Jump to content

Tdk'dan 200gb Kapasiteli Blu-ray Medya


alperen_69

Recommended Posts

Japonya bazlı medya üreticisi TDK, 200GB kapasiteye sahip Blu-ray medyaların yapılmasına olanak verecek teknolojiler üzerinde çalıştığını açıkladı. Geçtiğimiz sene 100GB kapasiteli dört katman Blu-ray medyalarını duyuran firma, 200GB kapasiteye sahip olabileceği belirtilen ve üzerinde çalışmaların devam ettiği medyalar hakkında henüz detaylı bir bilgi vermemiş durumda.

logo_tdk.gif

TDK, 2007 yılı içerisinde 100GB depolama kapasitesine sahip olan dört katmanlı Blu-ray medyaların piyasada olmalarını planlamakta. HD-DVD medyaların en fazla 50GB veri depolayabildikleri düşünüldüğünde, 100GB ve sonrasında 200GB depolama alanı kapasitelerinin Blu-ray'e standart olma yarışında avantaj sağlayacağı açık.

TDK, geçtiğimiz günlerde ilk parti 25GB kapasitelere sahip yazılabilir ve tekrar yazılabilir boş Blu-ray medyaların dağıtımını başlatmış durumda. 50GB kapasiteye sahip medyalarında Aralık ayında piyasaya sürülmeleri bekleniyor. 25GB kapasiteli medyaların yazılabilir versiyonları 20$, tekrar yazılabilir versiyonları ise 25$ fiyat etiketi taşımakta.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...