Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

ugura09
 Share

Recommended Posts

Merhaba iyi bayramlar son günlerde bilgisayarım zamanla kasmalar görüyorum tam performanslı çalışmıyor işlemci sıcaklığını 66 derece olarak görüyorum anakarta göre normalmi ? Yada Yapabileceğim Birşey Varmı ?
Anakart: ASUS P5KPL-VM 
Ram : 3 GB 
İşlemci:Core 2 Duo E7500 2.93 GHz

IMG_20170626_222543.jpg

Link to comment
Share on other sites

termal macun sürün işlemci üstüne fan tam oturmaadığından kaynaklanıyor kasayı zorlamayın kapatın. termal macunu sürün işlemci fan ile eş zamanlı birleşmediğinde bu tarz ısınmalar meydana geliyor FAN düzgün çalışıyormu bakın çalışıyorsa TERMAL macun kullanın.

Link to comment
Share on other sites

3 dakika önce, Anarchosa yazdı:

termal macun sürün işlemci üstüne fan tam oturmaadığından kaynaklanıyor kasayı zorlamayın kapatın. termal macunu sürün işlemci fan ile eş zamanlı birleşmediğinde bu tarz ısınmalar meydana geliyor FAN düzgün çalışıyormu bakın çalışıyorsa TERMAL macun kullanın.

hocam fan işlemci termal macun işlemci cevresindeki bütün kondansatörler değişti sonuç aynı :S

Link to comment
Share on other sites

ASUS P5KPL-VM kartınız  bende  vardı.. core2 takılı en iyilerden  noctua sürmeme  ragmen  sıcaklık 50  lerden yukarılara  çıkabiliyordu..termal  işe yaramadıysa  fanda tam  oturduysa.ki sonuç  hala aynıysa  kartınızı değiştirmeyi  deneyin..yada  imkanınız  varsa  işlemciyi  başka  makinada  test  edip ısı  değerlerini  karşılaştırın.sorun  hala  aynıysa işlemciyi  değiştirin..

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle havalar ısındı dolayısı ile donanımlarda işlemci,harddisk,ekrankartı vd.sıcaklık değerleride masaüstü,laptop ve bir çok cihazda da ısı artışı kaçınılmaz oldu.Donanım ısı değerleri kullanılan hizmetler,arka plan uygulamalar,işletim sistemlerinin donanımlar üzerindeki uyumsuzlukları sürücü bazlı olan sorunsallardan da kaynaklı istinai olarakda ısı değerleri,sistem hataları vb.problemlerde ortaya çıkarabiliyor.Herkezin farklı donanım,işletim sistemi,kullanım amaçlarının değişiklik gösterdiğini düşünür ise,değerlerde de değişiklikler olabilir.Detayları daha iyi anlamak için donanım bilgilendirme uygulamasını kullanarak ölçüm yapıp,sistem bilgileride eklenerek snapshot ile buraya ilave ederek anlaşılır hale getirmek en mantıklısı.

işletim sistemi: Windows8.1Prox64bit , İşlemci: Dualcore Pentium 2ghz sıcaklık:41 derece , NvidiaGeforge7300 256Mb sıcaklık:31 derece , Samsung sabit disk  250gb sıcaklık:40 derece.

Donanım bilgilendirme için kullanılan program:

Please register to see this content.
 Türkçe 

Esenlikle Kalınız! & iyi bayramlar. :)

Benim Takanın donanım bilgileri :D | Ekran görüntüsü:

Spoiler

y35v1k.png

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

arkadaşım ısınıyor diye kondansator değişmez ki :D sen acayip atraksiyonlara girmişsin. ha iyi olmuş aslında da.

intel işlemcilerde termal zar amd lere göre fx leri saymazsak daha zayıftır. nedeni bu biraz. özellikle elindeki işlemci boşta 40 derecenin altına çok zor düşebilen bir işlemci. oyun oynarken 90 dereceleri buz gibi bir ortamda bile görebilir. biosta gpu çalışmadığı için biraz yükselir cpu ama gene de biraz yüksek gibi macuna bakabilrsin. fanın bozulmuş olabilir. rulmanlı tip ise rulman eskidikçe sıkışmaya başlar fan üflemeyeceği için işlemci soğumaz. 

ha bir de asus anakartlarda fazla gerilim sorunu olur.

işlemciye giden gerilime bak. intel işlemciler için nette düzgün bir gerilim bulamıyorum ama amd den tecrübem. 0.05 volt düşürmen. asuslarda var bu olay. oc yaparken sorun çıkmasın diye yüksek tutuyorlar gerilimleri. bu kadar gerilim de işlemciyi baya ısıtabiliyor. benim işlemcide 10 dereceye yakın fark oluşuyordu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 dakika önce, canavar123 yazdı:

@borz_50 İşlemcin yakıyor. Hem de gerçek anlamda. :) Onu soğutman lazım. Ömrü azalır. Performansı düşer.

kardeş haklısında,götürüyoruz bilgisayarcılara şuna iyi bir fan takın diyoruz.tamam abi oldu diyorlar durum bu aynı yani değişen bişey yok.

bana fan tavsiye eden olursa sevinirim.bari kendim alım takım.

mevcut fan bu:

Please register to see this content.

Edited by borz_50
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

benim kasanın sitesinde boşta 11 derece sıcaklık akıllı soğutma fan falan yazıyor ama aida64 ile baktığımda  bütün sıcaklıklar 35-45 derece arası.pch diyot ise sadece tarayıcı ve 5 sekme açık demin 63 dü şimdi 53 e düşmüş. birde sessiz diyor sitesinde hiçte o kadar sesiz değil aslında boşta iyide biraz yüklenince hemen turboya geçiyor sanki tüm donanım. mesela 4 k  tv yayınlarında (tv kartı var) uçağın kalkışı gibi ses geliyor kasadan. i7 3th işlemci. 8 gb ram, nividia gt 630 ekran kartı.

kasa bu: 

Please register to see this content.

bu arada 120 derece durma noktasıdır. benim yeğen in sistem sürekli kapanıyordu. termal macun uyguladım hayata kazandırdık pc yi :) 

 

bilgisayarların ömrü aralıksız 7 yılmış. günde 4 saat kullanırsak ne kadar gider  ? :) 

Edited by abdulhey_
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Şimdilik herşey güzel ve stok fandan çok iyi yaz günü 35 derecede boşta oyunlarda 45-50 derece arası,bu arada yeni aldığım kasa ile de güzel uyum sağladı.

 

Please register to see this content.

Edited by ttbarracuda
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By canavar123
      Elimde Asus X541SA bir laptop var. Donanım yönünden zayıf olsa da SSD eklemek istiyorum. Disk birleştirme yapmadığımda sistem anında hantallaşmaya başlıyor. Bunu şimdiye kadar fark etmemiştim ama bu aralar biraz yoğun kullanmam gerekti ve bana o harddiskin çilesini yaşattı.
      Aklımda Crucial BX500 120GB modelini almak var. DVD yerine de içindeki harddiski takıp kullanmayı düşünmüştüm. Ancak internette 9.5mm ve 12.7mm sürücüler daha çok bulunuyor. Benim DVD sürücüm "HL-DT-ST DVDRAM GUE1N" ismine sahip. 9mm olarak görünmekte. Superslim olarak geçiyormuş bunlar. Ancak buna uygun bir Caddy fiyatı biraz yüksek geldi. Bu şekilde yapmak yerine 240GB SSD alırsam zaten sorunu kökten çözerim diyorum. Bu sefer de HDD için bir kutu almam gerekecek. Öğrenci olduğum için en uygun fiyatlı ve mantıklı çözümü uygulamak istiyorum. 9.5mm Caddy alsam acaba bu laptopa sığacak mıdır? Altta fotoğrafını vereceğim. Montaj kızağında 9.5mm sığacak kadar yer var galiba. Ama sizin tavsiyelerinizi de dinlemek istiyorum.
      Bir de BX500 modeli yerine tavsiye edeceğiniz modelleri alabilirim. Bu modelde ısınma sorunu olduğunu biliyorum ama yılda 1TBW'ı geçeceğimi sanmıyorum. O yüzden de uzun süre boyunca yüke girmeyeceğinden ısınacağını sanmıyorum.

      Zamanında laptopun tamamını fotoğrafladığım çok iyi olmuş sanırım.  
    • By Dr_Heisenstein
      Merhaba Arkadaslar,
      27 inç bir monitör satın almak istiyorum.
      Bütçeyi 1200 e kadar zorlarım.
      Aradıgım özellikler:
      1) Kesinlikle parlak IPS değil, mat IPS olmalı. (Benq nun AMVA paneli de güzel görünüyor.)
      2)VESA olursa güzel olur, olmazsa da çok sorun değil, panelin ince olması kaydıyla...(HP nin bazı modellerinde var fakat onların da ekranı parlak)
      3)Oyuncu monitörü değil, tez-makale yazımı (bazen de film-dizi izlemek) için kullanacağım. Tepki süresi 8ms kadar olsa da sorun değil.
      4)HDMI bağlantı ile kullanacağım. Hoparlör olması şart değil, olmasa da olur. MHL girişine de gerek yok.
      5)Göz sağlığına önem veren bir ürün olursa sevinirim. Günde en az 8 saat karşısında geçecek...
      Bizzat kullandığı 27 inc monitörden memnun olan arkadaşlar da tecrübelerini paylaşırsa memnun olurum.
      Buarada ben de bir tecrübemi paylaşayım sizlerle;
      Geçenlerde Hepsiburada üzerinden Elmacık mağazasından Dell P2717H 27" 6ms (Analog+HDMI+Display) Full HD IPS Monitör satın aldım.
      Kargo şirketi normalde ARAS görünmesine rağmen kargoyu UPS getirdi. Getirirken de haşat etmişler monitörü. Neyseki kargocu gitmeden açıp denedim ve
      monitörün kırık olduğunu gösterdim. Geri iade ettim, paramı da 15 gün sonra hesabıma yatırdılar. Ama 17 günüm yandı. Haberiniz olsun.
      Hatta sırf bu yüzden bu sefer ki ürünü VATAN Bilgisayar'dan sipariş vereceğim.
       
      Saygılarımla
      Dr. Heisenstein
    • By djmusto
      arkadaşlar ASUS O8Z77-V LE PLUS anakarımın bios güncellemesi yaptıktan sonra 32gb olan 16 gb gözükmeye başladı Ai Overclock Tune den profili X.M.P  Seçtiğim hale 32 çıkartamadım bios SPD informetionda 4 ram de gözüküyor aşağıda bios screenshotları atıyorum yardım ederseniz sevinirim 
    • By seysel523
      Merhabalar,
      1)Sabit diski bölsek ya da bölmesek  oyun için fayda eder mi ve ya etmez mi? performansta bir artış yaşama ihtimalimiz olur mu?
      2)Oyunu işletim sistemiyle aynı diske kurmak ya da kurmamak? performans anlamında birşey ifade eder mi?
    • By papazjoe
      Merhaba asus n53sv-sx365r notebook kullanmaktayım, cihazıma SSD taktırmak istiyorum ama destekleyip desteklemediğine dair bilgim yok, cihazın SSD desteği var mıdır?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...