forjest Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 (edited) Siz Hangi Multiboot'u Kullanıyorsunuz? Giriş: Herkeze merhabalar değerli arkadaşlar bu konuyu sohbet çatısı altında açmamın nedeni,Herkezin farklı multiboot yöntemleri var aşağı yukarıda bu böyle.Belli başlı,bildiğimiz forum içinden dışından uygulamalar değerli üstadların bizler ve site için tasarladıkları işleri oldukça kolaylaştıran Multiboot kitleri uygulamaları vb. var işlerimizide büyük ölçülerde kolaylaştırmada elbette hepsine buradan ayrı ayrı emekleri için teşekkür ediyorum. Sadede gelirsek eğer sizlerin kullandığı bilinen bilinmeyen Multiboot yöntemleri uygulamanın ismi,mümkünse yapımı videosu ve kendi sisteminizden olabilir ekran görüntüsü eklemek (zorunlu değil) konuya eklenip orn: Ekran görüntüsü varsa kısa videosu,Falanca.. multiboot kullandım (uygulamanın bağlantı linki) vb.detayları hakkında bilgiler eklemek dezavantajları avantajlarını kısmen belirtmek vs.buradaki amaç bilmeyenlerin yada ilk kez multiboot yöntemlerini kullanacaklar için zor görünen işlemleri daha da kolaylaştırmak bilgileri paylaşmak temel amaçlı konuyu açmış bulunmaktayım.Sadece konu ile ilgili dağılmaması açısından yorumları,paylaşımlarda bulunulması önemle rica olunur iyi forumlar herkeze saygılarımla! Özetle: - Multiboot uygulama ismi,Bağlantı linki site içi dışı url adresi. - Ekran görüntüsü veya videosu (Spoiler içine alınır ise) sayfa yüklenmesi,kalabalık görüntüyüde absorbe edecektir. - Memnuniyetler/memnuniyetsizlikler kısaca net ve anlaşılır şekilde yoruma eklenmesi Kendi Kullandığım Multiboot Değerli Arkadaşlar Multiboot için kullandığım Uygulama: Easy2bootUygulamanın Anasayfası / İndirmeLinki / Diğer (Kendi sunucularından) Easy2boot ile sistemleri ekledikten sonra,Flashdiskimi porta taktım,Qemu emulator başlatıcı ile test için çalıştırdım kendi sistemimden. Ekran Görüntüleri: Esenlikle Kalınız! & Edited July 3, 2017 by forjest 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhat100 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Güzel bir konu açmışsın Bayram dan sonra daha bir ilgiyle konuya değiniriz şimdilik ben Km Boot Vol 1.4 2017 Legacy/ Uefi ( Secure Boot ) Stable Bir numara bence 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
efe34 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Multiboot tool kit 2.2 0 (vietnamlinin ki) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
red_d Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 (edited) KMPE Edited January 6, 2020 by red_d 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EASMurat Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Multiboot tool kit 2.2.0'ı kendime göre editledim içerisinden birçok şeyi yada gereksiz gördüklerimi çıkarttım. kendi multiboot sistemimi oluşturdum. Kısaca EASM MULTIBOOT 2017 denebilir adına Şunlarda bazı görüntüler her gecengün editlemeye geliştirmeye kendimce güzelleştirmeye çalışıyorum ağırlık olarak Grub2 boot ve dosya sistemini kullanıyorum. Spoiler Sistemin Atrı ve Eksileri ;1. Bu sistemin En güzel yanıda, UEFI'de wim Sınırı olmadan ( 11GB'lık Wimden kurulum yaptım ) Çok hızlı şekilde boot ederek kurulum oluyor, DVD'deki gibi wim boyutunuz 4GB olmak zorunda değil, bu beni en çok cezbeden yanı oldu... 2. içerisinde Grub4dos'ta barındırması be grub2 ile uyumlu çalışması Yıllardan beri alışıla gelmiş grub4'ün çok daha gelişmiş olması, komut kod sisteminin çok karmaşık olmaması... 3. Linux ve türevleri sistemlere neredeyse birebir uyumu, zaten Grub2 aslında Ubuntu'nun geliştirdiği bir ye ni bir sistem olması vesilesiyle, Linux tarzı sistemlerde çok iyi çalışıyor... 4.Çok fazla bootloader barındırıyor, buda aslında kişiye istediğini seçme özgürlüğü sunuyor, Ama hepsini kullanıcam derseniz çok karma karışık bir multiboot'unuz oluyor yorumlarda okuyorum Çoğu kişinin kafa yanıyor, bişeyleri yapıcam derken..! 