim çekme proğramı bile yok bu çektiğim resmide paintle cektim. evet gördüğünüz gibi 5 tane proğramın kısayolu çalışmıyor . tıklayınca silivereyimmi diyor.yalnız aynı çalışmayı gercek makinede deneyince bu kısayollarda sorunlu olan görünmedi işte resimdeki gördüğün şekilde çalıştı Please register to see this content. caps alma programı unutmuşum pek o kadar lazım olan birşey değil aslında ama olsa iyi olurdu bir xp pe sistem için programlar bence yeterli hocam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tahsin4345 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 (edited) 4 dakika önce, köylü yazdı: caps alma programı unutmuşum pek o kadar lazım olan birşey değil aslında ama olsa iyi olurdu bir xp pe sistem için programlar bence yeterli hocam 200 mb lık olan eski çalışmanda daha fazla masaüstü proğramı vardı ve ben çoğunluklada onu kullanıyordumhatta şu yeni sisteme ilave etmek istedim lakin olmadı tam yüklüyor winxp acılış ekranı gelenderken hata ekranı geliyor.ahci modundan ide moduna aldım gene aynı sorun oldu ve belki bu son çalışman eklenebilir ve çalışır diye ummuştum lakin buda karadurak hocanın yaptığı sistemde çalışmadı bilgin olsun.kapasite artmış proğram sayısı azalmış diyebilirim Edited June 13, 2017 by tahsin4345 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted June 13, 2017 Author Editor Share Posted June 13, 2017 1 dakika önce, tahsin4345 yazdı: 200 mb lık olan eski çalışmanda daha fazla masaüstü proğramı vardı ve ben çoğunluklada onu kullanıyordumhatta şu yeni sisteme ilave etmek istedim lakin olmadı tam yüklüyor winxp acılış ekranı gelenderken hata ekranı geliyor.ahci modundan ide moduna aldım gene aynı sorun oldu ve belki bu son çalışman eklenebilir ve çalışır diye ummuştum lakin buda karadurak hocanın yaptığı sistemde çalışmadı bilgin olsun.kapasite artmış proğram sayısı azalmış diyebilirim o konuda cevap yazdım ekleyebilirsin bu sistemi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tahsin4345 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 28 dakika önce, köylü yazdı: o konuda cevap yazdım ekleyebilirsin bu sistemi az önce bahsettiğin gibi yaptım ama malesef olmadı dosyalar yukleniyor diyor yukleme bitincede hata raporuyla işlem son buluyor işte resimdeki gibi bir durum Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted June 13, 2017 Author Editor Share Posted June 13, 2017 (edited) 3 dakika önce, tahsin4345 yazdı: az önce bahsettiğin gibi yaptım ama malesef olmadı dosyalar yukleniyor diyor yukleme bitincede hata raporuyla işlem son buluyor işte resimdeki gibi bir durum Please register to see this content. hocam bcd dosyasını bana yollarmısın ayrıca qemu hata verir gerçek makinada dene Edited June 13, 2017 by köylü Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
red_d Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 @tahsin4345 hocam, naçizane tavsiyem, tek usb üzerinden çoklu sistem çalıştırmanın daha kolay yolları var, mesela ben winsetupfrom usb ile bir multiboot yapıp karadurak hocamın Win10 PE çalışmasını klasör olarak ekledim ve menu.lst ye gerekli kodları girdim, her şey tıkır tıkır çalışıyor,yapımı çok basittir ve istediğini iso olarak ekleyim kurulumsuz-kurulumlu çalıştırabilirsin, grub4dos tavsiye ederim çok kullanışlıdır. örn: Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tahsin4345 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 (edited) şu resmini koydugun çalışmanın bir acronix yedegini paylaşma imkanın varmıdır çok şık ve görsel. aynı zamanda kullanışlı bir çalışma gibi görünüyor.doğrusu denemek isterim.tabi paylaşma imkanın olursa. yada en azından büyük isoları hariç bir kalıp olarak. karadurak hocanınki gibi. bir iso dosyası oluşturma imkanın varsa o şekilde de olabilir. tabi gene söylüyorum mümkünse. gurupdost 4 emüyü şimdiye kadar hiç kullanmadığımdan işin espirisinide bilmiyorum. bir açıklama kullanma kılavuzuyla. ana dosyasını da burada paylaşırsanız.bizde üzerinde çalışırız ve belkide dediğiniz gibi. bu çalışma hepsinden baskın çıkar ve vazgecilmezimiz olur. tabi bu imkanıda sizin gibi paylaşım sever, yardımsever fedakar dostlar sayesinde olur. bilgilendirme içinde ayrıca teşekkürler 27 dakika önce, köylü yazdı: hocam bcd dosyasını bana yollarmısın ayrıca qemu hata verir gerçek makinada dene değerli dostum mustafa becede dosyasını sana gönderdim. anlıyorum emü test proğramı bazen hata verebiliyor bende özellikle gercek makinadada denemeden yazmıyorum ve bunuda denedim sonuç degişmedi aynı Please register to see this content. Edited June 13, 2017 by tahsin4345 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
red_d Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 (edited) 41 dakika önce, tahsin4345 yazdı: gurupdost 4 emüyü şimdiye kadar hiç kullanmadığımdan işin espirisinide bilmiyorum Acronis imaj boyutu uçuk olur,yüklemesi ayrı dert,hocam 5 yıldır Winsetupfrom usb kullanıyorum tavsiye ederim, benim de grub4dos tan haberim yoktu, taki menu.lst dosyasını açıp bakana kadar.Tabi program neredeyse herşeyi kendi yaptığı için sen grub4dos ile uğraşmıyorsun, kullanımı çok basit, tüm sistemler için toplamda 3 alan kullanıyorsun ve istediğin neredeyse her şeyi ekleyebiliyorsun(linux,windows,live sistemler,acronis vb isolar), ekleyemediğini de elle klasör şeklinde ekleyip menu.lst ye bilinen başlatma komutlarını giriyorsun (karadurak hocamın çalışması gibi), ayrıca usb ye istediğin klasörü oluşturup içine programlarını,driver paketlerini... aklına ne gelirse koyuyorsun ve tek usb ile geziyorsun. Please register to see this content. Edited June 13, 2017 by red_d 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted June 13, 2017 Author Editor Share Posted June 13, 2017 Hocam iso içindeki kxpe klasörü ve media.drive dosyası usb ana dizininde olacak bcd yi düzenledim sadece xp ile alaklı yeri düzenledim ekteki ile değiştir dene Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tahsin4345 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 (edited) 26 dakika önce, köylü yazdı: Hocam iso içindeki kxpe klasörü ve media.drive dosyası usb ana dizininde olacak bcd yi düzenledim sadece xp ile alaklı yeri düzenledim ekteki ile değiştir dene Please register to see this content. Edited June 13, 2017 by tahsin4345 hatta bu defa yuklenyor yazısı ekranı çıkmadan hemen hata werdi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted June 13, 2017 Author Editor Share Posted June 13, 2017 hocam wimdosyasını koymuşsun wim dosyası değil wim dosyasının içinde olduğu kxpe klasörünü koyacaksın 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts