Editor Popular Post köylü Posted July 6, 2017 Editor Popular Post Share Posted July 6, 2017 (edited) Usb Multiboot Toolkit Secureboot Edition 4 Konu referans linki Referans linkteki scripts tarafımca editlenerek hazırlanmıştır legacy de linux grub4dos grub2 menülerinde birbirine gecerken oluşan hatalar giderildi tüm menüler çalışıyor içerik olarak boştur iki adet link veriyorum birisinin içerisinde bootiso86 ve 64 wimler var diğeri boş atılacak olan dosyalar txt dosyası olarak belrtilen klasörlere yazılmıştır txt dosyalarına göre sistemi kendiniz doldurun linux menusü ve grubdos menüsü yapımcının verdiği şekilde duruyor onları oynamadım kendiniz kullanacağını şekilde düzenleyin fat bölümüne refind bootloader eklenmiştir refind secureboot açıkken çalışmaz diğer sistemler doğrulama yöntemini yaptıktan sonra secureboot açıkken sorunsuz çalışacaktır doğrulama nasıl yapılır onunla alakalı video ekleyeceğim script i kullanamk için klasöre çıkartın multibootinstaller.bat dosyasını yönetici olarak çalıştırın kullanımla alakalı detaylı bilgilere referans linkten ulaşabilirsiniz Legacy Bölümü Efi Bölümü bootiso 86 ve 64 olan link 575mb http://uptobox.com/vnnrbzgeij39 (⚡Tnc Debrid ile İndir) boş olan link 31mb http://uptobox.com/t7wiv5az76ci (⚡Tnc Debrid ile İndir) sanaldisk ve harici diskte uygulamak isteyenler aşağıdaki dosyaları eskileri ile değiştirsin multiboottolkitsecureboot_ek.rar Secureboot doğrulama videosu gg.rar Arkadaşar uzun aradan sonra bu konu üzerinde ufak tefek değişiklikler yaptım tam olarak tamamalanmadı ama üzerinde uğraşmak isteyene kaynak olabilir multiboot toolkit uyarlaması ileusnb ye yüklenecek yine değişiklikler secure boot açıkken çalışıyor bende securet boot sitedeki arkadaşların kullandığı değildir birde karadurak hocamın kmpe sini ekledim kmpe klasrü ana dizine kopyalanacak sadece fırsat bulursam destek vermeye çalışırım devamlı burada olamayabilirim denemek isteyen indirip deneyebilir windows kurulum dosyaları olan bootiso86 ve bootiso64 im dosyaları sistemde yoktur diğer paylaşımlardan alıp kullanabilirsiniz p5rNZN.png DOn5N1.png vaMNMR.png qA7N7W.png JVPzPB.png link: https://uptobox.com/asj078l30fy5 Edited January 18, 2020 by köylü 28 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor mephistooo2 Posted July 6, 2017 Editor Share Posted July 6, 2017 (edited) @köylü üstat MultiBoot Toolkit v2.2.0 sanal VHD disklere kurulabiliyordu; ancak sizin editlemiş olduğunuz MultiBoot Toolkit malesef kurulamıyor... Ben öncelikle test amaçlı vhd dosyası üzerinden kurulumu yapıp daha sonra USB diskte işlemleri gerçekleştiriyorum da Bunu mümkünse düzeltme imkanı olursa sevinirim ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hallettim, sanal VHD dosyasına kurulumu yapmak isteyenler için gerekli 2 dosyayı editledim: Öncelikle gizli bin klasör içindeki multibootscan.bat ve ana klasör içindeki [ 01 ] multiboot_installer.bat dosyasının yedeklerini alın. Birinci dosya, gizli bin klasör içindeki multibootscan.bat dosyası içeriği şu şekilde olacak: :while for /f %%B in ('wmic volume get driveletter^, label ^| findstr "MULTIBOOT"') do set ducky=%%B for /f %%I in ('wmic volume get driveletter^, label ^| findstr "multiboot"') do set ducky=%%I if [%ducky%] EQU [] ( echo.& echo Waiting on Multiboot Drive ping localhost -n 2 >nul cls echo.& echo Waiting on Multiboot Drive ^> ping localhost -n 2 >nul cls echo.& echo Waiting on Multiboot Drive ^>^> ping localhost -n 2 >nul cls echo.& echo Waiting on Multiboot Drive ^>^>^> ping localhost -n 2 >nul cls goto :while ) else ( echo.