karadurak 1548 Report post Posted June 7, 2017 (edited) K.M.10 PE 1703 (x86 x64) - 04.07.2017 Tek bir wim dosyası üzerinden çoklu boot etme özelliği olan ve içerisindeki araçlarla özelleştirme desteği sunan hem 32 bit hem 64 bit tabanlı winPE çalışmamı paylaşıma açıyorum. Fark yaratan özelliklerden bazıları: Yeni nesil katılımsız windows kurulum yöntemi Disklerde bulunan ıso dosyalarını tarama ve bulma özelligi Harici driver yükleme destegi PC ye baglı ESP bölümlerini açabilme ve sürücü harflarini sıralama özelligi Office 2007 destegi.. Sanal sürücü ımdisk destegi ve daha fazlası.. KM 10 PE 2 MENÜDEN OLUŞUR 1.Windows 10PE (FuLL) Full versiyonda mytools ve wim içerisindeki tüm programlar yüklenir. Yani çalımaya ait ne varsa FuLL versiyonda.. 2.Windows 10PE (Lite) Lite versiyon daha çok performanstan ödün vermek istemeyen sadece yedekleme ve windows kurulumu yapmak isteyenler için. --------------------------------------------------------------------------------- Please login or register to see this link. Please login or register to see this link. Boyut: 1,46 GB (1.571.880.960 bayt) Modified: 4 Temmuz 2017 Salı, 21:56:21MD5: EECBFFF4385DD3B04FC69FB32EAD9232SHA1: 9367BF46F6F0058387926B4D3397942BE97F2A17CRC32: 0535417E --------------------------------------------------------------------------------- Kurulumu: Spoiler Please login or register to see this link. Ekran Görüntüleri: Spoiler Windows Kurulumu: Spoiler Gerekli talimatlar kurulum menüsünde bulunmaktadır. Klavye Kısayolları: Spoiler Ghost64 (Alt+G) Defragger (Alt+D) HDTunePro (Alt+H) NTBOOTautofix (Alt+W) FastCopy (Alt+F) WinSnap (Alt+P) TeamViewer (Alt+T) Aida64 (Alt+A) Wallpaper Degişimi (F9) Güncellemeler: Spoiler Güncelleme: 04.07.2017 Windows Kurulum yöntemleri güncellendi. Güncelleme: 01.07.2017 Yeni Windows Kurulum yöntemleri eklendi.Açılış menüsü 2 ye düşürüldü. Mytoos güncellendi. Boyut: 1,46 GB (1.570.373.632 bayt) Please login or register to see this link. Modified: 1 Temmuz 2017 Cumartesi, 15:19:26MD5: 637A41BC4DB5E6AFD855344B95691515SHA1: EC41E79B45D880A70A0F0095C7E2CFEDB97F417CCRC32: 5CDA7C71 Güncelleme: 18.06.2017 Mytools araçları güncellendi. Dosya ilişkilendirilmeleri yapıldı. AOMEI Backupper eklendi. Boyut: 1,47 GB (1.588.953.088 bayt) Please login or register to see this link. Modified: 18 Haziran 2017 Pazar, 15:32:22MD5: C60675C155D8B55AC027534E16B10D7FSHA1: 7FDBB0A12FAF37F7A5598AAB6B05B5949841F06ACRC32: 1EA2706 Güncelleme: 09.06.2017 Dosyalar Multiboot'a uygun hale getirildi.. DVD için Önyükleme dosyaları oluşturuldu. Boyut: 1,66 GB (1.783.889.920 bayt) Please login or register to see this link. Modified: 9 Haziran 2017 Cuma, 20:06:03MD5: 96CD82F69C0CFF49F947D5B516E00678SHA1: 6D0E5CC6914684DD05AFCA696B8DE457B6C425FECRC32: 8A0F802 Edited July 4, 2017 by karadurak Güncelleme 49 4 Share this post Link to post Share on other sites
efe34 459 Report post Posted June 7, 2017 Teşekkürler 1 Share this post Link to post Share on other sites
aybarsgezmis 13 Report post Posted June 7, 2017 hızlandırmışın eline sağlık 1 Share this post Link to post Share on other sites
blue sky 41 Report post Posted June 7, 2017 (edited) edit silinebilir. Edited June 7, 2017 by blue sky Share this post Link to post Share on other sites
can3767 57 Report post Posted June 7, 2017 daha yüklenmedi mi yoksa ben link göremedim Share this post Link to post Share on other sites