5.Sistemde bence çok gereksiz sergei bilmemne bu tarz WinPE sistemlerin gereksiz olduğunu düşünüyorum zaten yukarıdaki menülerimin resminde de göreceksiniz, çok basit olarak forumda yapılmış winpe'leri eklemek daha basit ve kullanışlı bence, benim görüşüm bu yönde...Kısaca yok modülle bilmemneyle uğraşmak bence zahmetli ver gereksiz, sergei vs için, bana göre eksisi fakat kullanmak isteyen için Türkçe cevirisinde görsel olarak videolu herşey anlatılmış tercih kullanıcılara kalmış, birde sistemi Flash diskinize kurmak için mecburen Windows 10'un en son versiyonu olan RS2 Şart yoksa Cmd pencereli sistem diğer vindows versiyonlarında sapıtıyor dosyaları tam kopyalamıyor, menüler arasında geçiş yaparken siyah ekranla baş başa kalabiliyorsunuz, bende görüşlerimi belirteyim kullanacaklar için bilgi olur, bu bilgiler ışığında bende viyetnamlı arkadaşın sistmini baz alarak bu sorunların olmadığı kendime özgü bir multiboot oluşturdum... 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italyano43 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 14 dakika önce, EASMurat yazdı: Multiboot tool kit 2.2.0'ı kendime göre editledim içerisinden birçok şeyi yada gereksiz gördüklerimi çıkarttım. kendi multiboot sistemimi oluşturdum. Kısaca EASM MULTIBOOT 2017 denebilir adına Şunlarda bazı görüntüler her gecengün editlemeye geliştirmeye kendimce güzelleştirmeye çalışıyorum ağırlık olarak Grub2 boot ve dosya sistemini kullanıyorum. Reveal hidden contents Sistemin Atrı ve Eksileri ;1. Bu sistemin En güzel yanıda, UEFI'de wim Sınırı olmadan ( 11GB'lık Wimden kurulum yaptım ) Çok hızlı şekilde boot ederek kurulum oluyor, DVD'deki gibi wim boyutunuz 4GB olmak zorunda değil, bu beni en çok cezbeden yanı oldu... 2. içerisinde Grub4dos'ta barındırması be grub2 ile uyumlu çalışması Yıllardan beri alışıla gelmiş grub4'ün çok daha gelişmiş olması, komut kod sisteminin çok karmaşık olmaması... 3. Linux ve türevleri sistemlere neredeyse birebir uyumu, zaten Grub2 aslında Ubuntu'nun geliştirdiği bir ye ni bir sistem olması vesilesiyle, Linux tarzı sistemlerde çok iyi çalışıyor... 4.Çok fazla bootloader barındırıyor, buda aslında kişiye istediğini seçme özgürlüğü sunuyor, Ama hepsini kullanıcam derseniz çok karma karışık bir multiboot'unuz oluyor yorumlarda okuyorum Çoğu kişinin kafa yanıyor, bişeyleri yapıcam derken..! 5.Sistemde bence çok gereksiz sergei bilmemne bu tarz WinPE sistemlerin gereksiz olduğunu düşünüyorum zaten yukarıdaki menülerimin resminde de göreceksiniz, çok basit olarak forumda yapılmış winpe'leri eklemek daha basit ve kullanışlı bence, benim görüşüm bu yönde...Kısaca yok modülle bilmemneyle uğraşmak bence zahmetli ver gereksiz, sergei vs için, bana göre eksisi fakat kullanmak isteyen için Türkçe cevirisinde görsel olarak videolu herşey anlatılmış tercih kullanıcılara kalmış, birde sistemi Flash diskinize kurmak için mecburen Windows 10'un en son versiyonu olan RS2 Şart yoksa Cmd pencereli sistem diğer vindows versiyonlarında sapıtıyor dosyaları tam kopyalamıyor, menüler arasında geçiş yaparken siyah ekranla baş başa kalabiliyorsunuz, bende görüşlerimi belirteyim kullanacaklar için bilgi olur, bu bilgiler ışığında bende viyetnamlı arkadaşın sistmini baz alarak bu sorunların olmadığı kendime özgü bir multiboot oluşturdum... üstad bayram armağanı olsun paylaşacakmısınız..? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ararat1824 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Neredeyse hepsini denedim bazıları iyi olsada tam olarak istenileni vermiyor meselenin tamamı UEFİ olunca işler değişiyor bozuluyor ana eğer sadece windows sürümlerinin tamamını yada bir kısmını bir araya getirmek istiyorsanız en iyi gördüğüm WinUSB işini çok güzel yapıyor ve çok fazla kolay bir arayüzü var herkese tavsiye ederim burada anlatılıyor geri kalan ise örnek uefi de açmak için hafıza kartına Acronis true image 2017 yükledim ikinci bir hafıza kartınıda WinPE10_8_Sergei_Strelec yükledim içinde çok şey var dahada isterseniz Hirens.BootCD.15.2 ve DLCBoot2017v3.3 bunlarıda yapabilirsiniz GEREKEN : bir usb hafıza kartı ADAPTÖRÜ Please register to see this content. hafıza kartları eskilerden topladım neredeyse artık işe yaramayanlar 1,2,4 gb olanlardan bukadar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldfather1 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 K.M.10 PE 1703 (x86 x64) bu varken kim multiboot a bakar ki.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhat100 Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 (edited) Km Boot Vol 1.4 2017 Legacy/ Uefi ( Secure Boot ) Stable kullanıyorum kendimce bazı değişiklikler ve düzenlemeler yaptıktan sonra gayet stabil ve kullanışlı 4-5 uefi li pc de test ettim hiç bir problemle karşılaşmadım legacy de zaten hiç problem yok şunun için diyorum uefi de boot olma da bazı arkadaşlar problem yaşadıklarını söylüyorlar kaç makinada test yaptıysam bende bir problem çıkarmadı Linux mint in bootx64 ünü kullanıyorum sorunsuz belki orijinal değil uyarısı verir ama enter le geçtiğimizde renkli boot manager ekranı geliyor yok eğerki direk açılırsa siyah beyaz boot manager ekranı gelir grub 2 ekranı açmada hiç problemle çıkarmadı uefi bioas da şimdi ekran görüntüleri paylaşıyorum kolay gelsin herkese legacy boot ekranı Grub4dos ekranı tamamiyle tükçeleştirdim dikkat edilirse tükçe karekterler gözükür ı-i-ş-ç-ö-ü UEFİ görüntüler Telefon ile resimleri çektim fotolar biraz parlak Please register to see this content. Edited July 3, 2017 by serhat100 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mustafakarasan Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 solidshare sitesinin yaptığı multibootu kullanıyorum hem uefi hem normal kuruyorum şuanada kadar tüm pclerde sorunsuz kurulum yaptım hem sade hemde anlaşılır Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italyano43 Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 5 dakika önce, mustafakarasan yazdı: solidshare sitesinin yaptığı multibootu kullanıyorum hem uefi hem normal kuruyorum şuanada kadar tüm pclerde sorunsuz kurulum yaptım hem sade hemde anlaşılır Spoiler boş halinı gönderebilirmisiniz rica etsm.. not: mesaj kapalı sizin o yüzden buraya yazdım.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_AyhaN_ Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 tabiki Multiboot tool kit 2.2.0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhat100 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 (edited) Grub2 File Manager 15.11.2019 (Grub2 FM Multiboot) video: Please register to see this content. sizler hangi multiboot kullanıyorsunuz? Edited December 10, 2019 by serhat100 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahmd21 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 italyano43, 24.06.2017 - 19:12 yazdı: üstad bayram armağanı olsun paylaşacakmısınız..? Usta Senle Aynı fikirdeyim Sen Benden Önce Çok Yaşayasın İnşALLAH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
temhem Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 KMPE 28.112019 kullanıyorum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UZUNLAR Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 USB CD/DVD RW ile Saf KAN Dört sürümlü Windows ISO :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post forjest Posted December 10, 2019 Author Popular Post Share Posted December 10, 2019 Uzun zaman olmuş zaman ne çabuk geçip gidiyor gerçektende,"Easy2boot" uygulamasıyla ilk tanıştığımda o dönemler çok fazla yaygın (Aioboot) vd. benzer şekilde uygulamalar fazla yoktu varsada benim kafamı karıştırır seviyede idi bu tamamen benimle alakalı olan birşey bazen çok basit şeyleri tabiatımdan olsa gerekki anlamakta zorluk çekmekte oluyorum (yöntemler usuller ve yönergeler bazında) vs. gibi. İşin aslı herkeze göre artık neredeyse bu mantıkta çok fazla program söz konusu oldu,kimileri kendine göre kişiselleştirmiş olan multiboot'unu hazırlayıp kullanmakta yada hazır olanları indirme düşüncelerinde denemeler farklılıkları görmek kullanma anlayışı zemininde elbette doğal olarak. Ne varki işin mantığı zaten aşağı yukarı belli başlı olarak temellerde neredeyse aynı multiboot veya bootable bir usbdisk hazırlarken günümüzde de,zamanın ve işlerin çok hızlı geçişleri vb.durumlardan pratik olanları ele alarak kullanarak yada seçerek işlerimizi işlemlerimizi bir an evvel yapmak için aranılanların bu kapsamda olduğuda hepimizce bir gerçek özellikle son zamanlarda adı forum ve sitelerdende fazla duyulan ve ilgi gören olarak aioboot multiboot uygulamasının arayüz ve kullanımı pratik oluşu işlevsel yanından çok tercih edildi kullanıldı üzerinde bir çok değişiklikler yapıldı forumdan üstadlarımızında katkılarıyla (hatta benim) bu