& echo ^>^> Multiboot Drive Found ^^^^ ping localhost -n 2 >nul goto :break ) timeout /t 30 goto :while :break for /f "tokens=2 delims= " %%N in ('WMIC Path Win32_LogicalDiskToPartition Get Antecedent^, Dependent ^| find "%ducky%"') do set disk=%%N if not defined disk goto :EOF set /a disk=%disk:~1,1% if exist %ducky%\EFI\BOOT\mark ( for /f "tokens=*" %%B in (%ducky%\EFI\BOOT\mark) do set author=%%B ) else ( cls& color 4f& echo.& echo ^>^> Run multiboot_installer.bat to reinstall& pause>nul& exist ) İkinci dosya da ana klasör içindeki [ 01 ] multiboot_installer.bat dosyasının içeriği şu şekilde olacak: rem https://niemtin007.blogspot.com rem batch file write by niemtin007. Thank for using. @echo off mode con lines=18 cols=70 setlocal title %~nx0 pushd "%cd%"& cd /d "%~dp0" call "%~dp0bin\permissions.bat" if "%ADMIN%"=="FAIL" goto :EOF for /f "tokens=4-5 delims=. " %%i in ('ver') do set version=%%i.%%j if "%version%" == "10.0" call "%~dp0bin\license.bat" :checkletter for /f "tokens=2 delims= " %%B in ( 'WMIC Path Win32_LogicalDiskToPartition Get Antecedent^, Dependent ^| find "B:"' ) do set disk=%%B if not defined disk goto :select set /a disk=%disk:~1,1% wmic diskdrive get Name, Model, InterfaceType, MediaType | find /i "\\.\PHYSICALDRIVE%disk%" | find /i "Fixed hard disk media" >nul if not errorlevel 1 ( cls& color 4f& echo.& echo. echo ====================================================================== echo SORRY GUYS, DRIVE LETTER B IS THE LETTER I WILL USE, I DO NOT WANT echo ANYONE TO USE IT. PLEASE CHANGE YOUR DRIVE LETTER B TO THE OTHER echo IF NOT CHANGE, I CAN NOT CONTINUE ^^^^ echo ====================================================================== echo.& echo.& echo.& echo.& echo.& echo.& echo. echo Press any key to use Drive Letter Change...& pause>nul START bin\dChanger.exe echo Press any key to continue...!& pause>nul& goto :checkletter ) :select set ducky=B^: cls& color 0e "%~dp0bin\partassist.exe" /list del /Q bin\log rem del /Q bin\LogLogInfo.log echo. set disk= set /P disk= Disk Number [ ? ] = :removable call "%~dp0bin\esp.bat" cls& color 0e for /f "tokens=2" %%H in ('wmic path Win32_diskpartition get type ^, diskindex ^| find /i "%disk%"') do set GPT=%%H "%~dp0bin\partassist.exe" /hd:%disk% /del:all "%~dp0bin\partassist.exe" /hd:%disk% /cre /pri /size:%esp% /end /fs:fat32 /align /label:UEFI /letter:B "%~dp0bin\partassist.exe" /hide:B "%~dp0bin\partassist.exe" /hd:%disk% /cre /pri /size:auto /fs:ntfs /act /align /label:MULTIBOOT /letter:B set /a partition=0 set grub=true :setup if not exist B:\ goto :EOF >nul cls& color 0e "%~dp0bin\7za.exe" x ""data.7z"" -o"B:\" -aoa -y 2>nul set /a root=%partition%+1 set /a local=%root%+1 ( rem echo set prefix=/boot/grub/ echo configfile "${prefix}/main.cfg" ) set lang=English >"%ducky%\BOOT\lang" (echo %lang%) cd /d "%~dp0bin\lang\%lang%\" call "main.bat"& call "antivirus.bat"& call "hackeros.bat"& call "linux.bat"& call "partition.bat" "%~dp0bin\7za.exe" x ""%~dp0bin\lang\%lang%.7z"" -o"%ducky%\" -aoa -y "%~dp0bootice.exe" /DEVICE=B: /mbr /backup /file=B:\Boot\MBR /quiet rem "%~dp0bootice.exe" /DEVICE=B: /pbr /backup /file=B:\Boot\PBR /quiet "%~dp0bin\syslinux.exe" --force --directory /BOOT/SYSLINUX B: B:\BOOT\SYSLINUX\syslinux.bin if /i "%grub%"=="true" (cls move /y B:\BOOT\GRUB\*.lst B:\BOOT\ >nul "%~dp0bin\grub-install.exe" --target=i386-pc --boot-directory=B:/BOOT //./PHYSICALDRIVE%disk% move /y B:\BOOT\*.lst B:\BOOT\GRUB\ >nul ) else ( "%~dp0bin\syslinux.exe" --force --mbr --active --directory /BOOT/SYSLINUX/ --install B: ) call "%~dp0bin\hidefile.bat" cls& cd /d "%~dp0bin"& call "bcdautoset.bat" cls& cd /d "%~dp0bin"& call "bcdautoset2.bat" cls& cd /d "%~dp0bin"& call "bcdautoset3.bat" cls& cd /d "%~dp0bin"& call "bcdautoset4.bat" cls& cd /d "%~dp0bin"& call "bcdautoset5.bat" cls& cd /d "%~dp0bin"& call "bcdautoset6.bat" cls& cd /d "%~dp0bin"& call "bcdautoset7.bat" cls& cd /d "%~dp0bin"& call "bcdautoset8.bat" "%~dp0bin\partassist.exe" /hd:%disk% /setletter:%partition% /letter:auto cd /d "%~dp0bin"& call "resetvariable.bat" "%~dp0bin\partassist.exe" /hd:%disk% /whide:%partition% /src:%~dp0bin\secureboot cd /d "%~dp0bin"& call "exit.bat" del /Q %~dp0bin\log rem del /Q %~dp0bin\LogLogInfo.log endlocal exit :External call "%~dp0bin\esp.bat" set GB=0 set /p GB= ^> Set multiboot data partition size [ GB ] ^> set /a MB=(%GB%*1024+%esp%) if %GB% == 0 echo.& echo ^> Are you sure? press any to continue & pause>nul :delete cls& color 0e& echo. call "%~dp0bin\resetvariable.bat" "%~dp0bin\partassist.exe" /hd:%disk% /unhide:%partition% "%~dp0bin\partassist.exe" /hd:%disk% /setletter:%partition% /letter:B ( "%~dp0bin\partassist.exe" /hd:%disk% /del:%partition% goto :delete ) :continue call "%~dp0bin\resetvariable.bat" for /f "tokens=3 delims==" %%b in ( 'WMIC Path Win32_LogicalDiskToPartition Get Antecedent^, Dependent ^| find "Disk #%disk%, Partition #%partition%"' ) do set letter=%%b set letter=%letter:~1,2% chkdsk.exe /f %letter% "%~dp0bin\partassist.exe" /hd:%disk% /setletter:%partition% /letter:auto "%~dp0bin\partassist.exe" /hd:%disk% /resize:%partition% /reduce-right:%MB% "%~dp0bin\partassist.exe" /hd:%disk% /cre /pri /size:%esp% /end /fs:fat32 /align /label:UEFI /letter:B "%~dp0bin\partassist.exe" /hide:B "%~dp0bin\partassist.exe" /hd:%disk% /cre /pri /size:auto /fs:ntfs /act /align /label:MULTIBOOT /letter:B call "%~dp0bin\resetvariable.bat" set /a partition=%partition%-1 set grub=true goto :setup Codebox içindekileri kopyalayarak orijinal isminde ve bat uzantısıyla kaydederek dosyaları gerekli yerlerine kopyalayıp sanal VHD dosyası üzerinden multiboot kurulumunu yapabilirsiniz. Edited July 6, 2017 by mephistooo2 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted July 6, 2017 Author Editor Share Posted July 6, 2017 (edited) 14 dakika önce, mephistooo2 yazdı: @köylü üstat MultiBoot Toolkit v2.2.0 sanal VHD disklere kurulabiliyordu; ancak sizin editlemiş olduğunuz MultiBoot Toolkit malesef kurulamıyor... Ben öncelikle test amaçlı vhd dosyası üzerinden kurulumu yapıp daha sonra USB diskte işlemleri gerçekleştiriyorum da Bunu mümkünse düzeltme imkanı olursa sevinirim hocam ben 2.1.1 sürümünü editledim orada onunla alakalı bi ayar silmedim virtual diske yapılıyorsada bilmiyorum nasıl yapıldığını bu arada Secure boot doğrulama video linkini ek dosya olarak koyuyorum ilk iletiye youtube hesabını unutmuşum ekleyemedim Edited July 6, 2017 by köylü 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktay x Posted July 6, 2017 Share Posted July 6, 2017 Köylü ustam deneyip yoruma yazarım bu refindin kodunu yapamamıştım diğer toolkit de diğer tüm sorunları giderebilmiştim gerçi sağlam hali hazırda kullanıyorum lakin menülerde çok fazla bağlantı kullanıyorum uefi de bir sorun vardı oda hatalı ve fazladan eklediğim bir komut olabilir resim eklemeye çalışırım tabi önce bunu bir test edeyim. iyi çalışmalar. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
