Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

ülke Dışından Alışverişe Vergi Geliyor


C@NgO
 Share

Recommended Posts

Ülke Dışından Alışverişe Vergi Geliyor

Türkiye dışında faaliyet gösteren internet sitelerinden yapılan alışverişlere vergi uygulaması geliyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’de vergi mükellefiyeti olmayan firmalara vergi getirileceğini açıkladı. Türkiye’de mükellef olan ve internette satış yapan firmaların düzenleme dışında kalacağını belirten Ağbal, merkezi dışarıda olan bir internet sitesinin Türkiye’de mükellef olmaması halinde, alışveriş yapılırken belli bir oranda stopaj kesileceğini söyledi.

Elektronik ticaretin vergilendirilmesi konusunda birkaç alanda faaliyet yürüttüklerini kaydeden Ağbal, bunun için bir Bakanlar Kurulu kararı hazırlığı yaptıklarını bildirdi. Elektronik ortamda bankalar üzerinden yapılan para transferlerinde yurtdışı kaynaklı yapılacak ödemeler için stopaj kesilmesi sistemi getirilecek.

İnternet üzerinde yapılan ticaretin takibi için Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde 200 kişilik yeni bir birim kuracaklarını belirten Maliye Bakanı Ağbal, elektronik ticaretin vergilendirilmesi biriminin tüm faaliyetleri izleyeceğini söyledi. Maliye bakanı Ağbal, elektronik ticaretin yanı sıra, kargo hareketlerini de izleyeceklerini bildirdi.

 

Vatana millete hayırlı olsun aldıkları vergiler yetmemiş.

Edited by C@NgO
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

suriyelilere para yetmiyor sanırım.aldığımız 3-5 dolarlık ürün ondan bile vergi kesme peşindeler.bu kadar vergi nereye gidiyor anlamak mümkün değil.bütün devlet kurumları ödenek az diye ağlıyor.mülteciler milyonlarca lira para yiyor.iş yok,maaşlar düşük,ülke bitik.allah sonumuzu hayır etsin

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 12.06.2017 at 23:06, maxrekor yazdı:

Cumhuriyet tarihinin en büyük vergisini ödüyoruz... Avrupa ülkeleri yanımızdan geçemiyor vergide, Yorum sizin 

O normal zenginin borcunun affedip fakirden sömürüyorlar avrupada öyle birşey yok en çok vvergiyi zenginden alıyorlar

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 12.06.2017 at 15:05, C@NgO yazdı:

Elektronik ortamda bankalar üzerinden yapılan para transferlerinde yurtdışı kaynaklı yapılacak ödemeler için stopaj kesilmesi sistemi getirilecek.

Şuradaki açıklamaya göre, sadece ürünleri kapsamadığı Yurt dışına çıkan bütün paraları kapsadığı anlaşılıyor. Bence bu mümkün değil. iTunes, PlaystationStore yada Host kiralama bunlarda yurt dışına çıkıyor paralar. 2. si harcama özeli denen bir olay var buna karışabileceklerini zannetmiyorum. Özel filtreleme sistemi gelirse Amazon, Aliexpress vs diye anca o şekilde uygulayabilirler.

Kargo izleme olayı zaten bildiğim kadarı ile daha önceden de vardı. 2 sene önce Aliexpress ten Toka alıp Türkiye deki 15-20 bayan kuaförüne toplu halde satış yapan bir arkadaşım vardı, Kargo takip olayından dolayı yüklü miktarda vergi cezası kesildi kendisine ticaret yaptığı için.

Edited by KenanK
Link to comment
Share on other sites

İnsanı yaşatki devlet yaşasınmıydi yoksa tersimiydi öyle bir sözü vardı şeýh Edebali nin:-) Bu konuda çok şey yazabilirimde. Bizi kim taktıkı. Ama şunu hep söyledim yine söyleyeyim, biz kendinden korkan bir milletiz başkası ne yapmasınkı..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...