karadurak 1548 Report post Posted June 7, 2017 (edited) On 07.06.2017 at 19:09, can3767 yazdı: daha yüklenmedi mi yoksa ben link göremedim Yazının üzerine tıklayın Edited June 9, 2017 by karadurak 4 Share this post Link to post Share on other sites
crasadure 1173 Report post Posted June 7, 2017 @karadurak üstadım; bu PE sistem Multiboot sistemlerde ISO olarak direkt çalıştırılabiliyormu? Share this post Link to post Share on other sites
karadurak 1548 Report post Posted June 7, 2017 Şimdi, crasadure yazdı: @karadurak üstadım; bu PE sistem Multiboot sistemlerde ISO olarak direkt çalıştırılabiliyormu? Normalde çalıştırıyor fakat boyut yüksek olduğu için bu multiboot'u çalıştırmaz. RAM'e yüklemde sıkıntı çıkarabilir. 500 mb ve üzeri WinPE ler için sıkıntı 1 Share this post Link to post Share on other sites
[email protected] 13 Report post Posted June 7, 2017 Üstad teşekkürler ..Kendi programlarımızı format atmadan önce iso icersine atıp katılımsız olarak kurabilecekmiyiz. Share this post Link to post Share on other sites
karadurak 1548 Report post Posted June 7, 2017 (edited) 11 dakika önce, [email protected] yazdı: Üstad teşekkürler ..Kendi programlarımızı format atmadan önce iso icersine atıp katılımsız olarak kurabilecekmiyiz. Öyle bir durum yok, sadece kuracagınız sistemi ımage Quick installer (IQI) ile kurarken herhangi bir işlem yapmayacaksınız direk admin olarak hesabınız açılacak. Edited June 7, 2017 by karadurak 1 Share this post Link to post Share on other sites
efe34 459 Report post Posted June 7, 2017 58 dakika önce, crasadure yazdı: @karadurak üstadım; bu PE sistem Multiboot sistemlerde ISO olarak direkt çalıştırılabiliyormu? Multiboot 2.2.0 da calismadi bende Share this post Link to post Share on other sites
abdulhey_ 199 Report post Posted June 7, 2017 Güzel çalışma. Yalnız bu konularda pek bilgim yok. Bu bir kurtarma aracımı yoksa başka ne? Birde bu harici ve hem usb hem cd den çalışır değilmı? Son işlevdeki Windows kurulum aracı harıcinde harici bir araç olarak kullanılıyor değilmi? Peki Windows gpt olarak kurulmuşsa veya tersi bu araçta farklı ise örneğin çalışmasında sorun olmaz değilmi? Sağolun. Elinize emeğinize sağlık. Share this post Link to post Share on other sites
karadurak 1548 Report post Posted June 7, 2017 (edited) Bir saat önce, abdulhey_ yazdı: Güzel çalışma. Yalnız bu konularda pek bilgim yok. Bu bir kurtarma aracımı yoksa başka ne? Birde bu harici ve hem usb hem cd den çalışır değilmı? Son işlevdeki Windows kurulum aracı harıcinde harici bir araç olarak kullanılıyor değilmi? Peki Windows gpt olarak kurulmuşsa veya tersi bu araçta farklı ise örneğin çalışmasında sorun olmaz değilmi? Sağolun. Elinize emeğinize sağlık. Cevapları kendiniz vermişsiniz PC bakım aracı diyebiliriz. ya da takım çantası artık kim ne diyorsa.. ister usb ister dvd fark etmez. win kurulumu zaten winpeler için bir yöntem , gpt ve mbr fark etmez.. Edited June 7, 2017 by karadurak 3 Share this post Link to post Share on other sites