efe34 Posted July 6, 2017 Share Posted July 6, 2017 Emeklerinize saglik. Keske 2.2.0 editleseydiniz. 2.1.1 de cok hata var Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted July 6, 2017 Author Editor Share Posted July 6, 2017 37 dakika önce, efe34 yazdı: Emeklerinize saglik. Keske 2.2.0 editleseydiniz. 2.1.1 de cok hata var kurulum sorunsuz tamamlandımı sorun yok diğer konudaki gibi bat dosyası ile güncelleme işi felan yok cünkü çoğunu çıkardım elle ekleme yapılacak 2.2.0 soromü 3 bölüm oluşturuyo onun için ona uğraşmadım 2.1.1 sürümü genelde tüm windowslarda çalışıyor onun için onu tercih ettim 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keyfoagam Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 Uptoboxdan inmiyo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oguzhan43 Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 27 dakika önce, keyfoagam yazdı: Uptoboxdan inmiyo linklerde sıkıntı yok bende iniyor farklı bi browser la deneyin 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted July 7, 2017 Author Editor Share Posted July 7, 2017 test eden varmı arkadaşlar özellikle secure boot açık kullananlar için sonucu merak ediyorum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeritEtemSinBin Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 gaayet güzel çalışıyor biraz modifiye ye başladım bitince ss ler gelir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhat100 Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 Tlf ile indirmeye çalışıyorum indiremiyorum indirince test sonucunu yazarım birde grub2 den grub4dos a geçiş de veya grub4dos dan grub2 ye geçiş de ne gibi problemler vardı açıklama yapabilirmisiniz. Teşekkürler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted July 7, 2017 Author Editor Share Posted July 7, 2017 (edited) 15 dakika önce, serhat100 yazdı: Tlf ile indirmeye çalışıyorum indiremiyorum indirince test sonucunu yazarım birde grub2 den grub4dos a geçiş de veya grub4dos dan grub2 ye geçiş de ne gibi problemler vardı açıklama yapabilirmisiniz. Teşekkürler yapımcının orjinal scripti ile hazırladıktan sonra efi bölümünde değişiklik yaptığın zaman legacy modda syslinux menü ve grub4dos menüden tekrara ana menüye grub2 menüye dönmüyordu siyah ekranda kalıyordu no such device gibi bi hata veriyordu tabi senin kullandığın farklıdır efi bölümü büyük kullanıyordunuz gerekli dosyalar efi bölümünde sizde ben referans linkteki scripten bahsettim hata için ama orjinal şekilde kullanırsan bişey ekleyip çıkartmazsan sorun yok Edited July 7, 2017 by köylü 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
engo Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 ben 2.2.0 kurmuştum ayarlarımı yapmıştım ben bu olayı kurmadan hataları nasıl kurduğum sisteme entegre edebilirim bir yolu varmıdır Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted July 7, 2017 Author Editor Share Posted July 7, 2017 3 dakika önce, engo yazdı: ben 2.2.0 kurmuştum ayarlarımı yapmıştım ben bu olayı kurmadan hataları nasıl kurduğum sisteme entegre edebilirim bir yolu varmıdır sorun yoksa eskisinde gerek yok bunu baştan yapman lazım Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktay x Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 Köylü hocam daha önce bahsettiğim hata bu sadece uefi modda geliyor, bir kaç enter ile geçiliyor ve işlem sorunsuz devam ediyor. sadece burda takılması can sıkıcı geliyor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted July 7, 2017 Author Editor Share Posted July 7, 2017 18 dakika önce, oktay x yazdı: Köylü hocam daha önce bahsettiğim hata bu sadece uefi modda geliyor, bir kaç enter ile geçiliyor ve işlem sorunsuz devam ediyor. sadece burda takılması can sıkıcı geliyor. bu hata şu yeni verdiğim konudamı geliyor? