Jump to content

Sistem Yedeğini Başka Pcye


canpolat11
 Share

Recommended Posts

arkadaşlar kafamı kurcalayan bir konu var :D kullandığım laptop msi ge60 win10 yüklü ve herşeyi ayarlı şimdi bu yedeği daha düşük donanımlı bir laptopa aynı şekilde aktarabilirmiiyz ??   açıkçası aynı performansı vermez ama en azından aynı ayarlar olsun sitiyorum bu mümknnmü ve hangi programla nasıl yaparım ??

Link to comment
Share on other sites

Herkeze merhabalar iyi günler arkadaşlar konuyu görünce bende bir kaç satır aklıma gelenleri ekleyeyim dedim :)

- Acronis ile uzun süre evvel windows'u kurup acronis true image home ile yedeğini almış olduğum ( .tib ) uzantılı dosyayı,yine acronis programının iso şeklindeki,bootable olanı kullanarak usbdisk'e yazdırıp boot edilebilir şekilde hazırlayıp,bilgisayara ait anakartın özelliklerine uygun şekilde,usbdisk boot öncelikleri ile yazdırılan acronis bootable iso'yu usbdisk üzerinden başlatıp.Daha evvel'den kurulu sistem olan windows'tan alınmış olan üstteki gibi backup.tib dosyasını gösterip.Farklı bir pc'ye yükleyebiliyoruz.Acronis yükleme aşamasında çıkan menüsü üzerinden yedek image'ın seçimi sonrasında,karadurak ustadın'da belirttiği gibi,Universal mode seçeneği sunmakta bu seçeneği seçerek farklı bilgisayarlara tıpkı yeni format atılmış olan pc gibi yedek .tib backup image'ını mount ediyoruz.Sistem bir sonraki yeniden başlatma aşasından sonra sistem normal olarak açılmakta.

Acronis ile yedek alınmadan evvel-Dikkat edilmesi gerekli hususlar: (Alınacak yedek farklı pc'lerde kullanılacağı için)

- Farklı pc'ler de alınan yedek/yedekler kullanılacak ise,tüm işlemlerin güncelleme,temizlik optimizasyon ayarlarının yapılması sonrası yedek almak.

- Donanıma sisteme ve bios anakart bileşenlerinde sorun yaratabileceği ve sistemin yedeği yüklenmesi sonrası oluşabilecek sorunlara karşın,sürücü driver eklemeyin.

- Alınan yedeğin yükleme aşamasında,yüklenmesi düşünülen bilgisayarın harddiskinin sıfırlanması,etkin hale getirilmesi yedeğin  bu diske entegre edilmesi sonrası çalışmasında sorun yaratmayacaktır.

- Acronis üzerinden Add New Disk seçeneği ile 1.olarak pc'ye ait olan Hardiskin tamamını seçerek etkin hale getirdikten sonra yedeği yükleyiniz.(Farklı pc'ler olsun olmasın bu yöntemi kullanın!)

Not: Etkin hale getirilen harddisk ve universal mode seçeneği ile yedek yüklemesi sonrası,disk üzerindeki veriler silinir sonrasında kurtarılması güçleşebilir.İşlemlerden önce mutlaka önemli dosyalar veriler yedeklenmelidir!

Diğer notlar:

- Kişisel kullanımlar için alınan yedeklerde her türlü özelleştirme sürücü vb.işlemlerden sonra yedekler alınabilir kullanılabilir.(Bu yedeklerde özelleştirmeler olduğundan ötürü farklı pclerde donanımsal değişikliklere dayalı olarak, sorunlar meydana çıkarabilir,çıkarmasada yedeğin kullanılması tercih edilmemelidir.)

- Yanyana kurulumlara ait birden fazla işletim sistemleride aynı şekilde yedeklenip,geri yüklenebilir.

Kendim boyutundan ötürü halen daha usbdiskimde bulunan Acronis Bootable 2011 iso  kalıbını kullanmaktayım arzu eden

Please register to see this content.
çekebilir. (50mb->iso)

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar farklı bilgileri olan diğer üye arkadaşlarda  eklemeler yapacaklardır yararlı olması dileğiyle.:)

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

canpolat11, 2 saat önce yazdı:

arkadaşlar kafamı kurcalayan bir konu var :D kullandığım laptop msi ge60 win10 yüklü ve herşeyi ayarlı şimdi bu yedeği daha düşük donanımlı bir laptopa aynı şekilde aktarabilirmiiyz ??   açıkçası aynı performansı vermez ama en azından aynı ayarlar olsun sitiyorum bu mümknnmü ve hangi programla nasıl yaparım ??

Sizin de belirttiğiniz gibi daha düşük donanımlı pc dediğiniz için mavi ekran hatası verebilir. ...

Kullandığıniz pc yada laptop bire bir aynı  ise olur. ..yanlız şu var driveri leri yüklemeden önce imaj almanız daha mantikli olur

Edited by bozart
Link to comment
Share on other sites

34ero, 4 saat önce yazdı:

aomei backupper 4.0.5 professional Türkçe 

Aomei Backupper 4.0.5 İçin Türkçe Dil Paketi

 

Bu programın Universal yedekleme vede geri yükleme desteği var

hocam sağolun bende aomei kullanıyorum yedek içğn aam bu driverlar sıkıntı çıkarabilrimiş onun için biraz sıkıntılı :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...