abdulhey_ 199 Report post Posted June 7, 2017 1 saat önce, karadurak yazdı: Cevapları kendiniz vermişsiniz PC bakım aracı diyebiliriz. ya da takım çantası artık kim ne diyorsa.. ister usb ister dvd fark etmez. win kurulumu zaten winpeler için bir yöntem , gpt ve mbr fark etmez.. sizde kısa ve tam yanıt vermişsiniz. teşekkürler bazan birde internete bile girmek önemli olabiliyor. sistem boot da sorun varsa.. o zaman bile işe yarıyor bu kurtarma cd leri veya taşınabilir bilgisayar denebilirmi bilmiyorum. çünkü daha önce bu kadar kapsamlısını görmedim. iki üç kez windows live miydi onlarla açılmayan windows umu kurtardığımı hatırlıyorum. mesela hemen format atman gerekiyor. ama elinde istediğin veya idare edecek kadar bile iso yok. bunu bile halledebiliyorsun. 1 Share this post Link to post Share on other sites
red_d 395 Report post Posted June 8, 2017 Kendi multibootumun bcd sini düzenleyip senin sistemin bcd entrylerini ekledim,. sdi dosyalarını da ekledim, wimler yüklendi ama windowslar tam açılırken mavi ekran geliyor, açıklamada sanırım cfg hatası ya da yapılandırma hatası gibi bir şey veriyor. Multiboota klasör olarak eklenecek şekilde düzenlense harika olur, ayrı bir flash bellek taşımamak için. boot ve efi klasörleri çakışmasa multiboota yine sorunsuz eklenecek ama benim multibootun anadizinde de boot klasörü var, grub ile yapıldığı için. klasörleri boot2, efi2 diye adlandırsak düzenlemeyi nasıl yaparız acep, bootmgr yi mi düzenlemek gerekiyor, mesela boot2 klasöründen başlat deyip bcd yi ona göre düzenlesek? Bu arada harici hdd ye rufusla attım gayet güzel çalışıyor, her şey oturmuş, stabil, wifi sorunu da yok . Eline koluna sağlık. 1 Share this post Link to post Share on other sites
osman69 4 Report post Posted June 8, 2017 Teşekkürler 1 Share this post Link to post Share on other sites
TıkırovCw 0 Report post Posted June 8, 2017 yani çökmüş pc yi bu sistemle kurtarabiliriz dosyalarımızı felan degılmı ? Share this post Link to post Share on other sites
karadurak 1548 Report post Posted June 8, 2017 (edited) 7 saat önce, red_d yazdı: Kendi multibootumun bcd sini düzenleyip senin sistemin bcd entrylerini ekledim,. sdi dosyalarını da ekledim, wimler yüklendi ama windowslar tam açılırken mavi ekran geliyor, açıklamada sanırım cfg hatası ya da yapılandırma hatası gibi bir şey veriyor. Multiboota klasör olarak eklenecek şekilde düzenlense harika olur, ayrı bir flash bellek taşımamak için. boot ve efi klasörleri çakışmasa multiboota yine sorunsuz eklenecek ama benim multibootun anadizinde de boot klasörü var, grub ile yapıldığı için. klasörleri boot2, efi2 diye adlandırsak düzenlemeyi nasıl yaparız acep, bootmgr yi mi düzenlemek gerekiyor, mesela boot2 klasöründen başlat deyip bcd yi ona göre düzenlesek? Bu arada harici hdd ye rufusla attım gayet güzel çalışıyor, her şey oturmuş, stabil, wifi sorunu da yok . Eline koluna sağlık. BCD leri editleyip eklemen yeterli olur. EFI bölümünde sorun olmaz oradan sadece BCD menüsünü alacaksın. Boot klasöründen de farklı bir isimde bootmgr oluşturup farklı bir bcd ye yönlendirmek yeterli olur. Deneyip bilgi veririm yine.. 49 dakika önce, TıkırovCw yazdı: yani çökmüş pc yi bu sistemle kurtarabiliriz dosyalarımızı felan degılmı ? Çöken pc donanım olarak sağlamsa ve içindeki veriler sabitdiskte duruyorsa tabi kurtarabilirsiniz. Edited June 8, 2017 by karadurak 2 Share this post Link to post Share on other sites
bymax 27 Report post Posted June 8, 2017 indirdim isoyu ama bootlu degildi ben de boot ekledim simdi calışıyor bilmiyorum sizde nasıl oldu ultraisoda actıgımda açılışlı iso degil dedi bende ekledim simdi sorun yok Share this post Link to post Share on other sites
karadurak 1548 Report post Posted June 8, 2017 (edited) Bir saat önce, bymax yazdı: indirdim isoyu ama bootlu degildi ben de boot ekledim simdi calışıyor bilmiyorum sizde nasıl oldu ultraisoda actıgımda açılışlı iso degil dedi bende ekledim simdi sorun yok Açılış dosyası yüklenmemiş olabilir. O yüzden rufus ile yazdıralım diye rufus'u koydum. Edited June 8, 2017 by karadurak 1 Share this post Link to post Share on other sites
abdulhey_ 199 Report post Posted June 8, 2017 2 saat önce, bymax yazdı: indirdim isoyu ama bootlu degildi ben de boot ekledim simdi calışıyor bilmiyorum sizde nasıl oldu ultraisoda actıgımda açılışlı iso degil dedi bende ekledim simdi sorun yok bootlu değildi derken cd ye yazdırdığımızı düşünürsek cd yi takıp pc yi çalıştırdığımızda seçenek ekranı gelip istediğmizle ilerleyemiyormuyuz? mesele bu veya başka bir şeyse açıklayıp nasıl yapacağımızı anlatıp gerekli dosyalar varsa olarıda verirmisiniz.? Share this post Link to post Share on other sites
karadurak 1548 Report post Posted June 8, 2017 17 dakika önce, abdulhey_ yazdı: bootlu değildi derken cd ye yazdırdığımızı düşünürsek cd yi takıp pc yi çalıştırdığımızda seçenek ekranı gelip istediğmizle ilerleyemiyormuyuz? mesele bu veya başka bir şeyse açıklayıp nasıl yapacağımızı anlatıp gerekli dosyalar varsa olarıda verirmisiniz.? DVD de kullanacaksanız ekteki dosyayı indirip ultra iso ile ekleyin sonra kaydedin. ACILIS.bif 3 Share this post Link to post Share on other sites
abdulhey_ 199 Report post Posted June 8, 2017 42 dakika önce, karadurak yazdı: DVD de kullanacaksanız ekteki dosyayı indirip ultra iso ile ekleyin sonra kaydedin. ACILIS.bif Benim gibi acemiler için iyi oldu ? 2 Share this post Link to post Share on other sites
awengers44 242 Report post Posted June 8, 2017 (edited) @karadurakEline sağlık gerçekten çok farklı bir çalışma olmuş Dosya olarak eklemek istedim ama sürekli imza hatası aldım o yüzden sadece nasıl yapılır yolunu tarif ediyorum belki daha sonra arkadaş kendisi klasör değişkenliği için gerekli dosyaları hazırlar verir ancak o zamana kadar kullanmak isteyen yada boot dizini sorunu olmayan arkadaşlar için altta grub2 ve grub4dos için çalıştırma kodunu veriyorum. Öncelikle grldr dosyamızı adını krldr yapıp Boot dizinine atıyoruz burdaki amaç başka grldr isteyen yazılım olursa engel olmasın. Bcd ayarlarında yapılacak değişikliği anlatmama gerek varmı bilmiyorum. 1.Boot\bcd - 2.efi\boot\microsoft\boot\bcd , bootice.exe ile gerekli eklenti ve değişiklikler yapılır. Grub2 ### Start WinPE 10 Karadurak if [ "$pc" ]; then menuentry " >> Karadurak WinPE 10 x86x64 " --hotkey=s { ntldr /Boot/krldr } fi ### End Start WinPE 10 Karadurak Grub4dos title >> WinPe 10 x64x86 Karadurak find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /Boot/Bootmgr || rootnoverify (hd0) && chainloader +1 && boot map () (hd0) && map (hd0) () && map --rehook find --set-root --devices=h /Boot/Bootmgr chainloader /Boot/Bootmgr Edited June 8, 2017 by awengers44 Bcd değişiklik anlatımında düzeltme 5 2 Share this post Link to post Share on other sites
Memoli 11 Report post Posted June 8, 2017 Rufus ile USB ye yazdırdım. Hem EFI olarak hem de LEGACY olarak boot ediyor. Yalnız Virtualbox ile sanal makinede boot etmiyor. Zaten gerçek makinede kullanacağım için de dert etmedim. Elinize sağlık @karadurak 1 Share this post Link to post Share on other sites