uygulamada Türkçe dil çevirisinde yer almam destek olmam bile söz konusu olmuştu nitekim günün sonunda aioboot uygulaması artık versiyonunu uzun zaman geçmesine rağmen daha yükseltmedi öylece kaldı.versiyon 0.9.817 olarak Please register to see this content.. Farklı olarak aklıma bunun üzerinden bir senaryo çizerek değerlendirme yapma fikri geldi sebebiyse easy2boot içerisinde barındırdığı zengin araçlar vs. olmasına rağmen herkeze göre olmadığı en azından ilk kullanıcılar için diyebiliriz "komplike bir uygulama " olarak düşünüyorum belkide doğrusu bu opensource kaynak kodlarının dağılımı geliştirilmesi mantığında ancak uygulamanın son durumu nedir ne değildir fikrim yok tabii belkide daha iyidir.Benim hatırladığım kadarıyla ön yargı olmasın tabii.Gerek sitesi gerek uygulama bana göre ilk veya orta seviye bir kullanıcı için değildi eski zaman için değerlendirmem eminim şimdiki durumuda aynıdır. Sitemizde dahi bu işi layıki ile yaptıkları projelerle bir çok programlara kök söktürecek işler çıkaran değerli arkadaşlarımızında olduğu bir gerçektir onlarında haklarını kendilerine teslim ederek buradan bu vesileyle yorumlarımın sonunda da teşekkürlerimi ve saygılarımı gönderiyorum her ne olursa olursa olsun" sezarın hakkı sezaradır!" Ben multiboot konusunda sınıfta kalabilirim belki erdem olmak gerekirse bu konuda! ancak, aioboot,yumi uygulamalarını multiboot için her zaman tercih ederim bak bunuda saklayamam hem kolay hemde hızlı geliyor bana (Benden tavsiye isteyenler bilsinler yani!) Gününüz aydın işleriniz güçleriniz rast gelsin sevgi ve hürmetlerimi gönderiyorum saygılarımla değerli Arkadaşlar. Murat. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Hala ihtiyacım olmadı şu multiboot çalışmalarına. Nerelerde kullanıyorsunuz bunları? Ben winpe ile işlerimin genelini hallediyorumda. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor mephistooo2 Posted December 10, 2019 Editor Share Posted December 10, 2019 (edited) Son versiyon Grub2 File Manager uygulamasından sonra bana göre bütün multiboot alternatiflerinin pabucu dama atıldı... Kod bilgisine gerek yok, şu dosyayı buraya, bu dosyayı şuraya koy diye bir zorunluluk yok... Tek bir dosya ile linux, winpe, windows, iso yada wim dosyalarını bilgisayarında nerede olursa olsun seç ve istediğini önyükle... Edited December 10, 2019 by mephistooo2 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samet585858 Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 mustafakarasan, 03.07.2017 - 18:05 yazdı: solidshare sitesinin yaptığı multibootu kullanıyorum hem uefi hem normal kuruyorum şuanada kadar tüm pclerde sorunsuz kurulum yaptım hem sade hemde anlaşılır beleşçilik gibi olmasında 2020 den geldim bende solidshare nin multibootundan pay alabilirmiyim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdnanGumus Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 normalde yasak diye biliyom bende yok olanlar atarmı bilmem makay multibot u kullanıyorum sade ve güzel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hammer1284 Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 @By_FaRuK arkadaşımızın çalışmasını kullanıyorum içersinde kmpe ve Grub2 File Manager var 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
realceday Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 AIOBoot ve MultiBoot Tollkit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emre028 Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Vadi E-Spor Multiboot V2’yi kullanıyorum. Son derece memnunum tavsiye ederim. @awengers44 teşekkürler .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cankusa Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 (edited) ByChilavert üsdadın hazırlamış olduğu multıbot Çalışmaları için kendisine teşekür edeyirum FiraDisk-Makkay Multiboot DOWNLOAD: Aşadakiler benim için yeterlidir ----------------------------- ACRONISD 2017 WIN7_KURTARMA WinPE_8_1_V3_x64_2017 Aşadaki kodlardan faydalanarak kendinize özel multıbot hazırlayabilirsiniz Usbmenu Kodları FiraDisk-Makkay Multiboot red_d üsdada teşekür ederim Please register to see this content. Edited January 6, 2020 by cankusa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts