byyilmaz Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 (edited) Telefonum SM-A500F telefon hafızasındaki fotoğrafları hafıza kartına taşıdım sonra telefona format attım hafıza kartındaki fotoğraflar görünmedi boyutları var ama görüntü bilgisayarda ve telefonda görüntüler yok ne kadar uğraştım yapamadım. https://yadi.sk/d/12FFP8qh3KuiTY bazı resimleri yükledim. şimdiden teşekkürler. Edited July 10, 2017 by byyilmaz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canavar123 Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 (edited) Galiba kart hasar görmüş. Geçmiş olsun kardeşim. Böyle durumlarda bulut teknolojilerini öneririm. Önemli resimleri istersen Sync ile istersen manuel bulut ortamnda güvende tutmanı öneririm. Birkaç yazılım denedim, ne yaptıysam açamadım. Edit: Resimler kesinlikle hasarlı. Bir yazılım denedim onarım için o dahi onaramadı. Edited July 10, 2017 by canavar123 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNKraL_ Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 hafıza kartına önbellek dosyalarını atmışsın orjinalleri gitmiş geçmiş olsun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byyilmaz Posted July 10, 2017 Author Share Posted July 10, 2017 (edited) Bi yerde bi yazı buldum telefondan çekilmiş yeni sağlam fotoğrafların hex dosyaları ile bu bozuk olan hex dosyalarını karşılaştırıp hangisi bozuksa onu düzeltirsen olur yazıyorda hex tam çözemedim eskileri getirmek için telefonu rootlayarak geri ala bilirmiyim önereceğiniz program var mı. Edited July 11, 2017 by byyilmaz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erdal4444 Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 bitlocker yemişsin.kurtarmak neredeyse imkansız Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canavar123 Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 3 saat önce, RaZoRWounD yazdı: hafıza kartına önbellek dosyalarını atmışsın orjinalleri gitmiş geçmiş olsun Önbellek dosyası ne oluyor kısaca bahsedebilir misin? Ben mi bilmiyorum bu konuları? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNKraL_ Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 (edited) 42 dakika önce, canavar123 yazdı: Önbellek dosyası ne oluyor kısaca bahsedebilir misin? Ben mi bilmiyorum bu konuları? önbellek dosyası resimleri bir kez açtıktan sonra daha hızlı getirilmesi için oluşturulan tumbcache dosyasıdır windows,android,ios vs tüm sistemlerde bulunan bir mekanizma sistemidir bu dosyalar kalıcı olarak sisteme kaydedilir.Root (yönetici) izni olduğu zaman bu dosyalar tamamen silinebilir sonra tekrar oluşur genelde telefonun yedekleme yazılımlarıda bu dosyaları taşırken resmin aslını telefon hafızasında bırakıp önbellek dosyalarını hafıza kartına atarlarki alan küçültmek için elle yedeklemek en iyisidir Bu birçok defa başıma geldiği için acaba arkadaşta aynı şeyi yapmış olabilirmi diye o yorumu yaptım. Edited July 10, 2017 by RaZoRWounD 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratapan Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Bu dosyaları hex editor ile açıp baktığında header kısmının(dosya başlangıç bölümü) resim(jpg ,png vs) olmadığını görebilirsin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byyilmaz Posted July 11, 2017 Author Share Posted July 11, 2017 Orjinal resim de hex bilgilerini alıp bozuk onlarda değiştirdim ama bi sonuç alamadım Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts