Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Popüler Linux işletim Sistemleri Distrowatch Popüler ilk5


forjest
 Share

Recommended Posts

shiftdeletenet

  • Lenovo serilerine tüm sistemleri yüklemek mümkün chipset'leri,bios ve cpu uyumlulukları bakımından genellikle sorun çıkartmayan modeller arasında özelliklede "ios sistemler" vb.
  • Deepin-desktop masaüstü gerek arayüzü,gerek gelişmiş araçlarıyla oldukça yeterli seviyede ve üzerinde daha çok geliştirmeler yapılmaya devam ediliyor.Aslında bir nevi kde desktop melezi olarak düşünebiliriz birbirlerine benzemeleri bakımından windows arayüzüne yakın olması vs. nedeniyle oldukça yaygın ve tercih edilenler arasındalar.Ve manjaro,arcolinux vd.bazı dağıtımlarda deppin desktop'lı iso kalıpları çıkartmaya başladılar buradaki dezavantaj belki,deepinOS'in uygulama marketinden mahrum kalmak olarak değerlendirilebilir bazı uygumaların daha fazla oluşuda işletim sistemini cazibe merkezi haline getiriyor bu bakımdan yokda diğer dağıtımlarda da herşey var elbette.
  • Eski donanımlar için deepin,kde masaüstü arayüzleri kesinlikle uygun değil işlemci ve ram kullanımı seri akıcı performans bakımından kurulabiilir olması ayrı konu bu gibi negatif durumlar söz konusu olabilmekte.Lxde,xfce,mate,i3,lxqt,openbox vb. desktop arayüzleri tercih edilmeli zaten fark bariz belli ediyor kendini makinelerde.32 bit desteğini çekmeyen dağıtımlardan da ayrıca yararlanılabilir.Cpu mimarisi 64 bit destekliyse de sorun yok kurulabilmekte dağıtımı yapanlar artık eskisi gibi "bazıları hariç" 32 bit'lik kalıplar çıkartmıyorlar buda son versiyon çıkan uygulamaların proglamalamaya dayalı şekilde x86'yı desteklememesine dayalı olabileceğinden  kaynaklı olabilir sanıyorum.
  • 128 bitlik çalışmalarda çıktığında bu sefer 64 bit'de aynı şekilde geriler herhalde ne varki bu  şimdilik söz konusu değil gibi.uzun zaman 64 bit sistemler ve uygulamalarla yola devam edileceği az çok  görünmekte şimdilik farklı gelişmeler olmadıkça teknoloji bu neyin ne zaman ortaya çıkacağı belli olmamakta. :) 
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...