Jump to content

Kurbanlık Fiyatları


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar kurban lık satanınız varmı veya konudan anlayan..? Büyük baş " canlı" dana 17-19₺/ kilo imiş. 

Peki kesildikten sonra (baş,bağırsak hariç) kemikli dana kg ne kadar? 

Bir dana nın kaçta kaçı satılan kemikli et tir?   (Baş, bağırsak deri kaval kemiği haric yani)

Birde kesim parası dana 350₺  parçalama parası 200 tl  miş.  Bu fazla degılmi,?

Şimdi den kurban bayramınızı kutlarım. Mutlu bayramlar.

Link to comment
Share on other sites

Nerede ikamet ediyorsunuz? Sizin orada fiyatlar iyiymiş. İstanbul anadolu yakasında bizim buralarda canlı dana 20-22₺/ kilo. Kesim için belediyenin belirlediği rakamı söylüyorlar 500TL. İnce kesim ve hisseleme 400 TL alıyorlar.  Biz yaklaşık 400 kilo bir hayvana kesim ve hisseleme dahil 8500'e anlaştık. 5 hisseyiz. Kişi başı 1700 düşüyor. Hayvanımız şu:

59a2fd264783a_WhatsAppImage2017-08-19at21_04_13.jpeg.8d197ac78d5ed8d9ae32de6f476bdf98.jpeg

Bildiğim kadarıyla canlı hayvanın ağırlığının 3'te 2'sine tekabul edecek kadar kemikli et çıkıyor. Çıkan kemikli etin de 3'te 2'si safi et oluyor.

Cümleten hayırlı bayramlar...

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@mogokce  Sağol güzel cevap vermişsinde  yalnız 400 kg canlı değilmi? E dediğini doğru farzedersek 3/2 si kemikli et ise269 kg kemikli et oluyor bölü 5 yaklaşık kişi başı 54 kg x5=270sağlamasınıda yaptık. 8500/270=31.5 kg/₺. Doğru mudur?  

Bizim 40kgx31.5=1260₺ Haa böyle olursa gene iyi.  

Güzel hesap oldu.  Bu arada senin kinin tam bir ayrıntısını da yapmış olduk.

Yalnız canlı olarak böyle anlaştınız değil mi? hıı bu sorumda yersiz. Çünkü 31.5x54=1700 yapıyor. Eyvallah sağolasın.

Link to comment
Share on other sites

Hesaplar doğru. hep söylenir zaten et edinmek isteyen kasaptan alsın. kurban kesmek her zaman kg başına daha pahalı olur diye.  maksat üzerimize vacip olan ibadeti Allah rızası için ifa etmek. yoksa migrostan kiloyla 1300'e girerdik.  siz nereden aldınız kurbanı? kaç kişi girdiniz? Allah kabul etsin şimdiden...

Link to comment
Share on other sites

mogokce, 45 dakika önce yazdı:

Hesaplar doğru. hep söylenir zaten et edinmek isteyen kasaptan alsın. kurban kesmek her zaman kg başına daha pahalı olur diye.  maksat üzerimize vacip olan ibadeti Allah rızası için ifa etmek. yoksa migrostan kiloyla 1300'e girerdik.  siz nereden aldınız kurbanı? kaç kişi girdiniz? Allah kabul etsin şimdiden...

ben bursadan, bir besici, hayvanda kaç kişi var bilmiyorum. ben canlı hayvan ücretini internetten ortalama aldım. ama 40 kg gibi kemikli et  çıkar dedi. adam temiz iş yapıyor. yani vekalet ver. aynen evine kadar bile getiriyor. 5-6 yıl oldu galiba devamlı ondan alıyoruz. zaten o zamanı geldimi arıyor hisseye girecekmisiniz  diye. birde düve kesimi yasakmış. ama bazı kriterlerde ise kesilebiliyormuş. düve eti danaya göre biraz daha ucuz galiba. kalite olarak birbirine göre nasıl bilmiyorum..?  amin. sizin kurban ınızda kabul olsun.

Link to comment
Share on other sites

düve olayı riskli gerçekten ben çocukken bir kere düve kemişti babamlar karnından yavrusu çıkmıştı. bütün morailmiz alt üst olmuş kurban çoşkumuz dibe vurmuştu.

siyah derili hayvanın eti daha lezzetli ve iyi oluyor diyorlar. bir de bizimki gönderdiğim gibi simental. Bu ırk da iyiymiş. Arka baldırı da yumuşak değil, bu,  küspe ile beslenmediği anlamına geliyormuş. 2 yaşını da yeni doldurmuş. Körpecik yani :) Küpeden siz de bilgilerine bakın mutlaka aşısı maşısı var mı...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...