Jump to content

Ekran Kartı Güncellemeden Sonra Sistem Kasıyor


makpolat76
 Share

Recommended Posts

Herkese merhaba. amd ekran kartımın son güncellemesini kurduğumda sistemde donmalar oluyor. yaklaşık olarak 5-10 saniyede bir sistemde 1-2 saniyelik sürekli donmalar oluyor. dün bilgisayara  windows 10 version 1607 redstone 1 ile format atıp tekrar güncel ekran kartını yükledim ancak aynı sorunu verdi. Sorunun sebebi tam olarak ne anlayamadım. Bilen birisi yadımcı olabilir mi ?

Bir de windows 7 ile windows 10 arasında kaldım da biraz. Sizce hangi işletim sistemini kullanmalıyım ? Amacım csgo , lol gibi fazla sistem istemeyen oyunlarda iyi fps almak. Birkaç tane de uygulama kullanacağım office, autocad, dev++ gibi.

laptop sistemim;

amd a8-7410 apu

amd radeon r5 m330 

8 gb 1600 mhz ddr3 ram

 

şimdiden teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

6 dakika önce, makpolat76 yazdı:

Tamamdır sorun çözüldü. Söylediğiniz gibi 1703 redstone 2 yi kurdum sonra ekran kartı yazılımını kurdum hiçbir problem olmadı. Teşekkür ederim.

sorunun sistemden kaynaklandığını tahmin etmiştim zaten 1607 tamamlanmamış bir sürümdü çok sorunluydu

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By onurx
      Merhabalar Arkadaşlar
      Windows 10 bilgisayarımda daha önce yaşanıp çözdüğüm bazı sorunlar vardı bunlar ad aware programlarıyla ve regedit aracılığıyla düzelttiğim hatalardı.
      Dolayısıyla bu hataları giderirken sanırım hatalı bişeyler yapmış olmam gerekir yada temizleme programlarının uygulama esnasında yaşanılan hatalar dan kaynaklı diye tahmin ediyorum.
      Çok büyük bi sorun olduğunu düşünmüyorum ama takıntı oluyor işte kafama.
      Masaüstünde boşlukta sağ tıkladığım zaman 5 sn kadar bekliyorum sağ tık menüsünün açılmasını.
      Nasıl çözüm yolu bulurum yardımlarınızı rica ederim.
    • By EASMurat
      Selam Arkadaşlar bunca zaman bir çok şey öğrendiğim, bir çok ustanın olduğu sevgili tnc-tr ailesi, direk konuya giriyorum yeni bir PC topladım ama gel gelelim performans alamıyorum :( mauseyi hareket ettirirken donuk donuk hareket ediyor :( kısacası bu sorunlarıma yardımlarınızı bekliyorum bu arada bilgisayarı toplayalı daha  1ay anca oldu ama ben evde pek kullanmadığımdan şimdi kullandıkça anlıyorum farkı mausenin ağır ağır hareket etmesi, i7 işlemcili bi makinanın bukadar performansının az olacağını tahmin bile etmemezdim, benmi biyerde hata yapıyorum? ayarlardamı bi sıkıntı var ? yada başka bir sorunmu yardımcı olursanız çok çok minnettar kalıcam şimdi den teşekkürler topladığım PC'nin özelliklerini yazıyorum ;

      Anakart : Gigabyte Z77-D3H 1155 DDR3 2400 (o.c) Sata 3.0
      işlemci : intel core i7 3770 3,4Ghz 8mb 22nm
      Ram : 16 GB CORSAIR DDR3 1600Mhz
      HDD : SCANDISK SSD 120GB + 2TB WD + 160GB SAMSUNG
      Kasa : COOLER MASTER RC-912A   750W
      Seskartı : SB AUDIGY 2 192KHZ 
      TV kartı : SS2 Dijital TV
      Monitör : Asus 23" VS238H LED + HDMI + DVI
      USB / LPT Çevirici : S-Link usb yi LPT ye çevirici
      SOĞUTUCU :  TERMALTAKE CL-P0579
      KLAVYE MAUSE :  Microsoft kablosuz klavye + mause seti

      GA-Z77-D3H işletim sistemim Win7 64BIT PC'yi ilk topladığımda Anakartın üzerindeki onboard ekran kartının HDMI çıkışını kullanıyordum, fakat monitör kendi kendine kapanıyor arkadan elektrik fişini çekip yeniden taktığımda görüntü geliyor ama  1 - 2 dakika sonra yeniden gidiyordu, bende bunun Anakarttaki HDMI çıkışını kullandığım için olduğunu düşünerek, Analog (VGA) Çıkına taktım ama sonuç yine aynıydı kısaca; ekran kapanıyordu götürdüm gittim VATAN TA TA TA TAMM'a  :db: ( PC'yi oradan topladımda ) herneyse daha 22 gün oldu siz alalı dediler, bire bir yenisiyle değişecek dediler üretici firmaya gönderdiler hala bekliyorum monitörü 1Hafta oldu elimde emektar eski LCD 19" monitörü yukarıda özelliklerini yazdığım bu kasaya taktım şuan bunu kullanıyorum ama bu seferde mause donuyor, yani eskidende donuyordu ama ağır ağır hareket ediyordu bense monitöre hatabulduğumdan yada virüs düşüncesiyle yeniden formatladım 15 - 20 format oldu yine aynı yine aynı mause dona dona hareket ediyor, bunu sık sık değil arada yapıyor, işlemci ısındığındanmı anakarttanmı bilmiyorum 5 - 10 dk sonra yeniden yapıyor bu seferde anakartın onboard ekran kartına kusur bularak, elimde olan bir başka PCI Ekran kartım vardı onu takıp denedim sonuçmu ? :whistle: Sıkı durun, Yine aynı, yani her halukarda mause donarak hareket ediyor, birde aldığım USB/LPT çeviriciyle bir dangle (key üretici) kullanıyorum, lisanslı bir yazılımımız varda işyerinde kullandığımız, ama bu LPT dongle'yi çalıştıramıyorum bu konudada yardımcı olursanız sevinirim, şimdi ben bildiklerimi denedim eğer atladığım biyer yada bi ayar eksikliği varsa, yadaaa PCI kartlardan olan veya işlemciyle yada anakartla ilgili bi sorun varsa lütfen yardımcı olun gidereyim çünki 2.350TL Para verdim ama performans alamıyorum, birde aklıma RAM'ler takıldı ben bunları yukarıda yazdığı gibi 1600MHZ hızında diye aldım owerclocksuz bu hızı destekliyor anakartım ama biostan girdiğimde 800MHZ görüyorum hızlarını benmi yanlış yere bakıyorumacaba ??? Benim eski 2 çekirdek PC ile çok deli dehşet bi fark göremedim arasında ki onun işlemcisi 2,66GHz ve 4GB RAM, Dönen 160 GB HDD ile kullanıyordum buna SSD harddisk almama rağmen sadece açılışı çok hızlandı 3 - 5 saniyede masaüstü geliyor, ama genel olarak performansından memnun olmadım şimdi Zaman ayırıp bu yazımı okuyanlar ve bilgisini paylaşacak olanlara şimdiden teşekkürler...

      BUDA WiNDOWS DERECELENDiRMESi :
       


       PC YAPILANDIRMA BiLGiLERiM'i Görmek indirmek için Tıklayın...

       PC DONANIMSAL BiLGiLERiM'i Görmek indirmek için Tıklayın...

      BiLGiSAYARIMIN VE KASANIN GÖRÜNTÜSÜ [spoiler]  






      [/spoiler]
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...