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktay x Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 4 saat önce, köylü yazdı: bu hata şu yeni verdiğim konudamı geliyor? Hocam şöyle diyeyim sizin sunduğunuz sistemde hiç bir hata yok test ettim sağlam ve sorunsuz kuruluyor lakin kendi kullandığım main.cfg deki geçiş kodlarını ekleyince uefi de hata alıyorum legacy modda sorun yok ama uedi de hata alıyorum yani kısacası kendi kodlarımda sorun var onları vakit bulup düzeltmem lazım. iyi çalışmalar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted July 8, 2017 Author Editor Share Posted July 8, 2017 6 saat önce, oktay x yazdı: Hocam şöyle diyeyim sizin sunduğunuz sistemde hiç bir hata yok test ettim sağlam ve sorunsuz kuruluyor lakin kendi kullandığım main.cfg deki geçiş kodlarını ekleyince uefi de hata alıyorum legacy modda sorun yok ama uedi de hata alıyorum yani kısacası kendi kodlarımda sorun var onları vakit bulup düzeltmem lazım. iyi çalışmalar. kodları paylaşırsan düzeltiriz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canavar123 Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 Hocam galiba Harici diske kuramıyorum. Nerede hata yapıyorum. Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted July 8, 2017 Author Editor Share Posted July 8, 2017 (edited) 20 dakika önce, canavar123 yazdı: Hocam galiba Harici diske kuramıyorum. Nerede hata yapıyorum. Please register to see this content. edit: videoyu açmadı bir an resim sandım herhangi bir mb girmeden direk denedinmi 51mb olarak? uac kapalı galiba uacı etkinleştirip denermisin Edited July 8, 2017 by köylü Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canavar123 Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 54 dakika önce, köylü yazdı: edit: videoyu açmadı bir an resim sandım herhangi bir mb girmeden direk denedinmi 51mb olarak? uac kapalı galiba uacı etkinleştirip denermisin Bir şey değişmedi hocam son sürüm sorunsuz kurulmuştu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted July 8, 2017 Author Editor Share Posted July 8, 2017 16 dakika önce, canavar123 yazdı: Bir şey değişmedi hocam son sürüm sorunsuz kurulmuştu. ikinci posttaki mephistooo2 nin verdiği değişikliği bi uygula istersen bende şu an harici disk yok deneme imkanım yok 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canavar123 Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 (edited) Bir saat önce, köylü yazdı: ikinci posttaki mephistooo2 nin verdiği değişikliği bi uygula istersen bende şu an harici disk yok deneme imkanım yok Zamanınız varsa TeamViewer üzerinden deneyebilirsiniz. Edit: Dediğinizi yaptıktan sonra şu an için sorun yok. Edit 2: SecureBoot'da başarısız oldum. Please register to see this content. Edited July 8, 2017 by canavar123 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted July 8, 2017 Author Editor Share Posted July 8, 2017 (edited) Bir saat önce, canavar123 yazdı: Zamanınız varsa TeamViewer üzerinden deneyebilirsiniz. Edit: Dediğinizi yaptıktan sonra şu an için sorun yok. Edit 2: SecureBoot'da başarısız oldum. Please register to see this content. sorun yok o ekrandan sonra enrool hash tıklayacaksın sonra loader.efi yi göstereceksin tekrar başa gelecek tekrar enrool hash tıklayacaksın grubx64.efiyi gösterceksin onayladıktan sonra tekrar başa gelecek reboot system yes diyoruz Edited July 8, 2017 by köylü 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canavar123 Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 Hocam peki şimdi ben bu diski nasıl Free + Multiboot + Esp olarak ayıracağım. Direk bölümü kırpsam baştan diskte bölüm bulmayla ilgili problem yaşar mıyım ayırmamalı mıyım? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts